Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Alan Greenspan: «Το ευρώ διαλύεται»

- Advertisement -
«Το ευρώ διαλύεται»,

είπε ο πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan επισημαίνοντας πως η αβεβαιότητα που δημιουργεί η ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση είναι ο βασικός παράγοντας που κρατά πίσω την αμερικανική οικονομία, καθώς αποθαρρύνει τους καταναλωτές να δαπανήσουν και τις επιχειρήσεις να προσλάβουν.

Ο Greenspan πρόσθεσε πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα διότι διακρατούν χρέος χωρών που βρίσκονται κοντά στη χρεοκοπία, όπως η Ελλάδα.
«Ο λόγος που η αμερικανική οικονομία παραπαίει είναι η αβεβαιότητα», δήλωσε. Και εξήγησε πως η ευρωπαϊκή κρίση έχει μεγάλη βαρύτητα καθώς οι οικονομίες παγκοσμίως είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ενώ το 20% περίπου των αμερικανικών εξαγωγών πηγαίνουν στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο ίδιος αποκλείει για την ώρα το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης στις ΗΠΑ, αν και βλέπει την πιθανότητα να αυξάνεται.
Εξάλλου, ο πρώην επικεφαλής της Fed, απέδωσε το ράλι της τιμής του χρυσού στις πληθωριστικές ανησυχίες και ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν βλέπει «φούσκα» στο πολύτιμο μέταλλο.
Σημειώνεται ότι μετά τις δηλώσεις του Greenspan το ευρώ περιόρισε τα πρωινά του κέρδη, υποχωρώντας από τα επίπεδα αντίστασης του 1,45 δολαρίων που είχε αγγίξει νωρίτερα έως τα 1,4395 δολάρια.
capital.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog