Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απάντηση στον ….Τσάμπα!

- Advertisement -

Αφορμή για την παρέμβασή μου αυτή μου δίνει μια από τις πιο ελεεινές διαφημίσεις που είδα ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Γνωστή και μεγάλη γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών προσπαθεί με έναν βομβαρδισμό μηνυμάτων να μας περάσει το μήνυμα πως….

εμείς οι Έλληνες είμαστε οι γνήσιοι εκφραστές της κακογουστιάς και της κλεψιάς. Αναρωτιέμαι και φυσικά θα αναρωτιέστε και εσείς για το σκεπτικό του πιο ελεεινού θεάματος αυτής της καμπάνιας όπου ένας αντιπαθέστατος και φυσιογνωμικά τσαμπατζής ξεπερνά το ένα μετά το άλλο τα όρια της γυφτιάς. Αλήθεια τι περιμένουν οι γερμανοί ιδιοκτήτες της εταιρείας από τους έλληνες καταναλωτές; Nα ταυτιστούν με ένα αηδιαστικό τύπο, που ρουφά ξεδιάντροπα από 15 καλαμάκια τα ξένα ποτά ενός ζευγαριού, δηλαδή ..κλέβει ή να ταυτιστούν με ένα ανθρωποειδές που τρίβεται πάνω σε έναν μποντιμπιλντερά για να του κλέψει αντηλιακό .

Η καμπάνια περιλαμβάνει και μια ραδιοφωνική διαφήμιση, που πρέπει να είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Ο έλληνας τσάμπας βρίσκεται στην τουαλέτα και σκίζει τις σελίδες του τηλεφωνικού καταλόγου για να τις χρησιμοποιήσει για χαρτί υγείας. Η όλη διαφήμιση λόγω ραδιοφώνου (έλλειψη εικόνας συνοδεύεται με πολλά πλούσια ..ηχητικά εφέ).

Πολλοί, είναι φυσικό να μου πουν πως η έλλειψη αγωγής, οικογενειακής, κοινωνικής, πολιτικής δημιούργησε αυτή την εικόνα του νεοέλληνα. Όταν είναι άθλια ἡ οικογενειακή μας ζωή, όταν ἡ κοινωνική και ἡ πολιτική μας συμπεριφορά κινούνται στο τιμητικό επίπεδο του αίσχους, είναι φυσικό κάποιοι, επικυρίαρχοι σωτήρες να μας πάρουν είδηση και να μας συμπεριφέρονται ανάλογα, από τη στιγμή που κάναμε εμείς οι ίδιοι βούκινο το χάλι μας.

Πόσοι άραγε από τους σημερινούς μας πολιτικούς έχουν πάρει σωστή πολιτική αγωγή. Πόσοι άραγε έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν τον «Πρός Δημόνικον» λόγο του Ισοκράτη, ένα σοφό παράδειγμα παραινετικού και διδακτικού λόγου για ζητήματα ηθικής της καθημερινής ζωής.

Οι περισσότεροι νέοι, πολιτικοί ή μη, τρέφονται με τηλεοπτικά σκουπίδια αδυνατώντας να συντάξουν ακόμη και ένα απλό κείμενο ή να εκφραστούν με απλές προτάσεις.

Τελικά τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια από την μεγάλη αλλαγή του 81 και μετά; Αρχίσαμε να καλοζούμε δυτικά με δανεικά έξω από τις αρχές μας; Ή μήπως δεν είχαμε καθόλου αρχές; Πως αλλοιωθήκαμε έτσι σαν λαός και λειτουργούμε με ζωώδη ένστικτα ωφελιμιστικά και αμοραλιστικά; Αυτό που μας λένε δηλαδή οι σύγχρονοι απόγονοι των Ούννων είναι πως από ραγιάδες μετατραπήκαμε σε γενίτσαρους, φάγαμε τις σάρκες μας και πρέπει τώρα να ξαναγυρίσουμε στην προτεραία κατάσταση; Αρνούμαι να το δεχτώ, αρνούμαι να το πιστέψω.

Για μένα να είσαι Έλληνας δεν είναι ζήτημα καταγωγής, είναι ζήτημα όρθιας στάσης. Ορθής συμπεριφοράς. Ζήτημα σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, προς τον γύρω μας χώρο. Και αν ακόμη πολλές φορές διαπιστώνουμε πως γύρω μας τα πάντα είναι βεβηλωμένα, πως οι συνέλληνές μας συμπεριφέρονται σαν ένας ανάγωγος ἤ ψοφοδεής λαός, αν μετατρέψαμε τον τόπο μας σε τόπο απορριμμάτων είναι πια καιρός να τα ανατρέψουμε όλα αυτά, μαζί με την πολιτική που τα υπαγόρευσε. Να φέρουμε ένα μήνυμα ελπίδας.

Γιατί σε μια ευνομούμενη πολιτεία, σε μια γνήσια δημοκρατία η παιδεία, σαν αγωγή δεν αποσκοπεί στην δημιουργία μηχανικών αλλά ευγενών εγκεφάλων.

ramnousia.com

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφεις,αλλα δε νομιζω οτι πρεπει να εστιαζουμε στη προθεση τους να θιξουν τους Ελληνες κανοντας αυτες τις πραγματι ελεεινες τηλεοπτικες και ραδιοφωνικες διαφημισεις.Απλως νομιζω οτι ειναι ετσι η φιλοσοφια τους αν θυμηθει κανεις και τις προηγουμενες προσπαθειες επικοινωνιας αυτης της πολυεθνικης η οποια ειναι τελειως εξω απο την ελληνικη πραγματικοτητα και τον ελληνικο πολιτισμο.Θεοποιηση του χρηματος και του κερδους με καθε τροπο σε αντιθεση με οποιαδηποτε ανθρωποκεντρικη εννοια.Στον αντιποδα και προς επιβεβαιωση ολων αυτων να αναφερω τη καταπληκτικη ραδιοφωνικη διαφημιση που ακουγοταν ολο το καλοκαιρι με το Γιαννη Ζουγανελη για εταιρια σχολικων-παιχνιδιων.Νικος

  2. Οι απαντήσεις βρίσκονται στο κενό μεταξύ 1981 και 2011 δηλαδή 30 χρόνια.
    Είναι η εικόνα που έχουμε ΧΤΙΣΕΙ εμείς 30 χρόνια στα μάτια του Ευρωπαίου.
    Ο ΤΣΑΜΠΑΣ. Ο ΠΟΝΗΡΟΣ. Ο ΡΕΜΟΥΛΑΣ. Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ. Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ. Ο ΞΕΡΟΛΑΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ. ΤΟ STAR – ΠΕΤΡΟΥΛΑ. ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΤΟ LIFESTYLING.ΤΟ ΚΑΜΑΚΙ. Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ. Ο ΜΟΥΖΑΚΑΣ. Ο ΠΑΡΑΛΙΑΣ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ. Ο ΔΟΥΛΕΥΩ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΗΔΑΩ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ.
    Ο ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.
    ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΗΓΑΓΕ.
    ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΑΥΤΑ τα σκατά είμαστε. Μπορεί εγώ να κάνω κάτι διαφορετικό αλλά δεν μπορώ να βγάλω τον εαυτό μου απο έξω και να απομονώσω τον εαυτό μου από το σύνολο.
    Οι συνήθειες των πολλών έχουν επηρεάσει τους λίγους.
    Για ποια Ηθική και αξίες μιλάς.
    Σήμερα είναι της μόδας να είσαι χωρισμένος.
    Σήμερα δεν αξίζει να σέβεσαι τον Πατέρα σου και την Μητέρα σου.
    Σήμερα είναι της μόδας να μεγαλώνει μόνη η μητέρα το παιδί τους!!
    Σήμερα είναι της μόδας να είσαι χρεωμένος.
    Σήμερα της μόδας είναι να είσαι γλύφτης.
    Σήμερα της μόδας είναι να είσαι κυνηγημένος.
    Σήμερα δεν αξίζει να είσαι τυπικός.
    Σήμερα δεν αξίζει να έχεις οικογένεια.
    Σήμερα δεν αξίζει να είναι ολιγαρκής.
    Σήμερα δεν αξίζει να έχεις αξιοπρέπεια.
    Σήμερα δεν αξίζει να έχεις ηθική.
    Σήμερα δεν αξίζει να κοιμάσαι ήσυχος;
    Σήμερα δεν αξίζει να υποστηρίζεις τα πιστεύω.
    Σήμερα δεν μπορείς να κάνεις τον ΣΤΑΥΡΌ ΣΟΥ.
    Σήμερα δεν μπορείς να αγαπάς την οικογένειά σου.
    Σήμερα δεν αξίζει να πιστεύεις στην πατρίδα σου αλλά στο χρήμα.
    Σήμερα δεν αξίζει να πιστεύεις στην οικογένειά σου αλλά στο Glamour.
    Σήμερα δεν αξίζει να πιστεύεις στην Θρησκεία σου γιατί θίγεις τους πακιστανούς, τους αλβανούς και τους άθεους.
    Σήμερα δεν αξίζει να σέβεσαι τον Δάσκαλο σου γιατι είσαι οπισθοδρομικός.
    Σήμερα δεν αξίζει κάνεις παρέλαση και να τιμάς τους προγόνους σου γιατί είναι κατάλοιπα ναζισμού.
    Τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου.
    Ρε που πάμε ρε!!!!!!! Άρε αείμνηστε Αυλωνίτη.
    Και μετά λές να διαβάσουν τον Διογένη.
    Τον μόνο Διογένη που ξέρουν είναι τα μπουζούκια στην Αθήνα.
    Τον μόνο Αριστοτέλη που ξέρουν είναι ο …Ωνάσης.
    Τον μόνο Σοφοκλή που ξέρουν …είναι ο Πιλάβιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ.
    Τον μόνο Αισχύλο που ξέρουν είναι…τα αίσχη του διπλανού του και όχι τα δικά του.
    Τον μόνο Αλέξανρο που ξέρουν είναι το κωλό μπαρο στην γειτονιά μου.
    Το μόνο Θόδωρο ( Κολοκοτρώνης ) που ξέρουν είναι ο Πάγκαλος.
    Τον μόνο Περικλή που ξέρουν, είναι ο μανάβης της γειτονιάς μου.
    Τον μόνο Κατακουζηνό που ξέρουν είναι …του Κωνσταντίνου και της Ελένης στον ΑΝΤ1
    Σταματάω εδώ γιατι η λίστα είναι ασταμάτητη.

    Αυτοί είμαστε πλέον…. Τσάμπα και βερεσέ. Και αυτό που περιγράφω είναι οι πολλοί. Αυτή είναι η σημερινή ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΑΚΙ ΑΛΛΑ ….ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟ.
    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΓΑΜΩ.
    Και είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε για τις επόμενες γενιές.

    Η ΓΚΟΦΡΕΤΑ.

  3. 8 Δεκεμβρίου 2011 9:32 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    ο τζαμπας έχει πεθάνει, εκτός από τη διαφήμιση γερμανικής εταιρείας ηλεκτ. ειδών που κυκλοφόρησε τη μ@λακισμένη διαφήμιση με τον έλληνα τζάμπα που κλέβει το χυμό με καλαμάκια σιδηρόδρομο και τρίβετε επάνω στον φουσκωτό για να του κλέψει αντικλιακό!!!
    και εμείς καθόμαστε και κοιτάμε τους απόγονους των ούνων, που μέχρι και σήμερα τρώνε ωμό κρέας να μας ξεφτιλίζουν στην ίδια μας τη χώρα!!!
    βρε ουστ βρωμόπ@θστες, κ@λομπίνες που περιμένετε να αγοράσουμε τη εσπρεσίερα με 69 ευρώ, γιατί το μπρίκι για να φτιάξω ελληνικό θα με χαλάσει…
    όλοι μας πρέπει να κράξουμε τους ανέραστους απόγονους του κοντοτσούτσουνου με το μουστάκι που μας ήθελε σκάβους και την κρυόκωλη την ξεθωριασμένη μέρκελ.
    έπρεπε να γίνουν αυτά που έγιναν στο τσ. λιγκ για να καταλάβουμε πόοοοσο πο@σταριά είναι οι βουστερμπαγκέτες…
    ηυπνήστε και μη αγοράζετε τίποτα δικό τους, αρκετά μας τα έκαναν τσουρέκια οι ρουφιάνοι των αγορών!!

    H N@XTER;IDA

    Υ.Γ. ΣΥΓΝΏΜΗ ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΕΧΟΥΝ ΕΛΆΧΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩΩΩΩΩ!!!

    αυτά είχε γράψει η H N@XTER;IDA, αλλά επειδή διάβασα κ΄'αποια περίεργα σχόλια, θα ήθελα να ρωτήσω…
    αν βγάζαμε ένα σποτάκι για τον λόγο που επισκέπτονται οι περισσότερες γερμανίδες την ελλάδα, με πολλά υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου πως θα τους φαινόταν;
    δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν όλους τους έλληνες τεμπέληδες επειδή έχουμε πολιτικούς λαμόγια, θα τους άρεσε να τους λέμε ναζί και εγκληματίες, επειδή είχαν κάποιους τρελούς που το έκαναν;

    H N@XTER;IDA

  4. Νυχτερίδα εσύ θα τους αποκαλείς Ναζί για το παρελθόν τους. Ενώ αυτοί σε φωνάζουν τζάμπα.. για το παρόν μας.
    Η λογική σου ότι δεν φταίμε εμείς αλλά οι πολιτικοί μας είναι πολύ αδύνατο γιατί και αυτοί πολύ εύκολα το ίδιο θα πουν. Δεν φταίμε εμείς για τους Ναζί αλλά οι τότε πολιτικοί μας.
    Τώρα μιλάμε για το ΠΑΡΟΝ και όχι για το παρελθόν.
    Ότι είμαστε, ψηφίζουμε ως κοινωνία.
    Ακόμη και εάν ξεχωρίζεις Νυχτερίδα, πρέπει να αποδεχτείς τις επιλογές των πολλών.

    Η Γκοφρετα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog