Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Λεφτά υπάρχουν! (Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου)

- Advertisement -

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα εάν υπάρξει συνεπής εφαρμογή των ήδη ψηφισθέντων έδωσε ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ εγγυήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως την έγκριση και εκταμίευση της 6ης δόσης…
 
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε φιλική και δημιουργική για την Ελλάδα -και όχι κατά της Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά είπε- τη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η ακύρωση του εμβόλιμου Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου όπου και θα αποφασιζόταν η εκταμίευση της 6ης δόσης.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βενιζέλος:
Απέδωσε την αναβολή του Eurogroup
(α) στο γεγονός ότι επίκειται η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Οκτωβρίου,
(β) στο ότι αναμένεται η ψήφιση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από τα εθνικά κοινοβούλια και
(γ) στο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας.
Περιέγραψε ως πολύ θετική, εκ μέρους των πιστωτών, την αποδοχή των πρόσφατων μέτρων και διέψευσε τις εκτιμήσεις ότι οι εταίροι αμφισβητούν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012.

Υποστήριξε ότι το ζητούμενο δεν είναι η 6η δόση αυτή καθ’ εαυτή αλλά η εφαρμογή σημαντικότερων αποφάσεων: “Να πεισθούν οι αγορές ότι έχουμε μια βιώσιμη λύση”, είπε.

Αναφερόμενος στα ταμειακά αποθέματα του δημοσίου μετά την καθυστέρηση στην καταβολή της 6ης δόσης, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σχετικές διαβεβαιώσεις είχαν παράσχει νωρίτερα και πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Απέρριψε την πιθανότητα νέων μέτρων (“Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Τα μέτρα είναι ήδη πολλά. Και ουδείς έθεσε θέμα νέων μέτρων. Το ζητούμενο είναι να εφαρμοστούν αυτά που ανακοινώθηκαν και αυτά πρέπει να εφαρμοστούν”.

Παραδέχθηκε καθυστερήσεις στα διαρθρωτικά μέτρα και εμφανίστηκε επικριτικός με τη στάση μερίδας των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης: “Σε όλες τις έρευνες προκύπτει ότι η κοινή γνώμη αποδέχεται ότι έχουμε ένα μεγάλο και σπάταλο κράτος. Αλλά όταν παίρνουμε αποφάσεις για περιστολή αυτού του μεγέθους ή επιβάλλουμε το ενιαίο μισθολόγιο υπάρχουν αντιδράσεις. Τι ισχύει τελικά σε αυτή τη χώρα; Τι θέλουμε; Εχουμε αποφασίσει;”

Διαβεβαίωσε εκ νέου για την “απεριόριστη” ρευστότητα του τραπεζικού τομέα και για το ασφαλές των καταθέσεων: “Κανείς άλλος καταθέτης δεν είναι τόσο διασφαλισμένος όσο ο Ευρωπαίος και ο Ελληνας καταθέτης κάθε τράπεζας, μεγάλης ή μικρής”.

*theinsider.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανδρείκελα ναι, πολιτικά άνανδροι βεβαίως, αλλά όμως και εξαιρετικά επικίνδυνοι για την πατρίδα ως προδότες και ξεπουλημένοι Νενέκηδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog