Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο τραπέζι νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ και νέοι φόροι!

- Advertisement -

Νέοι όροι για την Ελλάδα δείχνουν να μπαίνουν στο τραπέζι εν όψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup για την εκταμίευση της βοήθειας, καθώς οι Ευρωπαίοι αναμένεται να έχουν «άγριες διαθέσεις» και πρόθεση να εφαρμόσουν νέα μέτρα…
Σύμφωνα με το κείμενο της δήλωσης προθέσεων η Αθήνα υποχρεώνεται να προχωρήσει σε επιπλέον περικοπές 1,8 δισ. ευρώ.

Το κείμενο της δήλωσης προθέσεων του αυριανού Eurogroup που βρίσκεται στη διάθεσή του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA είναι σαφές. Η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει με τη βοήθεια συμπληρωματικού προϋπολογισμού ή νέων μέτρων σε περικοπές ύψους 1,1 δισ. ευρώ στον τομέα της Υγείας, 300 εκατ. στις αμυντικές δαπάνες και 400 εκατ. σε άλλους τομείς.

Όπως γράφει η Deutche Welle, το κείμενο αναφέρει εκτός αυτού, η εκταμίευση της πρώτης δόσης του 2ου πακέτου βοήθειας εξαρτάται από την εισαγωγή φόρου επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με χαμηλότερες αμοιβές.

Επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με τους εκπροσώπους της τρόικας σε όλους τους τομείς και να τους διασφαλίσει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες. Η τελική ευθύνη των αποφάσεων παραμένει όμως στην Αθήνα τονίζεται στο προσχέδιο.

newsbeast.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog