«Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37 για επέκταση των κλαδικών συμβάσεων ως έχει, καθώς δε βοηθά την ύφεση, δε βελτιώνει ανταγωνιστικότητα και την ανεργία» δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη…
Ζήτησε δίμηνη παράταση της ψήφισης του άρθρου, προκειμένου να ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με τους εταίρους και η νέα ρύθμιση να έρθει το Δεκέμβριο.

«Νομοσχέδιο άγριας λιτότητας που στέλνει πάλι το λογαριασμό στους συνήθεις υπόπτους» και «πολυνομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει πλήρως την αγορά εργασίας» χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο η Βάσω Παπανδρέου από τη Βουλή, μιλώντας σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Ωστόσο είπε ότι θα το ψηφίσει.

Νωρίτερα, ως μονόδρομο για την ελληνική οικονομία παρουσίασε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος κυρίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Αν το πολυνομοσχέδιο δεν υπερψηφιστεί στο σύνολο του δεν χρειάζεται να πάμε καν στο Eurogroup ή στη Σύνοδο Κορυφής», δήλωσε με δραματικό τόνο από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Τώρα κρινόμαστε όλοι», διαμήνυσε. «Για να πετύχουμε στη διαπραγμάτευση, πρέπει να έχουμε εισιτήριο αξιοπιστίας», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μετά τους Μίμη Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κρεμαστινό, σε ανάλογο αίτημα προέβησαν σήμερα ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Δημήτρης Λιτζέρης και η Τόνια Αντωνίου.

skai.gr