Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μπάσκετ: Δύο στα δύο για την Εθνική

- Advertisement -

Ούτε η Βουλγαρία απετέλεσε δύσκολο εμπόδιο για την Εθνική Μπάσκετ των Ανδρών, η οποία ξεδίπλωσε στο παρκέ του ΟΑΚΑ όλες τις αρετές της πιεστική άμυνα, αιφνιδιασμούς και ομαδικότητα  φθάνοντας στην άνετη επικράτηση (101-67)…

Η σημερινή (25/8, ΟΑΚΑ, 21.15) ωστόσο φιλική αναμέτρηση με την Ιταλία  για τρίτη φορά από την έναρξη της προετοιμασίας  στο φινάλε του τουρνουά «Ακρόπολις» θα δώσει τη δυνατότητα στον ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Ηλία Ζούρο να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα, ενώ όπως δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα – προπόνησης με τη Βουλγαρία τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την τελική δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στη Λιθουανία για το Ευρωμπάσκετ (31 Αυγούστου – 18 Σεπτεμβρίου).

Το κέρδος για την ελληνική ομάδα ήταν οι αντιδράσεις που είχε απέναντι στις άμυνες ζώνης της Βουλγαρίας (επί 35 λεπτά) αποδεικνύοντας ότι ενώ άλλες χρονιές δεν είχε μεγάλη ευχέρεια στο περιφερειακό σουτ, φέτος μπορεί να στηριχτεί στους Κώστα Βασιλειάδη και Μάικ Μπράμο _ καινούργια στελέχη _ που έχουν σίγουρες θέσεις στην πτήση με προορισμό τη Λιθουανία. Συνολικά η Εθνική είχε 10 στα 21 τρίποντα, ωστόσο θα έχει μεγαλύτερη σημασία αν έχει τα ίδια ποσοστά και στους επίσημους αγώνες που έπονται. Εντυπωσιακή εμφάνιση, πάντως, πραγματοποίησε ο σέντερ της Μπιλμπάο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος σκόραρε 13 πόντους σε 13’41” συμμετοχής επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνει ο προπονητής.

ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλειάδης 15 (3/7 δ., 1 /2 δ., 4/4 β.), Σλούκας 8 (4 ασ.), Ζήσης 6, Ξανθόπουλος 2 (5 ασ., 3 κλ.), Καλάθης 9, Φώτσης 10, Παπανικολάου 4 (8 ρ.), Μπράμος 11, Μαυροειδής 13 (5/7 δ., 3 /4 β., 6 ρ.), Κουφός 10, Βουγιούκας 11, Καϊμακόγλου 2 (10 ρ.).
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ιβανόφ Ν. 14, Ιβανόφ Κ. 9, Αβράμοφ 2, Κοστόφ 6, Βιντένοφ 12, Μαρίνοφ, Ρόουλαντ 11, Γκεοργκίεφ, Γκρούεφ 2, Μπάνεφ, Βαρμπάνοφ 11.

Ζούρος: «Είμαι ευχαριστημένος και από τους 16 παίκτες μου»
«Απέναντι στη Βουλγαρία ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Ξεκουράσαμε τον Μπουρούση και είναι σημαντικό να δίνουμε ανάσες σε παίκτες μέχρι να πάμε σε τουρνουά. Η περιστροφή της μπάλας ήταν όπως θέλαμε να είναι, παρότι δεν μπήκαν όλα τα σουτ. Υπάρχει πολλή ομαδικότητα και αυτό είναι καλό. Στο πρεσάρισμα κάναμε κάποια λάθη που θα πρέπει να διορθώσουμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Κάναμε πολλά λάθη και πρέπει να τα διορθώσουμε. Τα φιλικά κάνουν καλό γιατί είναι προπονήσεις. Δεν μας ενδιαφέρει το σκορ», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Ηλίας Ζούρος για να συμπληρώσει:

«Σε γενικές γραμμές είμαστε στο σωστό δρόμο. Όχι μόνο για φέτος, αλλά και για το μέλλον. Είναι πολλά τα νεαρά παιδιά, αλλά πρόκειται για μία πολύ καλή φουρνιά. Νομίζω πως αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει πολύ καλή άμυνα. Είναι ομαδική, έξυπνη και αθλητική παρότι δεν έχει την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων. Στην άμυνα δεν υπάρχουν ρόλοι. Το πιο σημαντικό κομμάτι γι’ αυτή την ομάδα είναι η άμυνα».

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα καταλήξει στην τελική δωδεκάδα αποκρίθηκε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από τους 14 ή μάλλον και από τους 16 παίκτες. Όλοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και προσπάθεια. Δυστυχώς, ωστόσο, κάποιες στιγμές πρέπει να γίνουν κάποιες επιλογές. Θα δούμε ποια ομάδα ταιριάζει καλύτερα για να πάμε στα τελικά. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Τις επόμενες 1-2 μέρες θα αποφασίσουμε για τη δωδεκάδα».

Τέλος, αναφερόμενος στην επιθετική λειτουργία της Εθνικής, είπε: «Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε έτσι παίζουμε, στο ομαδικό κομμάτι. Η μπάλα γυρίζει καλά, δουλεύουμε πολύ καλά τις διεισδύσεις και τις αποστάσεις, αξιοποιούμε κάθε παίκτη και προσπαθούμε να κάνουμε συντήρηση. Όταν πας στο πικ εν ρολ με πιο χαμηλή ταχύτητα, δεν είναι αποτελεσματικό. Η ομάδα είναι νεανική και μπορούμε να τρέξουμε. Το θέμα είναι να μπορούμε και να διαβάζουμε. Σε αυτό το κομμάτι έχουμε βελτιωθεί».

*Ο ομοσπονδιακός προπονητής κράτησε εκτός 12άδας τους Γιάννη Μπουρούση και Βαγγέλη Μάντζαρη.

* Η ομάδα του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιάνγκ δεν θα δώσει τον τελευταίο αγώνα της με αντίπαλο την Βουλγαρία που είχε προγραμματιστεί για την τρίτη και τελευταία ημέρα του τουρνουά «Ακρόπολις». Η αμερικανική αποστολή έπρεπε να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ και στάθηκε αδύνατο να αλλάξει τα εισιτήριά της, ώστε να παρατείνει τη διαμονή της στην Ελλάδα. Πρόλαβε, όμως, να γνωρίσει άλλη μια συντριβή, αυτή τη φορά από την Ιταλία, η οποία διέλυσε (102-63) τα «κολεγιόπαιδα» του NCAA με κορυφαίους τους Ντανίλο Γκαλινάρι (21 π.), Αντρέα Μπαρνιάνι (17 π.) και Μάρκο Μπελινέλι (15 π.).
 
tovima.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog