Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Θερμαλισμού στην Κόρινθο

- Advertisement -

Μέσα στα πλαίσια δράσεων και πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξη του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός και ο δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων και τακτικό μέλος του Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος Πέτρος Λέκκας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμο & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, φιλοξένησαν και διοργάνωσαν στις 16-12-2011, την πολύ σημαντική Πανελλήνια Ημερίδα Θερμαλισμού στο Δήμο μας…

Αυτή η ξεχωριστή «συνάντηση» αναπτυξιακής προοπτικής που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη), παραβρέθηκαν και συμμετείχαν, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, ο πρώην Υπουργός κ. Μπεγλίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέδες, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Μανωλάκης και κ. Φαρμάκης, ο Θεματικός Περιφερειάρχης κ. Παπαφωτίου, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κορίνθου, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, επιστήμονες, δημοτικοί σύμβουλοι, μαθητές σχολείων καθώς και πλήθος συμπολιτών μας.
Την Ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κορινθίων, όπου καλωσόρισε στην πόλη μας τους σημαντικούς και διακεκριμένους επιστήμονες και Τοπικούς Βουλευτές και μέλη και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα. Επεσήμανε την σπουδαιότητα διεξαγωγής της ημερίδας στην Κόρινθο, που σηματοδοτεί όχι μόνο την αφετηρία ενός νέου κύκλου πρωτοβουλιών για την ορθότερη και αρτιότερη προώθηση του Θερμαλισμού, αλλά και την τοποθέτηση πλέον του Δήμου Κορινθίων στο «κάδρο» των Δήμων της Ελλάδος που απαρτίζουν την κοινότητα του Θερμαλισμού στη Χώρα μας. Εξάλλου στα διοικητικά όρια του δήμου μας ανήκει μία από τις ιστορικότερες ιαματικές πηγές της Χώρας μας, αυτή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, στην οποία αναφέρεται διεξοδικά και ο Παυσανίας. Η τοποθεσία, η ποιότητα και η ιστορικότητα της συγκεκριμένης πηγής αποτελεί ένα από τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει να καταδείξει η περιοχή και ο δήμος μας. Επίσης ο Αλέξανδρος Πνευματικός βράβευσε τον επιστήμονα κ. Μάνο Μήτρακα για την αποτελεσματική συμβολή του στην εξάλειψη του αρσενικού από το πόσιμο νερό, καθιστώντας ετσι μεγάλες περιοχές της Ελλάδος ασφαλείς στην υδροδότηση.
Ο Θερμαλισμός, βασιζόμενος στο τρίπτυχο: Περιβάλλον-Θερμαλισμός-Πολιτισμός, αποτελεί ένα βασικό προϊόν για την ανάπτυξη και προώθηση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, της οποίας οι πηγές είναι όχι μόνο πολλές, αλλά χαρακτηρίζονται επιπλέον από την πολύ καλή ποιότητα τους. Η Πελοπόννησος, μετά την Στερεά και την Βόρεια Ελλάδα, έρχεται τρίτη σε πληθώρα πηγών, των οποίων η προσέλκυση επενδύσεων θα αναδείξει τον παραμελημένο Ιαματικό τουρισμό, θα εκμεταλλευτεί τον μεγάλο και αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας, θα επιμηκύνει τον τουρισμό καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα προωθήσει την συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των Λουτροπόλεων, τοποθετώντας την Κόρινθο και κατ΄ επέκταση την Ελλάδα στον χάρτη της Ευρώπης για την «Βιώσιμη Ανάπτυξη του Θερμαλισμού.».
Με αυτό τον τρόπο, αυτό το προαιώνιο, αβλαβές-χωρίς παρενέργειες-μέσο Υγείας και Ευεξίας, μπορεί επιπλέον να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο επιμήκυνσης της ανθρώπινης ζωής και θεραπείας από διάφορες ασθένειες που ταλανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.
Από το γραφείο τύπου
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μάλιστα μάλιστα. Ο Πνευματικός καλά έκανε, εμείς στο Λουτράκι που υποτίθεται ότι έχουμε πιο φημισμένες πηγές από τα λουτρά της Ωραίας Ελένης τι κάνουμε για να διαφημιστούμε. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ! Μόλις όμως δώσουμε το ΣΠΑ σε ιδιώτες όλοι θα τρέχουν να το διαφημίσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog