Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελλάδα-Τουρκία 62-38

- Advertisement -

Είναι από τα φιλικά παιχνίδια τα οποία δεν αρέσουν στους προπονητές. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Ηλίας Ζούρος δεν χρειάστηκε να διορθώσει σχεδόν τίποτα από τον πάγκο αφού η ομάδα του δούλεψε σχεδόν ιδανικά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα κόντρα σε μία Τουρκία που έμοιαζε υπνωτισμένη…
Οι δύο Ελληνες ψηλοί, ο Μπουρούσης και ο Κουφός, έκαναν ότι ήθελαν μέσα στις δύο ρακέτες με αποτέλεσμα η Εθνική να πάρει εύκολο σκορ και να αποκτήσει νωρίς μεγάλες διαφορές. Οταν δε οι δύο πύργοι σταμάτησαν να σκοράρουν τη σκυτάλη πήρε ο Κώστας Βασιλειάδης ο οποίος ορμώμενος από την καταπληκτική σεζόν που έκανε στην Μπιλμπάο βγάζει στο παρκέ μεγάλα αποθέματα ενέργειας αλλά και αυτοπεποίθησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι μηχανές στην επίθεση δούλεψαν στο ρελαντί αλλά παρέμειναν σε φουλ ρυθμούς στην άμυνα. Οι Τούρκοι είχαν βεβιασμένες,άρα και άστοχες επιλογές αφού οι παίκτες του Ζούρου, άριστα διαβασμένοι, δεν άφηναν περιθώρια. Οι μόλις 20 πόντοι στα δύο τελευταία δεκάλεπτα μάλλον δεν ενόχλησαν κανέναν.

Συμπερασματικά, η Εθνική έδειξε ότι ρολάρει και ότι μπορεί να εμπνευστεί από την άμυνα για να μεγαλουργήσει στην επίθεση. Οι λύσεις στο σκοράρισμα είναι σίγουρα περιορισμένες αλλά στο ρόστερ υπάρχει αυτό που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Παραδοσιακός σουτέρ (Βασιλειάδης). Και κάτι τελευταίο: Ο Νίκ Καλάθης είναι μια χαρά, ούτε που καταλάβαινε κανείς ότι προέρχεται από τραυματισμό.

Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 10, Μπουρούσης 17, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος , Καλάθης 4, Φώτσης 3, Παπανικολάου 9, Μαυροειδής 2, Κουφός 9, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου 2, Σλούκας 2, Μάντζαρης, Μπράμος.

Τουρκία (Ενέ): Ακιόλ 2, Γκιουλέρ, Ονάν, Ιλιασόβα 9, Ερντέν 4, Τουντσερί, Σαβάς 2, Ασίκ 10 (11ρ), Αρσλάν 2, Καντέρ, Τούρκογλου 5, Πρέλντζιτς 4, Αλντεμίρ.

contra.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog