Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Ρωσία 67 – 83

- Advertisement -

Παίζοντας για ένα ημίχρονο πολύ καλό μπάσκετ και έχοντας ποσοστά που δίνουν… μετάλλιο, η Εθνική ομάδα κοίταξε στα μάτια την Ρωσία αλλά έχοντας ένα δεύτερο κάκιστο… εικοσάλεπτο τελικά ηττήθηκε με σκορ 83-67, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του Ευρωμπάσκετ…

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, γνωρίζοντας ότι είχε προκριθεί στα προημιτελικά πριν αρχίσει το ματς (3η θέση), δεν «ζορίστηκε» πολύ όταν οι Ρώσοι ξέφυγαν και κράτησε μία αντίστοιχη αλλά… ολοκληρωμένη εμφάνιση με μεγαλύτερη διάρκεια για το Κάουνας και τα νοκ-άουτ ματς.

Η εξαιρετική εμφάνιση από Κώστα Κουφό, Νίκο Ζήση και Αντώνη Φώτση και οι σημαντικές βοήθειες από Μπράμος και Καλάθη δεν ήταν αρκετές για να… αντισταθούν στην ομάδα του Μπλατ που είχε σε εξαιρετική μέρα τους συνήθεις υπόπτους Κιριλένκο, Μοζγκόφ, Χριάπα ενώ βρήκε έξτρα… λύση μέσα από την απόδοση του 22χρονου Σβεντ.

Το αμυντικό ριμπάουντ και η αμυντική λειτουργία θα είναι τα δύο βασικότερα στοιχεία που η Εθνική ομάδα οφείλει να διορθώσει εν όψει της συνέχειας της διοργάνωσης. Επόμενο ματς της Ελλάδας την Δευτέρα με αντίπαλο την Γεωργία ενώ στα προημιτελικά έχοντας τερματίσει τρίτη στον όμιλο θα αντιμετωπίσει μία εκ των Γαλλία-Ισπανία που παίζουν αύριο.

Το ματς:

Στην πρώτη πεντάδα και σε θέση «3» ο Ηλίας Ζούρος έριξε τον Καϊμακόγλου προκειμένου να πάρει στο ξεκίνημα το μαρκάρισμα του Κιριλένκο. Τα σουτ στο ξεκίνημα μπήκαν (Καϊμακόγλου, Φώτσης) για την Εθνική κάτι που έδειχνε ότι η ψυχολογία των διεθνών ήταν στα ύψη. Αντίθετα, οι Ρώσοι στα πρώτα λεπτά ήταν άστοχοι αλλά αυτό δεν τους… στοίχισε όσο θα έπρεπε γιατί τα επιθετικά ριμπάουντ τους έδιναν δεύτερες ευκαιρίες. Οι δύο προπονητές στην συνέχεια… χαμήλωσαν τα σχήματά τους και η είσοδος του Φριντζόν έδωσε εύστοχα τρίποντα στην Ρωσία, για να διαμορφωθεί το 16-15 της πρώτης περιόδου.

Η επιλογή στο αμυντικό παιχνίδι της Ελλάδας από τον Ηλία Ζούρο ήταν μία ζώνη με προσαρμογές που λειτούργησε καλά. Επιθετικά ο Φώτσης και ο Κουφός έπαιρναν την μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά τις προσπάθειες και διατηρούσαν την Εθνική μπροστά στο σκορ. Η οδηγία του Μπλατ να περάσει η μπάλα στον Μοζγκόφ έδωσε πόντους στους Ρώσους αλλά η Ελλάδα με ώριμο παιχνίδι και καλές επιλογές δεν… άφηνε από τα μάτια της την αντίπαλό της. Το 5/5 τρίποντα των διεθνών από την μία και η… έξτρα λύση του Σβεντ που βρήκαν οι Ρώσοι από τον πάγκο, ήταν το σημείο αναφοράς της περιόδου. Ένα 7-0 στο τέλος της περιόδου για την Ρωσία έκανε το σκορ 40-38, με την Εθνική να… χαλάει το ποσοστό της από τα 6.75μ. Το 42-39 του ημιχρόνου, αναδείκνυε το αμυντικό… θεματάκι που υπήρχε για την Ελλάδα που ωστόσο επιθετικά ήταν πάρα πολύ καλή.

Δύο λάθη στην επίθεση στο ξεκίνημα της περιόδου από την Ελλάδα έδωσαν στην Ρωσία την ευκαιρία να πάει στο +6, με τον Σβεντ να φτάνει τους 11 πόντους και να συνεχίζει να προβληματίζει την ελληνική άμυνα. Η εντολή του Ζούρου να πάει η μπάλα μέσα στην ρακέτα είχε αποτέλεσμα με τον Κουφό να σκοράρει και να φθείρει τους αντιπάλους του. Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τα άστοχα σουτ, έδωσαν την ευκαιρία στην Ρωσία να φτάσει στο +8, στην συνέχεια, παρά το γεγονός ότι ο Μαυροειδής προσέφερε (4π γρήγορους) αιφνιδιάζοντας την γραμμή ψηλών της ομάδας του Μπλατ.Το 65-57 της τρίτης περιόδου, έδειχνε ότι το ματς είχε αρχίσει να φεύγει από τα μέτρα… της Εθνικής και να οδεύει για Ρωσία.

Στην τελευταία περίοδο οι Ρώσοι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, έστω και αν η είσοδος του Κουφού, έδωσε αμέσως λύσεις στην ελληνική επίθεση. Στην συνέχεια όμως, με τους Ρώσους να σκοράρουν σχεδόν από παντού ο ρυθμός άνοιξε και το ματς ξέφυγε. Η ελληνική ομάδα γνωρίζοντας ότι δεν… έχανε κάτι επί της ουσίας, δεν… «ζορίστηκε» περισσότερο, «έφαγε» ένα 10-0 σερί και είδε τον δείκτη της διαφοράς να ανεβαίνει πολύ και να φτάνει στο τελικό 67-83.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 39-42, 57-65, 67-83

Ελλάδα (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 5, Ζήσης 10, Βασιλειάδης, Καλάθης 7, Φώτσης 10, Παπανικολάου 3, Μαυροειδής 4, Μπράμος 8, Κουφός 15, Σλούκας, Καϊμακόγλου 5.

Ρωσία (Ντέιβιντ Μπλατ): Βορόντσεβιτς 6, Μοζγκόφ 19, Μπίκοφ 4, Φριτζόν 6, Σβεντ 15, Σαμπάλκιν, Χριάπα 11, Αντόνοφ, Μόνια 6, Πονκρασόφ 3, Κιριλένκο 13.

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog