Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μολότοφ και πετροπόλεμος στην πορεία για τον Αλέξη

- Advertisement -

Από μικρής έκτασης επεισόδια σημαδεύτηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του…
 

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έξι προσαγωγές κατά τα μικροεπεισόδια που σημάδεψαν την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπου συμμετείχαν 2.500 περίπου χιλιάδες μαθητές.
Στα επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν από αντικείμενα.

 Ένταση σημειώθηκε στην οδό Εδουάρδου Λω, όταν μαθητές πέταξαν νεράντζια σε αστυνομικούς, ωστόσο το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.

 Η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, όπου και πάλι εκτοξεύθηκαν πέτρες και μπουκάλια ενάντια στους αστυνομικούς. Έπεσαν και δύο μολότοφ, με τους αστυνομικούς να απαντάνε με χρήση χημικών.

 Μαθητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, ενώ παραμένει κλειστή η Πανεπιστημίου από τη Σίνα και η Ιπποκράτους από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 Νωρίτερα, μαθητές σχολείων είχαν αποκλείσει με κάδους τη Θηβών και την Ιερά Οδό, προκαλώντας απίστευτο μποτιλιάρισμα.

 Στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση που την καλούν κυρίως οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ΣΥΡΙΖΑ.

 Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 17.00, ενώ ο σταθμός στο Σύνταγμα, που επρόκειτο να κλείσει στις 6 το απόγευμα, έκλεισε από τη 1.30, ύστερα από εντολή της αστυνομίας.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς που βρίσκονται επί ποδός να ξεπερνούν τις 5.000, προκειμένου να αποφευχθούν εκτεταμένα επεισόδια.

news247.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog