Γερμανικός δορυφόρος θα πέσει στη γη – Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που ίσως συντριβεί

2011-10-22T18:54:44+02:0022 Οκτ 2011 | 18:54|Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία|Ετικέτες: |1 Σχόλιο
Προσοχή, προσοχή! Γερμανικός δορυφόρος αναμένεται να πέσει στη γη το Σαββατοκύριακο οπότε να κοιτάτε που και που προς τα πάνω μήπως έρθει στο κεφάλι σας!
Σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος εκτός επικοινωνίας με τη γη είναι ο δορυφόρος ROSAT ενώ η πορεία του είναι σε φθίνουσα τροχιά… Ο δορυφόρος αναμένεται να έχει πέσει μέχρι τη Δευτέρα (24/10) και η πιθανότητα να προσγειωθεί στο κεφάλι κάποιου είναι 1 στις 2.000….

Όσον αφορά το δορυφόρο, εκτοξεύτηκε στις αρχές του ’90 και έχει μέγεθος ενός αυτοκινήτου. Επειδή δεν έχει προωθητικά συστήματα για τη διόρθωση της τροχιάς του δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί ακριβώς που και πότε θα πέσει.
Όλες οι χώρες του κόσμου που βρίσκονται σε γεωγραφικό πλάτος από 53 μοίρες βόρεια μέχρι 53 μοίρες νότια θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεαστούν“, ανέφερε το γερμανικό κέντρο.  Μεταξύ των χωρών όπου ενδέχεται να πέσει είναι και η Ελλάδα. Εξαίρεση αποτελούν οι δύο πόλοι.
Από τη σύγκρουση αναμένεται να βρεθούν 30 κομμάτια του ROSAT με μεγαλύτερο κομμάτι του εκείνο ενός κατόπτρου που ξεπερνά τον 1,5 τόνο.
Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες ένας δορυφόρος έπεσε στον Ειρηνικό χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
*cosmo.gr

Ένα σχόλιο

  1. Captain Morgan 23 Οκτωβρίου 2011 σε 05:15 - Απάντηση

    …καλα που μου το ειπατε να μην απλωσω τα ρουχα… τεντα να κατεβασω ή….. ξερω εγω… γερμανικος ειπες ειναι… αυτοι ειναι μπαμπεσηδες…