Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το Σάββατο πάμε Όπερα;

- Advertisement -

Ο Δήμος ΛουτρακίουΑγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑNTENNA συνεχίζουν τις φαντασμαγορικές παραστάσεις της παγκοσμίου φήμης όπερας της σεζόν 2011-2012 με το αριστούργημα «SIEGFRIED» του RICHARD WAGNER που μεταδίδεται ζωντανά από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ το Σάββατο στις 5 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
MET LIVE RICHARD WAGNER: SIEGFRIED

Σε αυτή την παραγωγή το κοσμικό όραμα του Wagner, εστιάζεται στις πρώτες κατακτήσεις του ήρωά του. Ένας χαρακτήρας ατρόμητος και ταυτόχρονα αγνός, ο Siegfried έχει την ικανότητα να μετατρέψει τη σκοτεινή υπόθεση σε κωμωδία.

Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται ο ιδανικός ήρωας, εκείνος που μπορεί και αφήνει το δικό του, ξεχωριστό στίγμα, μέσα από την κάθε του πράξη. Ταυτόχρονα όμως, ο θεατής ανακαλύπτει και την τρυφερή του πλευρά. Ο Siegfried λαχταράει τη συντροφιά, αναζητάει την παρέα, ακόμα και στη φύση. Η γενναιότητά του και η ατρόμητη προσωπικότητά του είναι ένα κράμα δύναμης και ευαισθησίας. Είναι αγνός και για αυτό μπορεί, τόσο απλά, να επικοινωνεί με όλη τη φύση.

Η σύνθεση σκηνικού και λόγου με υπέρ-ρεαλιστικά στοιχεία, αποτυπώνουν τις δύο αντίθετες όψεις του κόσμου του. Η σκοτεινή και η φωτεινή πλευρά, παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια του Siegfried. Τα στοιχεία του υπέρ-ρεαλισμού χαρακτηρίζουν αυτή την παραγωγή, αφού είναι απαραίτητα για την πιο πειστική ανάδειξη του φυσικού κόσμου και την καλύτερη απόδοσή του. Η αίσθηση της φύσης είναι απαραίτητο να υπερτερεί, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει τον θεατή στον δικό της κόσμο. Την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, ενισχύει σημαντικά και η ορχήστρα, καθώς ενδυναμώνει τα συναισθήματα και διεγείρει τις αισθήσεις. Ο θεατής μέσα από αυτή την προσέγγιση, πρέπει να νιώσει το μυστήριο και τον κίνδυνο, ταυτόχρονα με την ομορφιά και τη γαλήνη που συνυπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο.

Όπερα σε τρεις πράξεις σε λιμπρέτο Richard Wagner
Στο τρίτο μέρος του Δαχτυλιδιού, το κοσμικό όραμα του Wagner εστιάζεται στις πρώτες κατακτήσεις του ήρωά του, ενώ η πρωτοποριακή σκηνική μηχανή του Robert Lepage μεταμορφώνεται από μαγεμένο δάσος σε ερωτική φωλιά στη βουνοκορφή. Ο Gary Lehman τραγουδάει τον ομώνυμο ρόλο και η Μπρυνχίλντε, την οποία υποδύεται η Deborah Voigt, είναι το έπαθλό του. Ο Bryn Terfel είναι ο Περιπλανώμενος. Την Ορχήστρα διευθύνει ο James Levine.
Σκηνοθεσία / Σκηνογραφία: Robert Lepage
Βοηθός σκηνοθέτη: Neilson Vignola
Σκηνικά: Carl Fillion
Κοστούμια: Francois St-Aubin
Φωτισμοί: Etienne Boucher
Brunnhilde: Deborah Voigt
Erda: Patricia Bardon
Siegfried: Gary Lehman
Mime: Gerhard Siegel
Wanderer: Bryn Terfel
Alberich: Eric Owens
Ορχήστρα της Metropolitan Opera
Μουσική Διεύθυνση: Fanio Luisi
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog