Σε ποσοστό 15% ανέρχονται τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην Ελλάδα,…
που καταλαμβάνει την “πρωτιά” στο συγκεκριμένο τομέα μεταξύ στην Ευρώπη, τη στιγμή που στην Αγγλία, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 6%, ενώ στην Αυστρία και τη Γερμανία, είναι μηδενικό.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ το πρωί της Δευτέρας (22/08) ο πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Κ. Μπερτσιάς, σημειώνοντας ότι οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους περίπου στο 1,5 εκατομμύριο.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι η πρακτική αυτή δεν είναι κάτι που υιοθετήθηκε από τους πολίτες το τελευταίο διάστημα, αλλά αφορά ένα χρόνιο πρόβλημα καθώς αρκετοί είναι αυτοί που αν και έχουν περισσότερα από ένα κυκλοφορούντα οχήματα δεν ασφαλίζουν παρά μόνο το ένα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη η λειτουργία του Κέντρου Πληροφοριών ως επιχειρησιακή μονάδα του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων και όπως είχε αναφέρει, πρόσφατα, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του Κέντρου ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού Κεφαλαίου κ. Δ. Ζορμπάς:

“Το Κέντρο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο της ασφαλιστικής αγοράς και της πολιτείας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων.

Η συνεργασία του Κέντρου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας και ειδικότερα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, θα εξασφαλίσει με το ελάχιστο δυνατό κόστος τον εντοπισμό των οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς να φέρουν το σήμα ασφάλιση αστικής ευθύνης και θα θέσει τέλος στο αρνητικό για την πολιτεία και την κοινωνία φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων”.

Ο κ. Μπερτσιάς σημείωσε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εμπλοκής σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα έχουν συμπεριλάβει στα συμβόλαιά τους ειδική κατηγορία ασφάλισης.