Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η τελευταία κουβέντα του άτυχου Αντιπυραγού … Φώναζε στον ασύρματο «Βοήθεια καίγομαι – καίγομαι»

- Advertisement -

Ο άτυχος άνδρας μόλις κατέβηκε από το υπηρεσιακό του τζιπ και έστειλε τον οδηγό του για να καλέσει ενισχύσεις κατευθύνθηκε προς μια μικρή πλαγιά για να έχει καλύτερο οπτικό πεδίο…

Φτάνοντας εκεί ο διοικητής ήρθε αντιμέτωπος με το φαινόμενο που γνωρίζουν καλά στην Πυροσβεστική και ονομάζεται «καπνοδόχος».

«Καπνοδόχος» σύμφωνα με πληροφορίες είναι όταν η φωτιά περνάει από μια χαράδρα και με την δύναμη του αέρα την γυρνάει αυτόματα από όλες τις πλευρές κάνοντας στρόβιλο. Η φωτιά εγκλώβισε τον άτυχο διοικητή και έβγαλε αμέσως τον ασύρματο για να καλέσει σε βοήθεια φωνάζοντας «βοήθεια καίγομαι καίγομαι»

Το σήμα όμως του ασυρμάτου δεν έφτασε ποτέ στα κεντρικά παρά μόνο σε έναν ακόμα ασύρματο 100 μέτρα μακριά από το συμβάν λόγο τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος επήλθε από εγκαύματα πράγμα που σημαίνει πως ο θαρραλέος Κωνσταντίνος δεν λιποθύμησε πρώτα από τους καπνούς αλλά τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ είχε τις αισθήσεις του.

Τελευταίος που είδε τον άτυχο άνδρα ήταν ένας κτηνοτρόφος που είχε την στάνη του πιο πάνω στο λόφο ενώ φέρεται πως του είπε πως «εγώ φεύγω να σωθώ και ας καεί όλη η στάνη. Μην πας κατά πάνω έρχεται η φωτιά.»

Ο μάχιμος όμως διοικητής δεν τον άκουσε και είχαμε το τραγικό αποτέλεσμα.

report24.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog