Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ενδοκυβερνητικές κόντρες για την απαλλαγή της εκκλησίας

- Advertisement -

“Πόλεμος” ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση για την εξαίρεση της εκκλησίας από το χαράτσι ακινήτων. Την ίδια στιγμή καμία πρόβλεψη φοροαπαλλαγής για τους ανέργους…

Θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τον διπλασιασμό του χαρατσιού στα ακίνητα έως 20 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ενδοκυβερνητικός πόλεμος έχει ξεσπάσει για την εξαίρεση ναών, μοναστηριών και εν γένει λατρευτικών χώρων από το έκτακτο χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, όταν ταυτόχρονα, πολύτεκνοι και άνεργοι δεν θα τύχουν καμιάς απαλλαγής από τη νέα φορολογία.

Μετά τις πολύωρες χτεσινές διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση των κριτηρίων του νέου τέλους και εντονότατες διαμαρτυρίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση ανακάλεσε και διευκρίνισε ότι από το φόρο εξαιρούνται οι θρησκευτικοί και λατρευτικοί χώροι, ενώ το “μάρμαρο” θα πληρώσουν άνεργοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αργά το βράδυ της Τετάρτης, έσπασαν τα τηλέφωνα στη Βουλή και στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Έξαρχου από αγανακτισμένους βουλευτές που ζητούσαν στη σχετική απόφαση να συμπεριληφθεί και η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας.

Μάλιστα, ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έφθασαν σε σημείο να τηλεφωνήσουν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ζητώντας του να “διορθωθεί το λάθος, την ώρα που μακροχρόνια άνεργοι καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικά τέλη”, ενώ ακούστηκε να λέγεται ακόμη και για τη “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog