Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αμετανόητος ο Καλαβρύτων για την επίσκεψη στον Ντερτιλή

- Advertisement -

Μιλώντας για «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας» ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος υπερασπίζεται με μακροσκελή ανοιχτή επιστολή του, που κοινοποίησε την Τετάρτη μέσω της ιστοσελίδας του, την επίσκεψή του στον Νικόλαο Ντερτιλή, στον τελευταίο κατάδικο της απριλιανής δικτατορίας που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές…

Ο μητροπολίτης που δηλώνει σε υστερόγραφο ότι «εξ ανάγκης ξαναπήρα στα χέρια μου πρός στιγμήν το καρυοφύλλι, επανέρχομαι σύντομα στο πετραχείλι», επισυνάπτει στο κείμενό του την επιστολή που απηύθυνε στον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτή, ο οποίος είχε επικρίνει την στάση του κ. Αμβρόσιου.
Σε αυτήν επιζητώντας, όπως λέει, «τον σωφρονισμόν και την επιμόρφωσιν» του υπουργού δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα» το σημερινό πολιτικό σύστημα.
Στο μακροσκελές κείμενό του ο κ. Αμβρόσιος διευκρινίζει μάλιστα ότι η επίσκεψή του, στον Ν. Ντερτιλή στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν αποτελεί απλώς ανθρωπιστική πράξη, αλλά «μια γροθιά στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία της εποχής μας»!
Επιμένει, δε, να χαρακτηρίζει γενναία τη δήλωση Ντερτιλή, ότι δέχεται να βγει από τη φυλακή μόνον αν η ελληνική Πολιτεία του ζητήσει συγνώμη, φροντίζοντας πάντως αυτή τη φορά να την διαχωρίζει «από την εν γένει πρότερη συμπεριφορά του».

ΠΗΓΗ: tovima.gr
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βρε ποιόν μου θυμίζει εδώ μέσα,ποίον μου θυμίζει…"κύριε" Ντερτιλή,εγώ προσωπικά σας ζητώ ταπεινά συγγνώμη,σαν πολίτης αυτού του κράτους…τέτοιος "ήρωας"..αλίμονο,να μείνετε αναξιοποίητος ;;;

  2. s-spinos:

    Δουλειά δεν έχουν οι αρχιτεμπελχανάδες και από τη βαρεμάρα
    δουλειά εφευρίσκουν.
    8.300 είναι οι οργανικές θέσεις για το παπαδαριό και είναι
    διορισμένοι 10.360.
    οι 2.000 παραπανήσιοι σε ποιές εκκλησιές λειτουργούν;;;
    και αν πεις σε κάποιον από αυτούς να πάει σε κάποιο από τα
    ερημωμένα χωριά μας που έχουν μείνει μόνο τα γερόντια,εκεί
    δεν έχει μάσα, οπότε ούτε παπάδες.

    παραπανήσιους παπάδες έχουμε να πληρώνουμε,κενές οργανικές
    θέσεις δασκάλων δεν έχουμε λεφτά να τους πληρώσουμε,γι΄αυτό
    τους πραπανήσιους μαθητές τους συγχωνεύουμε,και στο κάτω κάτω
    υπάρχουν και τα ιδιωτικά σχολεία….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog