Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Έλληνας που δεν γνωρίζει όρια

- Advertisement -

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανέβει στο Έβερεστ και  διέσχίσαν τη Μάχγη. Το έχουν καταφέρει μόνο δύο! Ο ένας είναι… Έλληνας. Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος! Σήμερα θα διασχίσει το Αιγαίο!
 

Το καλοκαίρι του 2011 η προσοχή των εραστών του…
ζειν επικινδύνως στρέφεται σε μια ζωντανή απόδειξη της ανθρώπινης αφοσίωσης και δύναμης. Ένας γιατρός από την Ελλάδα επιχειρεί κάτι που φαινομενικά μοιάζει αδύνατο. Να διασχίσει το Αιγαίο και να γίνει ο μοναδικός άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που βούτηξε στην Πελοπόννησο και βρήκε στεριά στην… Κρήτη!
Ο γιατρός Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος, μια φυσιογνωμία που έχει κάνει την ελληνική του καταγωγή περήφανη διεθνώς τόσο για τη δυναμική αθλητική του παρουσία όσο και για την επιστημονική του προσφορά, είναι ο πυρήνας ενός τολμηρού εγχειρήματος για τα δεδομένα της χώρας μας.
Με αφετηρία την Πελοπόννησο και τερματισμό την Κρήτη σε μια non-stopυδάτινη ρότα θα επιχειρήσει να διανύσει μια κολυμβητική απόσταση αδιανόητη για τις ανθρώπινες δυνατότητες και τον κοινό νου, καθώς υπερβαίνει τα 100 χιλιόμετρα στα ανοιχτά του Αιγαίου πελάγους. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες και οι δυσχέρειες που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή της Μεσογείου, καθώς επίσης οι ιατρικές και εργοφυσιολογικές μετρήσεις και έρευνες που ολοκληρωθήκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιστούν τον διάπλου το πλέον τολμηρό εγχείρημα που καλείται να φέρει εις πέρας ένας υπεραθλητής στην ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού.
Τα τρία τελευταία χρόνια οι προσπάθειες εντατικοποιήθηκαν για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου και σύσσωμη μια ομάδα ανθρώπων με όραμα και ευαισθησίες δραστηριοποιήθηκε σιωπηλά και με αργά και σταθερά βήματα βρίσκεται πλέον στην τελική  ευθεία. Με άρτια οργάνωση και άριστη υποδομή το project«έργα ανδρός» θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το σθένος ανθρώπων που ξεπέρασαν τη θνητή τους υπόσταση και συγκαταλέχθηκαν στους εκλεκτούς μιας γενιάς που ξέρει να διακρίνεται.
Από την Αθήνα στην Καλιφόρνια κι από εκεί στο… Έβερεστ
Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Berkeleyτης Καλιφορνίας των Η.Π.Α  και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία. Το διδακτορικό του τίτλο απέκτησε στη Σκωτία. Έχει ειδικευτεί στην ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες και έχει εξειδικευτεί στην ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία στο υψόμετρο και το ψύχος με ερευνητικό έργο στα βουνά της Σκωτίας, των Άλπεων και των Ιμαλαΐων. Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και επιτυχώς ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την παρούσα χρονική περίοδο βρίσκετε Highlandsτης Σκωτίας όπου ειδικεύετε στον τομέα της Χειρουργικής σε απόμακρες περιοχές.
Υπερπρωταθλητής στον χώρο της κολύμβησης ξεκίνησε και διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες με τους κολυμβητικούς συλλόγους των Τρικάλων και του Ολυμπιακού. Έχει καθιερωθεί ως ο πλέον επιφανής κολυμβητής στο χώρο της υπερμαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Συμμετείχε σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την εθνική ομάδα και παράλληλα υπήρξε πανελληνιονίκης και κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ, βαλκανιονίκης και έχει λάβει μέρος σε διοργανώσεις ανά την υφήλιο διασχίζοντας λίμνες, ποταμιά, θάλασσες και ωκεανούς. Είναι ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Το 2006 στον 24ωρoκολυμβητικό αγώνα αντοχής «Ιάσων Ζιργάνος» κατέκτησε την πρώτη θέση κολυμπώντας 80 χιλιόμετρα, απόσταση που αποτελεί την καλύτερη ελληνική χιλιομετρική επίδοση στη μαραθώνια κολύμβηση έως σήμερα.Ορόσημο στην καριέρα του στη μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί στις 5-8-2000 ο διάπλους της Μάγχης, απόσταση 34χλμ από την Αγγλία στη Γαλλία σε 9ώρες και 20λεπτα, ο καλύτερος χρόνος παγκοσμίως για το έτος 2000 και η ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα.
Ένας από τους πιο διακεκριμένους ορειβάτες στην Ελλάδα, το έτος 2004 συμμετείχε στην ελληνική ορειβατική αποστολή “HellasEverest2004” ως επιστημονικός σύμβουλος, υπεύθυνος πρώτων βοηθειών και ορειβατικό μέλος. Στις 18 Μαίου του 2004 έγινε ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης που ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, στοΈβερεστ στα 8848 μέτρα, από τη βόρεια διαδρομή του Θιβέτ.  Η πρώτη του ορειβατική ανάβαση πραγματοποιήθηκε στο Ηφαίστειο Fujiτης Ιαπωνίας και ακολούθησε πλήθος άλλων στα Βραχώδη Όρη, στα Όρη Άτλαντα, στις Ευρωπαϊκές Άλπεις, στα Highlands, στα Ιμαλάια και στις περισσότερες ελληνικές κορυφές.
Και μέσα σε όλα… είναι ο δεύτερος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τα εγχειρήματα του διάπλου της Μάγχης και της ανάβασης στο Έβερεστ.
* Ενημερωθείτε για την προσπάθεια του στο: http://www.facebook.com/pages/%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91-%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%A3/301222576559595
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog