Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σοκ! Ο καθηγητής – τέρας της Κρήτης έχει γυναίκα και 2 παιδιά

- Advertisement -

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την σύλληψη του 47χρονου εκπαιδευτικού σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κρήτης, ο οποίος κατηγορείται  για ασέλγεια σε βάρος τουλάχιστον επτά ανηλίκων παιδιών – μαθητών του…
Όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από καιρό είχαν φτάσει πληροφορίες στην Ασφάλεια ότι «ο 47χρονος, προσέγγιζε τα ανήλικα παιδιά, λόγω της ιδιότητός του, και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές κατάφερνε να κάμπτει την αντίστασή τους και να συνευρίσκεται μαζί τους». Μάλιστα, ο καθηγητής – προπονητής πιάστηκε επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Πέμπτης να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις με δύο ανήλικους σε υπνοδωμάτιο σπιτιού το οποίο νοίκιαζε, μετά από αιφνιδιαστική έφοδο αστυνομικών σε αυτό, παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ήταν ένα από τα σπίτια που νοίκιαζε ο εκπαιδευτικός για να προβαίνει σε αυτές τις πράξεις, καθώς ο κανονικός τόπος κατοικίας του ήταν άλλος. Άλλωστε, ο ίδιος είναι παντρεμένος και μάλιστα έχει αποκτήσει και δυο μικρά παιδιά. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στο συγκεκριμένο σπίτι, βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακοί δίσκοι και περιοδικά με πορνογραφικό υλικό τα οποία θα σταλούν προς αξιοποίηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας.
Τουλάχιστον επτά παιδιά έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής ότι έχουν υποστεί περιστατικά ασέλγειας από τον 47χρονο. Μάλιστα, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για τωρινό φαινόμενο, αλλά έχει βάθος τουλάχιστον δύο ετών. Αν και η προσέγγιση φαίνεται ότι γίνονταν από την ηλικία του Δημοτικού Σχολείου, τα θύματα των ασελγών πράξεων ήταν όλα παιδιά Γυμνασίου και  Λυκείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «οι ασελγείς πράξεις συνέβαιναν, είτε σε σπίτια που διατηρούσε, είτε στο αυτοκίνητό του» δράστη, ενώ «οι συνεννοήσεις μεταξύ του ιδίου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω “chat” σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης» και συγκεκριμένα μέσω facebook.
O 47χρονος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς κατέθεσαν στην Ασφάλεια ότι είχαν τόσο τυφλή εμπιστοσύνη, που σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να πείσουν για κάτι τα παιδιά τους, το έλεγαν στον «δάσκαλό» τους για να τους το ζητήσει αυτός. Και πάντα το πετύχαινε, με τον επιδέξιο τρόπο που μόνο αυτός ήξερε. Με τον ίδιο τρόπο όμως κατάφερνε να κάμψει τις αντιστάσεις των ανηλίκων και να τους προτρέπει, «αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους, και κατόπιν – σε αρκετές περιπτώσεις – με τον ίδιο», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Tόσο τα επτά παιδιά που υπήρξαν θύματα του 47χρονου όσο και οι υπόλοιποι συμμαθητές και συναθλητές του έχουν τεθεί σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και παιδοψυχίατρους από τις τοπικές νοσηλευτικές δομές. Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, ζήτημα δεν είναι να στηριχθούν μόνο τα παιδιά που υπήρξαν θύματα αλλά και εκείνα που συναναστρέφονταν μαζί του. Επιπλέον, με ιδιαίτερη προσοχή προσπαθούν να εξηγήσουν στα υπόλοιπα παιδιά τι έχει συμβεί, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν κατά το δυνατόν χωρίς λοιπές συνέπειες τις σχολικές και αθλητικές τους δραστηριότητες, ενώ σε ψυχολογική στήριξη βρίσκονται και αρκετοί γονείς, ώστε να βοηθηθούν για τον πώς θα χειριστούν από εδώ και στο εξής τα παιδιά τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η προπόνηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα δεν αναβλήθηκε. Την ίδια ώρα, πάντως, δεν μιλούν για το θέμα ούτε οι γονείς αλλά ούτε στελέχη του σχολείου όπου ήταν δάσκαλος ο 47χρονος ή της ομάδας όπου ήταν προπονητής, καθώς ακόμα επικρατεί η σιωπή του σοκ σε σύσσωμη την τοπική κοινωνία…
Star.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog