Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένας χρόνος που ο συνδυασμός ”Με τους πολίτες μπροστά” είναι στα ηνία του δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011
Πριν από ένα χρόνο οι πολίτες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, παραδίδοντάς μας την εντολή να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και τους δημότες μας, με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, την ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, την ενδυνάμωση του κοινωνικού μας ιστού.
Η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε αυτήν την εντολή σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο, τόσο εξαιτίας της διοικητικής μεταρρύθμισης του σχεδίου ΄΄Καλλικράτης΄΄, όσο κυρίως εξαιτίας της δυσμενενέστατης οικονομικής συγκυρίας για την πατρίδα μας και το λαό μας.
Η πορεία μέσα σε αυτό το χρόνο υπήρξε δύσκολη και διαβλέπουμε ότι η δυσκολία αυτή δυστυχώς θα κλικωθεί περεταίρω τα προσεχή χρόνια.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον πρωταρχικός μας στόχος υπήρξε η κυρίαρχη προεκλογική μας δέσμευση : να αποκαταστήσουμε το κύρος της Δημοτικής Αρχής και να ενισχύσουμε την αξιοπιστία στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ο στόχος αυτός υλοποιείται καταρχήν με την εφαρμογή πολιτικών που ενισχύουν την πολιτική οντότητα του Δήμου μας, που προάγουν τη διαφάνεια, που ισχυροποιούν την ενημέρωση και το διάλογο, που συντελούν στην περιστολή εξόδων και δαπανών, πολιτικών αναγκαίων ούτως ή άλλως, πολύ δε περισσότερο μέσα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
Παράλληλη και θεμελιώδης υποχρέωση μας, η οποία εκφράστηκε και εκφράζεται καθημερινά είναι η προστασία των συγκριτικών μας υπεραξιών, του νερού μας και του περιβάλλοντός μας, ώστε η αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας να συνδέεται άρρηκτα με το σεβασμό στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Τα αναμφισβήτητα δημόσια αγαθά, τα οποία σύμφωνα με την πάγια θέση μας, είναι η παιδεία και ο πολιτισμός, τελούν υπό την απόλυτη προστασία μας και αποτελούν κυρίαρχες προτεταιότητές μας.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δύο μάχες είναι υπό εξέλιξη και είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε. Η πρώτη, η μάχη των μαχών, είναι η προστασία της συνοχής του κοινωνικού μας ιστού, που βάλλεται σκληρά αλλά και άδικα.
Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το τμήμα κοινωνικής πολιτικής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτομοι, να ανακοινώσουμε και να υλοποιήσουμε, ένα πρόγραμμα δημιουργίας κοινωνικών δομών και υποδομών με σημείο αναφοράς τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
Η δε μάχη της καθημερινότητας αποτελεί το μείζον πολιτικό στοίχημα, το οποίο παρά τις εκρηκτικές αντιξοότητες που επιβάλλουν περικοπές προσωπικού και χρηματοδοτικών ροών, είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε.
Η Δημοτική Αρχή αποφασισμένη και αυστηρά προσανατολισμένη στις προεκλογικές δεσμεύσεις διεκδικεί σθεναρά όλα όσα ανήκουν στους δημότες, όλα όσα είναι αναγκαία και απαραίτητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παρούσα συγκυρία από θέση ισχύος και με κοινωνική ευαισθησία.
Τίποτε από εδώ και πέρα δε θα είναι εύκολο, είμαστε όμως προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι σε εκείνη την πολιτική αντίληψη που μάχεται, που διεκδικεί, που εξακολουθεί και οραματίζεται και που τελικά τα καταφέρνει. Για μας η πολιτική και τα κοινά, ειδικά στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι στίβος διεκδικήσεων και καθημερινών κατακτήσεων.
Στην πορεία αυτή ο κρίσιμος σύμμαχος μας είναι μόνον ένας, οι πολίτες του τόπου μας.
Οι πολίτες μας είναι οι ελεγκτές μας, οι κριτές μας, οι εντολείς μας, είναι η πηγή δύναμης, είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες μας.
Προχωράμε μαζί, με τεράστια συναίσθηση της ευθύνης και του ρόλου μας.
Είμαστε βέβαιοι για ένα πράγμα : όταν η κοινωνία και η διοίκηση θέλουν, μπορούν να τα καταφέρουν.
- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το μείζον αναμφισβήτητο δημόσιο αγαθό είναι η υγεία όμως και για αυτό ουδείς λόγος , και στον τόπο μας πεθαίνουν επειδή δεν έχουμε ένα ασθενοφόρο…

    Πρέπει να αναθεωρήσετε τις προτεραιότητές σας!

  2. s-spinos:
    Πολύ ωραία η έκθεση ιδεών, αν ήσαστε μαθητές γυμνασίου, πιθανόν ο καθηγητής να σας βαθμολογούσε επιεικώς με 8.
    και τούτο γιατί υποκρύπτει μια λανθάνουσα τάση, παραμυθιάσματος των πολιτών.
    και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια, τι ακριβώς θα κάνετε
    με τα σχολικά κτήρια;
    τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου (συνεδριακό,κολυμβητήριο, υδροθεραπευτήριο,) θα λειτουργήσουν κάποτε αποδοτικά για το Δήμο;
    τι θα κάνετε ακριβώς με το κτήριο του ΕΟΤ που παραμένει βρώμικο και ανεκμετάλλευτο;
    γιατί δεν φροντίζετε να γίνει σχολή τουριστικών επαγγελμάτων;
    τι γίνεται με τα σκουπίδια και την ανακύκλωση;;
    πότε θα κλείσει ο ΧΑΔΑ;;
    τι θα γίνει με την μποτίλια της εισόδου της πόλης;;
    πρέπει να σκοτωθούν πολλοί ακόμα;
    στο κλειστό θα μπούν κάποτε φανάρια;
    το ζήτημα του προαστιακού θα το παλέψετε να ολοκληρωθεί κάποτε ή θα το θάψετε και σεις όπως οι προηγούμενοι εξυπηρετώντας μικροσυμφέροντα;
    θα κάνετε κάτι με την Ελ.Βενιζέλου ώστε να αποδοθεί στους
    πολίτες για να γίνει η ζωή τους πιο ανθρώπινη;
    θα διαμορφωθεί ποτέ το κομμάτι της παραλίας από το λιμάνι ως
    την πηγή του ΕΟΤ;
    ας με συγχωρήσουν οι συνδημότες μου των άλλων διαμερισμάτων
    που αναφέρομαι μόνο στα του Λουτρακίου, αλλά εδώ είμαι κάτοικος, γι΄αυτά μπορώ να μιλήσω.
    και μακάρι να ήσαν μόνο αυτά, και να μη μιλήσουμε για πολιτισμό, για το μέγα θέμα των ναρκωτικών, για υγεία, για
    καθαριότητα προ πάντων στα σχολεία, για ανύπαρκτες και χωρίς χρήματα σχολικές επιτροπές, για…για…για.. μια ατέλειωτη
    σειρά προβλημάτων που μαυρίζουν τη ζωή των Δημοτών.

    Τώρα θα μου πείτε γιατί τους βάζω δύσκολα, ε! μόνοι τους το
    επιδιώκουν, έτσι τουλάχιστον λένε.

  3. 6.37 μαζι σου!!!!!!και αλλα τοσα ειναι τα προβλήματα του τόπου μας. καλά κάνεις και διαμαρτύρεσαι …..αλλά τα προβλήματα 30 χρόνων δεν λύνονται σε δέκα μήνες.

  4. Η ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. παει για φουντο! σημερα δεν πληρωσαν το μισο μηνιατικο στους υπαλληλους τους οπως και ειχαν υποχρεωση!στις 30 του μηνα επισης δεν θα πληρωσουν τους υπαλληλους τους! πανε για λουκετο …
    ευγε "Πολιτες με … το λουκετο μπροστα"!στο τελος θα χασετε το ποσοστο του Δημου στην αδεια του Καζινο!

  5. s-spinos:
    Όχι φίλε των 8:11,…δεν περιμένω όλα τα κακώς κείμενα να διορθωθούν σε 10 μήνες,ούτε σε ένα χρόνο, ούτε σε δύο.
    εκείνο που προσδοκώ από την κάθε Δημοτική αρχή, είναι το να
    μην προσπαθεί να καταξιωθεί βασιζόμενη στα λάθη και στις παραλείψεις των άλλων. τον κάθε έναν τον αναδείχνει ή τον
    απαξιώνει το δικό του έργο.
    Εχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα Δ.Σ. δυστυχώς έχω απογοητευτεί από το χαμηλό επίπεδο διαλόγου.
    ο κάθε ένας προσπαθεί να πατήσει τον άλλον, να τον ευτελίσει
    να τον απαξιώσει, να τον μηδενίσει.
    και δυστυχώς από ότι φαίνεται από αυτόν το δρόμο που έχουν
    πάρει δεν έχουν γυρισμό.
    οπότε δεν τους μένει χρόνος να ασχοληθούν με την ουσία της
    ζωής, και η ουσία πάει περίπατο.

  6. φιλε 10.21 τα golden boys στην ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ εχουν ονοματεπωνυμο! πρωην στελεχος του Καζινο ειναι! αυτος παιρνει 10 χιλ. τον μηνα για να διοργανωνει οπερες και βεγκιερες ενω την ιδια στιγμη μενουν απληρωτοι απο σημερα οι εργαζομενοι της εν λογω εταιρειας! ντροπη στους 2 Λογοθετηδες (δημαρχο και αντιπροεδρο της εταιρειας!) σημερα μου ελεγε εργαζομενος στο Σπα οτι δεν εχει λεφτα ουτε για βενζινη εξαιτιας της στασης πληρωμων της εταιρειας! μαλιστα ελεγε οτι τους φψναξε το λογιστηριο της εταιρειας και τους ειπε με εντολη του Δημαρχου ορθα κοφτα οτι δεν θα πληρωθουν ουτε τον Νοεμβριο, ουτε τον Δεκεμβριο και ουσιαστικα θα κανουν Χριστουγεννα απληρωτοι!

  7. Η ανικανότητα και η αδιαφορία της ελάχιστης δημοτικής αρχής φαίνεται ξεκάθαρα απο τον τρόπο που διοικούν την Τουριστική Λουτρακίου.Αφου κατάφεραν να στραγγαλίσουν μια τέτοια επιχείρηση μπράβο τους..

  8. η Τουριστικη Λουτρακιου ειναι παρελθον πια, πρεπει να το αντιληφθουμε ολοι! με χρεη ανω των 5 εκατ. ευρω σε εργολαβους-προμηθευτες, με μηδενικα εσοδα απο την συμμετοχη της στο Καζινο για τα επομενα 3-4 χρονια και με το ΣΠΑ να μπαινει μεσα κατα 600-700 χιλ. ετησιως, δεν εχει καμμια τυχη να επιβιωσει! λυπαμαι τους εργαζομενους της που θα βρεθουν στον δρομο, εξαιτιας των κακιστων και εγκληματικων επιλογων ολων των δημοτικων αρχων (Παυλου, Γκιωνη) που σπαταλουσαν αφειδως τα χρηματα της σε εργα βιτρινας και της δημοτικης αρχης Λογοθετη που 1 χρονο τωρα δεν εχει κανει καμμια ενεργεια προς την διασωση της εν λογω δημοτικης εταιρειας, τουναντιον την σπρωχνει ολο και πιο γρηγορα προς την χρεωκοπια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog