Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Deutsche Bank: Οι αγορές αποτιμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

- Advertisement -
Όπως αναφέρει η Deutsche Bank σε χθεσινό της report

, αν και το ενδιαφέρον των αγορών έχει στραφεί προς τη βιωσιμότητα της Ιταλίας και της Ισπανίας, ένας άλλος κίνδυνος έχει αρχίσει να συζητιέται όλο και πιο ανοιχτά. Η πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης.

«Oι αγορές έχουν αρχίσει να αποτιμούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη«τονίζει στο report η γερμανική τράπεζα και το στοιχειοθετεί αναφέροντας ότι :«Εάν οι αγορές πιστεύουν πως η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, τότε τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που υπόκεινται στο διεθνές δίκαιο θα πρέπει να διαπραγματεύονται με premium έναντι των ομολόγων που υπόκεινται στο ελληνικό δίκαιο. Πράγμα το οποίο έχει συμβεί»
Παρ’ όλα αυτά η Deutsche Bank επισημαίνει ότι βασικό της σενάριο είναι πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα πραγματοποιηθεί. Όμως στην ανάλυση της τονίζει ότι  θα πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα μειώνουν το ποσοστό προεξόφλησης μιας διάσπασης της ευρωζώνης, «προτείνοντας» στην  ΕΚΤ να χρησιμοποιήσει πιο αποδοτικά τον ισολογισμό της, προχωρώντας σε επιθετικές αγορές ομολόγων καταλήγοντας ωστόσο σε βραχυπρόθεσμα short covering του ευρώ.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog