Χαρακτηρίζοντάς το ως κορυφαία επιλογή
και μεγάλη θεσμική τομή, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης εκτίμησε ότι μέχρι τέλος του έτους θα διενεργηθεί δημοψήφισμα στη χώρα μας.
“Ο κόσμος θα επηρεάζει τα κέντρα αποφάσεων”, σημείωσε, χωρίς να αποκαλύπτει για την ώρα σε τι θα αφορά το δημοψήφισμα και αν θα είναι συμβουλευτικού τύπου.
Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, επισήμανε ότι χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται εκλογές.
“Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση μάχης από την αρχή της θητείας της” σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το πρώτο τετράμηνο του έτους υπήρξε χαλάρωση στους ρυθμούς.
Αναφερόμενος στις προσλήψεις στους δήμους μέσω ΜΚΟ, ο Χάρης Καστανίδης υποστήριξε ότι δεν είναι ρουσφετολογικός μηχανισμός και ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με διαφάνεια μέσω ΑΣΕΠ.
Προσέθεσε, τέλος, ότι στόχος είναι να υπάρξει τοπική ανάπτυξη με μικρά ή μεγαλύτερα έργα, με το δυναμικό του κάθε δήμου και γρήγορες διαδικασίες. Για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε, επανέρχεται ο θεσμός της αυτεπιστασίας