Αγαπητοί Εχθροί της «αλήθειας» , διάβασα με μεγάλη προσοχή το κάθε σχόλιο και ειλικρινά μου κάνανε εντύπωση τα εξής:
1. Γίνεται αναφορά ότι οι συμβασιούχοι δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο Σωματείο (στο εκλέγειν και εκλέγεστε).
Είναι ψευδές και συκοφαντικό διότι μέλη στο Σωματείο συμμετέχουν αρκετοί συμβασιούχοι , όπως επίσης και αρκετοί από αυτούς έχουν θέσει και υποψηφιότητα στις κατά καιρούς εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου (νόμος 1264/82)…

Επίσης το οποιοδήποτε θέμα τίθεται στην Γενική Συνέλευση και ψηφίζεται από την πλειοψηφία του Σώματος (εφόσον βέβαια υπάρχει απαρτία) είναι ισχυρό. Στην συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση δυστυχώς για κάποιους υπήρχε η απαρτία . Φιλικά στην Βασιλική Μπελέση.

2. Αν κάποιοι αμφιβάλλουν για την συμμετοχή των εργαζομένων στην Γενική Συνέλευση δεν έχουν παρά να περάσουν από τα γραφεία του Σωματείου και να δουν τις λίστες, αυτοί που ενδεχομένως έχουν θέμα με τον αριθμό συμμετεχόντων είναι η Διοίκηση της Εταιρείας, η οποία έχει να αντιμετωπίσει την ενεργοποίηση του ψηφίσματος το οποίο και ψήφισε η πλειοψηφία του Σώματος. Θεωρώ ότι η ερώτηση σας έγινε καλοπροαίρετα και δεν εκτελείται εντεταλμένη υπηρεσία!!
3. Όσο αφορά για τους συμβασιούχους, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι:
α) Είμαστε ίσως το μοναδικό Σωματείο που πολέμησε και κατάφερε να σταματήσει την αθρόα πρόσληψη εργαζομένων της (1) ημέρας.
β) Έχουμε θέσει στην Εταιρεία εδώ και αρκετό καιρό, ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην μετατροπή συμβάσεων από Part Time αορίστου χρόνου σε Full Time σύμφωνα με τις πάγιες της ανάγκες, και ταυτόχρονα να σταματήσει να δημιουργεί στρατιές «αιχμαλώτων», όπως επίσης θα πρέπει να θυμώσατε (εκτός εάν διαθέτετε επιλεκτική μνήμη) ότι πριν περίπου ένα χρόνο έγινε απεργία με αποκλειστικό θέμα την μετατροπή των Part Time σε Full Time, στην οποία συμμετείχαν «οι βολεμένοι» Full Time κατά εσάς, κατά 90%, και εσείς που πραγματικά είχατε το πρόβλημα, γίνατε άθελα σας ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της Εταιρείας μένοντας στην εργασία σας. Πραγματικά δεν σας κατηγορώ για την στάση σας, όμως δεν μπορείτε να πετάτε λάσπη σ΄ αυτούς που πραγματικά προσπαθούν με τις δυνάμεις που διαθέτουν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για εσάς!
Αυτά Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι είναι γνωστά στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Το ότι για τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι δεν το κρύψαμε και είπαμε την αλήθεια, δυστυχώς την εργατική νομοθεσία δεν την φτιάχνουμε εμείς. Φίλε (4.47) που «δουλεύεις»! στο Ξενοδοχείο κατά δήλωση σου, μάλλον λες ψέματα, διότι αλλιώς θα γνώριζες ότι και στο δικό μας τμήμα υπάρχουν συμβασιούχοι και μάλιστα μέχρι πριν λίγους μήνες υπήρχαν συνάδελφοι που εργάζονταν (4 ώρες επί 5 ημέρες), καταφέραμε μαζί και με τους δικούς τους αγώνες να αλλάξουν οι συμβάσεις τους, επίσης αν είχες απορίες για τις υπέρογκες αμοιβές μας!! γιατί δεν το έθεσες στην συνέλευση;;; Για να μας κάνεις και (ρόμπα)!! Ενημερώνουμε και εσένα και όποιον άλλον σε βάζει να γράφεις αυτές τις αθλιότητες, τα εκκαθαριστικά μας είναι ανά πάσα στιγμή στην διάθεση σας να τα δείτε, σε περιμένουμε και εσένα και οποιοδήποτε άλλο να το πράξει. Η λάσπη σε εμάς δεν περνάει ,ακόμα κάποιοι δεν μπορούν να το κατανοήσουν;; (9.47) Να σε ενημερώσουμε ότι τα παιδιά μας έχουν κατά μέσο όρο την ηλικία των (12 ετών), οπότε είναι φύση αδύνατο λοιπόν να έχουμε ήδη δρομολογήσει και την επαγγελματική τους αποκατάσταση!!
Φίλοι και Εχθροί
Έχουμε αποδείξει τόσο με την στάση μας όσο και με τις πράξεις μας ότι είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και καθημερινά παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό, παρότι οι αντεργατικοί νόμοι διαδέχονται ό ένας τον άλλον σε καθημερινή βάση, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο.
Δηλώνουμε επίσης ότι τα γραφεία του Σωματείου είναι ανοικτά καθημερινά για όλους τους εργαζόμενους.
Μιλάμε επώνυμα και όχι ανώνυμα.
Δεν κρυβόμαστε και πάνω από όλα δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν γιατί ξέρουμε τι έχουμε πράξει μέχρι σήμερα, και δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτά όπως και δεν ντρέπεται η πλειοψηφία των εργαζομένων για εμάς , η οποία στις τελευταίες εκλογές μας στήριξε δίνοντας μας μια νίκη που ξεπέρασε 69,5%, και στηρίξανε κατά 90% το ψήφισμα που τους θέσαμε στην Γενική Συνέλευση.
Μετά τιμής σε εχθρούς και φίλους
Γκίκας Γιάννης (Γενικός Γραμματέας Σωματείου Καζίνο Λουτρακίου)