Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απάτη μέσω διαδικτύου από 32χρονη που «αναλάμβανε» μεταπτυχιακές εργασίες

- Advertisement -

Δικογραφία σε βάρος 32χρονης
η οποία σύμφωνα με καταγγελίες, αναλάμβανε έναντι χρηματικής αμοιβής την εκπόνηση μεταπτυχιακών ή διδακτορικών εργασιών, χωρίς ωστόσο να τις παραδίδει ποτέ στους ενδιαφερόμενους, σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, το τελευταίο οκτάμηνο η 32χρονη είχε αναρτήσει αγγελίες σε διαφορές ιστοσελίδες του διαδικτύου, «διαφημίζοντας» υπηρεσίες εκπόνησης μεταπτυχιακών ή διδακτορικών εργασιών, έναντι χρηματικής αμοιβής. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να εξαπατήσει μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων, οι οποίοι μετά από επικοινωνία – συνεννόηση μαζί της, κατέθεταν στο προσωπικό της λογαριασμό διάφορα χρηματικά ποσά, χωρίς ωστόσο να παραλαμβάνουν τις εργασίες αυτές.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα και εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά της ίχνη. Σε έρευνα, που έγινε την 1η Σεπτεμβρίου στην οικία της, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αποδεικτικό ανάληψης χρημάτων από το λογαριασμό της και ένα ιδιόχειρο σημείωμα της, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.
H δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Με αφορμή το περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρα επιφυλακτικοί σε τέτοιες καταχωρήσεις και να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ανάλογες περιπτώσεις .

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog