Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εικόνες σοκ από την επίθεση των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων

- Advertisement -

ΜΑΤ εναντίον διαμαρτυρόμενων πολιτών. ΜΑΤ εναντίον εργαζομένων, εναντίον νεαρών, τελικά και εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Αστυνομικοί, επιτέθηκαν την Τετάρτη κατά των εκπροσώπων του Τύπου…

Χρησιμοποιώντας γκλομπ αλλά και… μπουνιές έσπρωξαν αλλά και χτύπησαν φωτορεπόρτερ, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες.

Πράγματι, άφωνοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι βλέποντας αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους επιτίθενται και να τους σπρώχνουν βίαια ενώ οι ίδιοι επιδείκνυαν τις επαγγελματικές ταυτότητες και τους έλεγαν πως είναι δημοσιογράφοι.

Όλα αυτά μπροστά από την κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας, την πλατεία Συντάγματος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, άνδρας των ΜΑΤ πάντα χτύπησε με μπουνιά γυναίκα φωτορεπόρτερ η οποία εκείνη την ώρα απλώς έκανε τη δουλειά της.

Εξετάζει τις καταγγελίες η ΓΑΔΑ

Όπως γίνεται γνωστό, η φωτορεπόρτερ της Ευρωκίνησης είναι καλά στην υγεία της ενώ από τη ΓΑΔΑ εξεδόθη η ακόλουθη , ανακοίνωση:

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν καταγγελίες σχετικά με βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων, σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Καλύπτεται το θέμα με μια ανακοίνωση;

Φυσικά και όχι, ωστόσο θα ήταν μία προς τη σωστή κατεύθυνση κίνηση της ηγεσίας της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Εάν δεν είχε προηγηθεί η απίστευτης λογικής εξήγηση του εκπροσώπου της Αστυνομίας, Θ. Κοκαλάκη, μερικές ημέρες πριν, σχετικά με τη βία εις βάρος των δημοσιογράφων.

Είχε πει ο κ. Κοκκαλάκης:

“Όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης”.

Εν ολίγοις, ο κάθε αστυνομικός μπορεί να δικαιολογηθεί έστω εν μέρει όταν θυμηθεί κάτι άδικο που είχαν γράψει δημοσιογράφοι για τον ίδιον ή για κάποιον άλλον συνάδελφό του.

Η επίθεση κατά των δημοσιογράφων

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Αμαλίας και Όθωνος.

Άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν διαδηλωτή ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος.

Στη συνέχεια όμως, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι κι ενώ επιχειρούσαν να καταγράψουν το περιστατικό, βρήκαν απέναντι τους τους αστυνομικούς οι οποίοι γύρισαν προς το μέρος τους και πότε με ασπίδες και πότε με γκλομπ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν.

Το αποτέλεσμα ήταν μία φωτορεπόρτερ που εργάζεται σε ξένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να χάσει ένα δόντι.

Λίγο αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε. Αστυνομικοί των ΜΑΤ ξεκίνησαν πάλι να απομακρύνουν με τις ασπίδες τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Τότε εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά τους. Φαίνεται πως αυτό έκανε έξαλλο έναν αστυνομικό ο οποίος χειροδίκησε εναντίον γυναίκας φωτορεπόρτερ, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Όλο αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της αλλά και οι δημοσιογράφοι έδειχναν συνεχώς τις επαγγελματικές ταυτότητες τους.

Η μαρτυρία της φωτορεπόρτερ

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, η Ελληνίδα φωτογράφος εξήγησε πως έγινε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, άκουσε τον επικεφαλής των ΜΑΤ να λέει “απομακρύνουμε τους δημοσιογράφους”. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ξεκίνησε η προσπάθεια απομάκρυνσης τους με χτυπήματα από ασπίδες.

Όταν η φωτορεπόρτερ διαμαρτυρήθηκε για τα σπρωξίματα με τις ασπίδες, ένας συγκεκριμένος άνδρας των ΜΑΤ άρχισε να τη βρίζει χυδαία.

Του ζήτησε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της, να βγάλει τη μάσκα και να του δώσει τα στοιχεία του και τότε εκείνος τη χτύπησε.

Να σημειωθεί πως γενικότερα στην πορεία τα επεισόδια ήταν περιορισμένης έκτασης.

*Οι πρώτες δύο φωτογραφίες είναι του φωτορεπόρτερ του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη

*Φωτογραφίες από τη Eurokinissi

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΘΑ ΒΓΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.ΘΑ ΒΓΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΥΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΙΛΑΚΙΖΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝ ΨΥΧΡΩ.ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΙΝΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog