Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα (μνήμη) θάβεται εδώ και πολλά χρόνια!

- Advertisement -

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΖΕΙ!!!

(Ο πολιτισμός της υποκρισίας, του ευνουχισμού, της εκμετάλλευσης και της χρυσωμένης επιφάνειας αλλοτρίωσε τη βαθύτερη ουσία και σκότωσε τη γνησιότητα των νοημάτων του Πολυτεχνείου)
Το πρώτο θάψιμο το έκαναν όλοι αυτοί που εξαργύρωσαν την όποια συμμετοχή τους με βουλευτικές έδρες, υπουργεία και κρατικά πόστα.
Το δεύτερο θάψιμο έγινε όταν μια λαϊκή εξέγερση την μετατρέπουν σε σχολική γιορτή και πανηγύρι, με ποιηματάκια, τραγουδάκια και δακρύβρεχτους λόγους φιλολόγων ( το νόημα του πολυτεχνείου είναι φέτος τόσο επίκαιρο όσο ποτέ… κάθε χρόνο τα ίδια λόγια ).
Ευνουχίζεις το πραγματικό νόημα.
Το τρίτο θάψιμο το προκαλούν κάθε χρόνο οι λιγοστοί γνωστοί επιμελημένοι ατημέλητοι αλλά κουκουλοφόροι (οι οποίοι αυτοαποκαλούνται αναρχικοί και τους αποκαλούν έτσι και τα Μέσα Μαζικής Επιβολής γατί έτσι τους βολεύει!)και αμαυρώνουν το πραγματικό νόημα της επετείου, οι πέτρες και οι μολότοφ που πετούν έτσι αόριστα ούτε φοβίζουν ούτε τραυματίζουν το σύστημα, τραυματίζουν όμως θανάσιμα την επέτειο του πολυτεχνείου! (αλλοίμονο αν νομίζουν ότι αυτό είναι η ιδεολογία της αναρχίας – για μένα είναι οι κηφήνες της μεγάλης αναρχικής διδασκαλίας ).
Το τέταρτο και κυριότερο είναι που μιλούν για τη γενιά του Πολυτεχνείου, ποια γενιά; μια πολύ μεγάλη παρέα ήταν, υπήρχαν και οι άλλοι που αντιδρούσαν κατά της δικτατορίας με τις ντίσκο και τα βερμούτ, που ήταν και οι περισσότεροι. Είναι χρόνια στον αφρό (οποιουδήποτε χρώματος) γιατί εκμεταλεύτηκαν τα πάντα. Αυτούς κουράστηκα να τους βλέπω και προπάντων σιχάθηκα να τους βλέπω τόσα χρόνια να αυτοαναιρούνται, πονάει και που με ωθούν να τους απορρίπτω.
Μια πολύ μεγάλη παρέα! που ήταν οι άλλοι; μα στις ντίσκο και στο βερμούτ με παγάκια και με την πάροδο των χρόνων το μόνο που άλλαζαν ήταν το βερμούτ με το ουίσκι και τα cocktails και τις ντίσκο με τα μπουζούκια και του τελευταίου τύπου κινητά και με το κάθε χαμηλού νοημοσύνης reality της αγαπημένης τηλεόρασης! (μετά τόοοσα χρόνια το καταλάβανε και αγανακτήσανε τώρα! Γιατί μετά τόσα χρόνια;!)
Έχω πάψει να πηγαίνω στις πορείες του πολυτεχνείου μετά τον 6ο χρόνο και θέλω πολλές φορές να πάω αλλά όχι από ιδεολογία ή δημοκρατική πολιτική συνείδηση αλλά γιατί θέλω να κάνω ένα τέστ στον εαυτό μου για το αν καταφέρνω ακόμη να θυμώνω.
Να θυμώνω για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου που μου γέμισαν την νεανική μου ψυχή με φλόγα και βλέπω εδώ και πολλά χρόνια να ιεροσυλούν οι άλλοι στα άψυχα σώματά τους, να θυμώνω γιατί πολλοί συνομήλικοι μου είχαν και έχουν για πάντα καταπιεί αυτή τη φλόγα και περίμεναν και περιμένουν καρτερικά ακόμη και σήμερα τον υπουργό για κανά ρουσφέτι, κομπίνα κ.α. Και να θυμώνω γιατί μας αντέχει ακόμα το σκοινί και δεν μας έχει πετάξει κάτω.
Αν πάω κάποτε πάλι, η συμμετοχή μου θα είναι καθαρά ατομική, προσωπική, νομίζω ότι ακόμα και όταν διαδηλώνεις για την αλληλεγγύη μπορείς να είσαι ανεξάρτητος και θυμωμένος.
Σας χαιρετώ ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας
Υ.Γ.
Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, όλο αυτό το αιματοκύλισμα, θα μπορούσε να σταματήσει όταν ο άνθρωπος δεχθεί την πραγματικότητα: «ότι το εκάστοτε σύστημα είναι στο μυαλό του» και όταν αρχίσει να πασχίζει να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του, να τον αναστήσει για να ξαναβρεί τη χαμένη γνησιότητα των αισθημάτων του. Μόνο με την αποβολή του ¨εγώ¨ θα νοιώσουμε έντονα συναισθήματα. Δεχόμαστε την ομάδα, δεν δεχόμαστε την κυριαρχία. Δεν είμαστε αγέλες ζώων, είμαστε άνθρωποι με όμοια χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει τίποτα να χωρίσουμε. Η γη ανήκει σε όλα τα ζωντανά του πλανήτη και όχι στην κάθε φανταστική ομάδα.
N.T.
- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. s-spinos:
    βλέπει την σημερινή πραγματικότητα κατάματα, χωρίς φτιασίδια.
    και όσοι δεν εξαργυρώθηκαν, βγήκαν στο περιθώριο και στην αυταρέσκεια της μοναξιάς τους.

  2. λοιπον μικρε πριγκιπα. δεν σε τιμα κανεις οταν εισαι αναρχικος απεναντιας ολοι σε κατακρινουν αρνητικα, αλλα το κυριοτερο ειναι οταν μιλαει κανεις για το πολυτεχνιο να ξερει την ιστορια του και απο οτι φενεται εσυ δεν την ξερεις στο σημειο που λες για νεκρους. αν θες να μαθεις λοιπον την αληθεια να ψαξεις να βρεις το πορισμα του εισαγγελεα τσεβα και θα δεις οτι οι νεκροι του πολυτεχνιου ειναι ο μεγαλυτερος μυθος στην μεταπολιτευτικη ελλαδα

  3. A.M. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ?ΜΗΠΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΕΒΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ?ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΗΒΕΡΝΑΤΕ ΤΩΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ. BOMP-FIS

  4. δεν θα το ανοίξω,δεν θα το ανοίξω…για κάτι δημοσιεύσεις σε τοπικές εφημερίδες…όχι,θα συγκρατηθώ..ούτε για κάτι "παρεμβάσεις" σε δημόσιους διαλόγους…δεν θα το ανοίξω,δεν θα το ανοίξω το ρημάδι μου και βγάλω ονόματα στην φόρα…

  5. s-spinnos:
    Από το λεξικό Μπαμπινιώτη: "φασισμός" είναι "οποιαδήποτε
    δεξιά δικτατορική ιδεολογία ή πολιτικό σύστημα όπου κυριαρχεί
    η απόλυτη υποταγή των μαζών στον ηγέτη, του ατόμου στον κρατικό μηχανισμό και ενδεχομένως περιλαμβάνει στοιχεία μιλιταρισμού, ρατσισμού, εθνικισμού κ.ά. όπως στη χιτλερική
    Γερμανία" και αντίστοιχα "φασίστας" είναι "ο οπαδός του
    φασισμού"

    @Α.Μ: Δεν πιστεύω να είστε από εκείνους που τους ενοχλεί η λέξη φασίστας. Που δυσκολεύονται να την προφέρουν γιατί τη θεωρούν ντεμοντέ, όχι πολιτικά ορθή. Από εκείνους που θεωρούν ότι ο πολιτικός πολιτισμός επιτυγχάνεται με την αφαίρεση λέξεων από το πολιτικό μας λεξιλόγιο.
    Γι΄αυτό σου παραθέτω ένα ποιηματάκι από την προσωπική ιστοσελίδα του ινδάλματός σου, Μακη Βορίδη, απόλαυσέ το:

    Θέλουμε πρωθυπουργό Έλληνα και αλανιάρη…
    να ‘ρθει μ’ αρματαγωγό κι η Ελλάδα να γουστάρει
    Θέλουμε πρωθυπουργό να μην είναι τραπεζίτης,
    να μην έχει χορηγό και ας είναι και… οπλίτης.
    Θέλουμε πρωθυπουργό, στη Βουλή να στείλει λόχο
    πάνω σ’ άρμα οδηγό, στην κολότσεπη το "Στόχο"…
    Θέλουμε πρωθυπουργό να μην έρθει μ’ εκλογές,
    να μη βγεί από την κάλπη… αλλά μέσα από το ΓΕΣ.

    καθόλου φασιστικό, έτσι;;;;;;;;;;;;;

    κατά τα άλλα κατ΄εσέ, επειδή ένας φασίστας που έβγαλε ένα πόρισμα κατά παραγγελίαν, στο πολυτεχνείο το 73 δεν υπήρξαν
    νεκροί!!!
    το να πω ότι κάτι τέτοιο και σα σκέψη αποτελεί ύβρη, άσε καλύτερα, το τσιμέντο που έχει το μυαλό σου δεν χωράει τέτοια πράματα.

  6. O ίδιος ο Κ. Καραμανλής (ο πρώην ΔΕΞΙΟΣ Πρωθυπουργός 2004-2009) είχε καλέσει (σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Παπούλια) κάποια από αυτές τις χρονιές που ήταν στην πρωθυπουργία (την τελευταία του νομίζω) στο Προεδρικό Μέγαρο στη Γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας που γίνεται κάθε καλοκαίρι, ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕΙ!!!
    ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ Α.Μ.;;;;;

    Υ.Γ.Ήταν μια από τις λίγες του ενέργειες ως πρωθυπουργού που τιμά και τον ίδιο και μάλιστα κανένας (πιο "προοδευτικός" υποτίθεται) προκάτοχός του δεν είχε σκεφτεί να το κάνει!
    Δεν τον πήγαινα με τίποτα (όπως και τώρα τον ΓΑΠ…), αλλά το σωστό να λέγεται…

  7. Θα απαντήσω στον αγαπητό Α.Μ, έχεις κάνει εσφαλμένη διαχείριση του όρου "Νεκροί του Πολυτεχνείου". Στην κυριολοξία ο όρος δεν σημαίνει "Νεκροί στο Πολυτεχνείο",όπως το εννοείς, αλλά ο όρος περικλύει νεκρούς και στον ευρύτερο χώρο εκτός Πολυτεχνείου. Να γνωρίζεις για την Ιστορία (δε σου λέω ότι δε ξέρεις!όπως εσύ!)ότι η πρώτη επίσημη καταγραφή τον Οκτώβρη του 1974 από τον Εισαγγελά Δ.Τσεβά εντόπισε 18 επίσημους και βεβαιωμένους νεκρούς και 16 αγνωστους. Το 1975 ο Αντιεισεγγελέας Εφετών Ιωάννης Ζαγκίνης έκανε λόγο για 23 και στη δίκη που έγινε μετά προστέθηκε ακόμα ένας. Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών το 2003 ο αριθμός των επωνύμων νεκρών είναι 23 ενω αυτός των νεκρών αγνώστων στοιχείων 16. Να γνωρίζεις επίσης για την Ιστορία αγαπητέ οτι τις μέρες αυτές υπήρξαν τουλάχιστον πάνω από 1.000 τραυματίες οι 83 από σφαίρες. Οι αριθμοί δεν είναι αμελητέοι και δείχνουν οτι δόθηκε αγώνας μεγάλος συχνά σώμα προς σώμα. Πάρα πολλοί έπεσαν θύματα εγκληματικού ζήλου οργάνων της χούντας, περισσότεροι από τους μισούς απο πυρά και δακρυγόνα.Αυτά για την Ιστορία. Όσο για το αν τιμά κάποιον το να είναι Αναρχικός και αν τον κατακρίνουν αρνητικά οι άλλοι να σου πω το εξής: αν βλέπεις πολύ τηλεόραση και ακούς τις ετικέτες των Μ.Μ.Ε που αποδίδουν σε κάποιους κουκουλοφόρους που αυτοαποκαλούνται Αναρχικοί είναι λάθος γιατί αυτά τα Μ.Μ.Ε αποκαλούν κατι τύπους που σπανε και ρημάζουν στα γήπεδα "χούλιγκαν", πήραν το επίθετο ενός Ιρλανδού επαναστάτη και το κόλλησαν οι Αγγλοι στους τύπους αυτούς (προφανής ο σκοπός τους). Μόνο να γνωρίζεις αγαπητέ Α.Μ τι σημαίνει να είσαι Αναρχικός, γιατί η Αναρχική θεωρία, η αληθινή θεωρία είναι μία και μοναδική σημαίνει ν΄αντιστέκεσαι στις αδικίες που πηγάζουν απ΄το γεγονός ότι ερχόμαστε σάυτόν τον κόσμο κοινωνικά άνισοι…Αυτό είναι που σε κάνει Αναρχικό. Απ΄αυτό προέρχεται, πράγμα που μπορεί να αποδείξει κανείς, η αντίσταση σ΄εκείνες τις κοινωνικές συνθήκες που καθιστούν την ανισότητα δυνατή.
    Σε χεραιτώ
    ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας.

  8. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ [ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ] ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ " ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ " ΤΟΥ …ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ , ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ,ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ [ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ] ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ …..ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ,ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ …..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog