Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάνα, γιατί με γένναγες;

- Advertisement -

Αίσθηση έχει δημιουργήσει στο διαδίκτυο ένα κείμενο που αποδίδεται στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον γιο του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Το κείμενο καταγγέλλει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και είναι «επαναστατικό»…

Δεν ξέρω αν αυτό το κείμενο που υποστηρίζει το κίνημα του Συντάγματος και τις λαϊκές συνελεύσεις -και τελειώνει με μια φράση του Αντόνιο Γκράμσι- έχει γραφτεί, όντως, από τον γιο του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Θα ήθελα, όμως, να κάνω μια παρατήρηση.
Διαβάζοντας τα σχόλια των αναγνωστών σε διάφορα σάιτ και μπλογκ που έχει αναρτηθεί το κείμενο, διαπιστώνω πως οι περισσότεροι αποκλείουν το ενδεχόμενο ο γιος δυο βαθύπλουτων ανθρώπων να έχει τη δική του προσωπική άποψη – η ειρωνεία πάει σύννεφο.
Στην Ελλάδα, θεωρείται αδιανόητο ο γιος ενός εφοπλιστή να έχει επαναστατικές απόψεις. Από την άλλη, θεωρείται πολύ επαναστατικό να είσαι 35 χρονών, να δηλώνεις αναρχικός και να σε ταΐζουν ακόμα η μάνα σου και ο πατέρας σου.

*pitsirikos.net

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χωρίς να θέλω να εξομοιώσω καταστάσεις να σημειώσω ότι όλες οι επαναστατικές σκέψεις-ιδέες από τα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης και μετά ξεκίνησαν από την μεσο-μεγαλο αστική τάξη και όχι από τον λαουτζίκο ,για τον απλούστατο λόγο ότι ο χορτάτος έχει τον χρόνο να σκεφτεί ορισμένα πράγματα και καμιά φορά να κάνει και την υπέρβαση ,ενώ ο απλός λαός έχει άλλες προτεραιότητες….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog