Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως

- Advertisement -

Η λίστα με τις 10 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες του πλανήτη, όπως προέκυψαν μετά από εξονυχιστική έρευνα της ελβετικής υπηρεσίας αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών ATRA σε 100 εταιρείες…

Είναι η πρώτη χρονιά που ο κατάλογος αυτός δημοσιοποιείται και αναμένεται να εκδίδεται εφεξής ετησίως. Η κατάταξη έγινε με βάση όχι μόνο τα αεροπορικά ατυχήματα (τα τελευταία δέκα χρόνια), αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψη 15 διαφορετικά κριτήρια που συμβάλλουν άμεσα ή έμμεσα στην ασφάλεια των πτήσεων, μεταξύ των οποίων το μέσο όρο ηλικίας του στόλου κάθε εταιρείας και το επίπεδο εκπαίδευσης των πιλότων της.
Η ATRA δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ακριβή σειρά που κατέλαβαν μετά την αξιολόγησή τους οι δέκα αυτές εταιρείες, καθώς, όπως διευκρινίζεται, όλες οι εταιρείες βρίσκονταν πολύ κοντά η μία στην άλλη. Με αλφαβητική σειρά, οι δέκα ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο είναι:
Air France – KLM
AMR Corporation (American Airlines, American Eagles)
British Airways
Continental Airlines
Delta Airlines
Japan Airlines
Lufthansa
Southwest Airlines
United Airlines
US Airways

Στουν αντίποδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιεύει κάθε χρόνο μια «μαύρη λίστα» με τους πιο επικίνδυνους αερομεταφορείς οι οποίοι απαγορεύεται να εκτελούν δρομολόγια στην Ε.Ε. Η λίστα που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2011 περιλαμβάνει 269 εταιρίες  από χώρες όπως Αφγανιστάν, Αγκόλα, Μπενίν, Δημοκρατία του Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Τζιμπουτί, Ισημερινή Γουινέα, Γκαμπόν, Ινδονησία, Καζακστάν, Δημοκρατία της Κιργιζίας, Λιβερία, Μαυριτανία, Μοζαμβίκη, Φιλιππίνες, Σιέρα Λεόνε, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, Σουδάν, Σουαζιλάνδη και Ζάμπια. Η πλήρης λίστα βρίσκεται εδώ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog