Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Γερμανία 69-56

- Advertisement -

Οι διεθνείς παρέδωσαν νέα μαθήματα άμυνας, τα οποία γνώρισε καλά ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο MVP των ΝΒΑ τελικών δεν μπόρεσε σε τίποτα να θυμίσει τον παίκτη που οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στον τίτλο, καθώς η συνδυασμένη άμυνα του Ζούρου πάνω του και οι ζώνες, τον οδήγησαν σε άστοχα περιφερειακά σουτ…

Παράλληλα, ο Κουφός νίκησε στις προσωπικές μονομαχίες τον Κρις Κέιμαν, κι αυτό είναι το επιπλέον συν. Άλλωστε, ο Έλληνας ψηλός με τους 17 πόντους που σκόραρε,έκανε νέο προσωπικό ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής.

Η Ελλάδα πήρε προβάδισμα από την αρχή, εφαρμόζοντας πιεστικές άμυνες, ενώ στην επίθεση προσπαθούσε να αιφνιδιάσει. Ο Κουφός ήταν ασταμάτητος, ενώ ο Μπουρούσης με μετρημένο και έξυπνο παιχνίδι ήταν η σταθερή αναφορά. Περιφερειακά ο Ζήσης που έπαιξε ως combo guard και ο Καλάθης έκαναν καλή δουλειά, με συνέπεια τα πάντα να πηγαίνουν όπως θέλουμε.

Στο ημίχρονο προηγηθήκαμε 43-28, ενώ στο δεύτερο μισό οι στροφές μας έπεσαν επιθετικά, όχι όμως και αμυντικά. Μόνον ο Κέιμαν μπόρεσε να πληγώσει το ελληνικό καλάθι, εν τη απουσία του Κουφού όμως, τον οποίος ξεκούρασε ο Ζούρος. Εν κατακλείδει, η όρεξη στην άμυνα, η υπεροχή στα ριμπάουντ (34-30), τα περιορισμένα λάθη και οι αυτοματισμοί στην επίθεση είναι τα στοιχεία που ενθουσίασαν, δίχως αυτά να σημαίνουν πως δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Αυτήν αναζητά ο Ηλίας Ζούρος.

Γερμανία (Μπάουερμαν): Μπένζινγκ 4, Χέρμπερ 3 (1), Χάμαν 6, Σούλτζε, Σάφαρτζικ 9 (3), Όλμπρεχτ, Σβέτλεμ 6 (2), Πλάις 2, Κέιμαν 15, Γκίντερ, Νοβίτσκι 11, Γιάγκλα, Βισόφσκι, Στάινγκερ.

Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 4, Μπουρούσης 14, Ζήσης 11 (1), Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 9 (2), Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 2, Κουφός 17, Καϊμακόγλου 1, Σλούκας 3 (1), Μπράμος.

contra.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog