Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ώρα της πρόκρισης (Ολυμπιακός – Μέταλιστ 22:05 ΑΝΤ1)

- Advertisement -
Ο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές επιθυμούν να δώσουν συνέχεια στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, κι αν καταφέρουν να προκριθούν σήμερα στα προημιτελικά του Europa League, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια από τις πιο πετυχημένες ευρωπαϊκές χρονιές στην ιστορία των Πειραιωτών…


Η εξαιρετικά επικίνδυνη Μέταλιστ

Η Μέταλιστ όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ναι μεν δεν έχει το ειδικό βάρος και τις εμπειρίες της Άρσεναλ, της Μαρσέιγ και της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο, πρόκειται για μία ποιοτική ομάδα, με γρήγορους Λατινοαμερικάνους μέσους και επιθετικούς και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στους εκτός έδρας αγώνες. Το μαρτυρούν άλλωστε και τα αποτελέσματά της τα τελευταία χρόνια στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ενώπιον του πιο δύσκολου ευρωπαϊκού του αγώνα την τρέχουσα περίοδο,λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και την κρισιμότητα του ματς και τι διακυβεύεται, αλλά μετά τη νίκη στο Χάρκοβο κρατάει τις τύχες στα χέρια του.

Πάθος και καθαρό μυαλό

Πέρα από το πάθος και την αποφασιστικότητα, θα χρειαστεί οι ποδοσφαιριστές να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, να λειτουργήσουν με καθαρό μυαλό και, παράλληλα, να υπάρξει σωστή διαχείριση του αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι»βρίσκονται πια ενενήντα λεπτά μακριά από την πρόκρισή τους στους «8» του Europa League και δεν θέλουν να αφήσουν την «χρυσή» ευκαιρία για την ευρωπαϊκή υπέρβαση να γλιστρήσει (και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους) μέσα από τα χέρια τους…

“Ok” οι Φουστέρ και Κάρολ

Αγωνιστικά, ο Βαλβέρδε είδε τον Φουστέρ να βγάζει το πρόγραμμα της προπόνησης χωρίς ενοχλήσεις, όπως και ο Κάρολ, ενώ στην 18άδα συμπεριλήφθηκε και ο Ντιόγκο, ο οποίος εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε παίξει για τελευταία φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού στις 5 Αυγούστου του 2010, όταν και είχε αποβληθεί στη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός σε ομάδες της πατρίδας του.

Η πιθανή 11αδα

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί κόντρα στη Μέταλιστ με τους Μέγιερι, Τοροσίδη, Α. Παπαδόπουλο, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτη, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μιραλάς και Τζιμπούρ. Διαθέσιμοι είναι και οι Μακούν, Μοντέστο, Ντιόγκο, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Παπάζογλου και Κάρολ.

Εκτός αποστολής έμειναν: ο τιμωρημένος Μέλμπεργκ και οι Φετφατζίδης, Φέισα, Ποτουρίδης και Μπάμποβιτς. Στο Ρέντη βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και ο Πάντελιτς και ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του ενόψει του αγώνα με τους Ουκρανούς.

Το πλάνο Βαλβέρδε

Στόχος του Βαλβέρδε την Πέμπτη το βράδυ στο “Γ. Καραϊσκάκης” είναι να αναγκάσει τους Ουκρανούς να κυνηγούν τον Ολυμπιακό (στο σκορ), κι όχι το αντίθετο. Έτσι ώστε να προσθέσει κι άλλο βάρος στους ώμους των παικτών της Μέταλιστ , διευκολύνοντας το έργο των Πειραιωτών για πρόκριση στους “8” του Europa League.

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την 6η συνεχόμενη νίκη του στην Ευρώπη και παράλληλα 11η σερί τις τελευταίες 50 ημέρες σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ο Ισπανός τεχνικός ήταν σαφής στην ομιλία του στους παίκτες, λέγοντας πως “θέλω δύο νίκες, στους αγώνες με τη Μέταλιστ και τον Παναθηναϊκό”, παρόλο που στο ματς με τους Ουκρανούς βολεύει τους “ερυθρόλευκους” και η ισοπαλία.

Περί Μέταλιστ

Ο Μίρον Μάρκεβιτς, ο οποίος δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Κριστάλντο και Εντμάρ, αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγρα, Τορσιλιέρι, Γκιέιγ, Πσένιτσνικ, Τόρες, Σαβιέ, Σόσα, Μπλάνκο, Ταϊσον και Ντέβιτς.

contra.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog