Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επειδή κάποιοι το έχετε παρακάνει…

- Advertisement -

Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους…

1oν. Αρχισυντάκτη δεν έχουμε και δεν θέλουμε να αποκτήσουμε. Υποδείξεις του τύπου βάλε αυτό, κάνε αυτή την ερώτηση, ψάξτε αυτό, ρωτήστε για αυτόν κτλ. δεν έχουν θέση εδώ.
2ον. Ξαφνική αγάπη δεν έχουμε. Και σε κανέναν.
3ον. Μόλις βγήκε το πόρισμα, για άλλη μια φορά, πήραμε τηλέφωνο τον κύριο Βραχάτη για να μας κάνει μια δήλωση. Για άλλη μια φορά αρνήθηκε και μας είπε ότι η εταιρία δεν κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ – Αντ’ αυτού στέλνει Δελτία Τύπου.
4ον. Ο δήμαρχος, έπεσε κυριολεκτικά να μας φάει (και το γράφω παρ’ ότι δεν θα έπρεπε) λες και γράψαμε εμείς κάτι και τον τσάντισε. Αντιθέτως, εμείς δεν είχαμε γράψει τίποτα πριν μας πεί ο ίδιος τι έχει συμβεί. Ανάμεσα σε φωνές και σε παράπονα, πρόλαβα να κάνω 1 ερώτηση και γράφω ό,τι μου είπε. Πιστέψτε με, δεν μου άφησε περιθώριο για καμία άλλη.
5ον. Για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό που έχει προκύψει εδώ και καιρό, με Καζίνο, Τουριστική, Εργαζόμενους, Δήμο κτλ αφήνω στην κρίση σας να μου πείτε αν έχουμε το περιθώριο να υποστηρίξουμε έστω κάποια πλευρά, πλην αυτής των εργαζομένων. Τι κάνουμε; Δημοσιεύουμε τις απόψεις όσων θέλουν να μιλήσουν. Χωρίς εμείς να παίρνουμε κάποια θέση. ΠΟΤΕ! Μήπως έχει κανείς αντίθετη άποψη; Ρωτήστε και την “αντίθετη” πλευρά πόσες ώρες έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο, τηρώντας πάντα το off the record.
6ον. Όσοι αποσκοπούν κάπου, καλό θα ήταν να σταματήσουν να γράφουν σχόλια! Δεν είμαστε χαζοί και καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Και εμείς και ο κόσμος.
7ον. Θα παρακαλούσα, κάτω από αυτό το κείμενο να γραφτούν υγιή σχόλια γιατί τώρα τελευταία κάποιοι (οι ίδιοι και οι ίδιοι, βασικά) το έχουν παρακάνει. Και να κάνουμε μια υγιή ανοιχτή συζήτηση για ένα πολύ σημαντικό θέμα. Εγώ είμαι πρόθυμος και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Εσείς;

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σωστό το ξεκαθάρισμα Άλεξ. Σίγουρα ξέρεις ότι αυτοί που θέλουν να περάσουν γραμμή ή την άποψη τους, είτε γιατί έτσι αρέσκονται ή γιατί έχουν συμφέρον, θα συνεχίσουν ανώνυμα και κατά εξακολούθηση. Από την άλλη έτσι λειτουργεί και η δημοκρατία, όπως δηλαδή και η κοινωνία. Όποιοι τολμούν μιλούν επωνύμως και κρίνονται για αυτό. Όποιοι όχι, μένουν λίγο στο περιθώριο και συμμετέχουν ανωνύμως. Όχι απαραίτητα γιατί υστερούν βέβαια, απλά έτσι έχουν επιλέξει.
    Για το θέμα…είναι όντως επικίνδυνο να προσπαθήσεις να πάρεις θέση και καλά κάνετε και το βλέπετε από τη σκοπιά των εργαζομένων. Όπου υπάρχουν επιχειρήσεις, μέτοχοι, κέρδος, πολιτική και επιχειρηματική επιδίωξη… πάντα θα υπάρχουν ίντριγκες, κόντρες και προσπάθεια για να κερδίσει περισσότερα ο ένας από τον άλλο. Αυτό είναι το επιχειρείν και εδώ το μαγαζί είναι μεγάλο.

  2. Να κάνω μια πρόταση ?
    Θα έλεγα ότι όποιος θέλει να γράψει σχόλιο και να δημοσιεύεται απαραίτητα να πρέπει να αφήσει σε εσάς τα στοιχεία του, όχι για να τα δημοσιεύσετε αλλά για να τα έχετε αλλιώς το σχόλιο να μη δημοσιεύεται.
    Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και βέβαια όποιος θέλει να πετάει λάσπη από οποιαδήποτε μεριά να σκέφτεται τις συνέπειες αυτόν που γράφει ,γιατί η δημοκρατία της ανωνυμίας και τον ύβρεων δεν είναι δημοκρατία .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog