Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Nίκος Αλέφαντος:Και κουρασμένος μία κλάση παραπάνω ήταν..

- Advertisement -

Πήγε πολύς κόσμος του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι πικραμένοι, σκεφτείτε να ήταν ο Ολυμπιακός στη θέση του Παναθηναϊκού τόσα χρόνια…
Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν μείνει μόνοι τους. Δεν υπάρχει κεφαλή, δεν υπάρχει πρόεδρος, δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, οι παίκτες είναι απλήρωτοι, μεταγραφές δεν έκαναν τον Γενάρη ενώ λέγαμε ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεφουσκώσει και δεν θα αντέξει, ο Παναθηναϊκός κατρακυλάει όλο και πιο χαμηλά.
Αυτό δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός είναι αχτύπητος, έχει ισχυρή διοίκηση, έχει τον Μαρινάκη, έχει καλούς παίκτες, έχει πολλούς παίκτες, παίρνει ξανά το πρωτάθλημα και τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες χρειάζονται ισχυρούς προέδρους.
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού λοιπόν ταλαιπωρούνται και θέλουν να ξεσπάσουν. Χώρια την κρίση στην Ελλάδα που σπάει τα νεύρα των ανθρώπων. Δεν μπορούσαν στον Παναθηναϊκό να μαζέψουν 2,5 εκ. ευρώ που χρειάζονταν, τι σόι μεγαλομέτοχοι είστε. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι ορφανοί και από μάνα και από πατέρα. Όταν ένα παιδί δεν έχει τους γονείς του τρελαίνεται.
Για το αγωνιστικό μέρος του ματς, εγώ είχα πάρει το ρίσκο πριν τον αγώνα και είπα στη στήλη: «Δεν υπάρχει ντέρμπι. Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να νικήσει αυτόν τον Ολυμπιακό, όποιοι παίκτες και αν παίξουν στον Ολυμπιακό. Ενώ αντιθέτως πέρσι, παρ’ ότι ο Ολυμπιακός ήταν ξανά φαβορί, είχα εκφράσει ισχυρές επιφυλάξεις και τα φοβόμουν τα 2 ματς και στο ΟΑΚΑ και στο Καραϊσκάκη»…
Δεν ήταν ντέρμπι λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να φτάσει καν στην περιοχή του Μέγερι! 20 ώρες να έπαιζαν οι δυο ομάδες, ο Παναθηναϊκός γκολ δεν θα έβαζε. Με τον Χριστοδουλόπουλο σέντερ φορ; Δεν μπορεί να ταράξει τα νερά των Μέλμπεργκ και Αβραάμ. Με τον Τσοτσέ αλλαγή; Με τόσους κοντούς παίκτες μέσα και να παίζουν με σέντρες; Για λύπηση. Το είδε ο Βαλβέρδε και σωστά έβαλε αλλαγή τον Μαρκάνο μέσα, περνώντας τον Αβραάμ δεξιά, ψήλωσε ακόμα περισσότερο την ομάδα και την έδεσε πίσω.
Όχι ότι ο Ολυμπιακός έκανε κανένα σπουδαίο ματς. Είχε κουρασμένους παίκτες λόγω του ευρωπαϊκού αγώνα την Πέμπτη, είχε και υστερήσαντες, είχε και επιδίωξη πρώτα να κρατήσει το μηδέν πίσω.
Από τις 3 γραμμές του Ολυμπιακού μόνο η άμυνα μου άρεσε. Και πάλι όμως ήταν μια κλάση πάνω από τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός δεν είχε την κούραση από το ματς της Πέμπτης, αν είχε και τον Ιμπαγάσα και τον Τοροσίδη μέσα, και δεν ήταν ευχαριστημένος με την ισοπαλία λόγω της βαθμολογίας, θα πήγαινε και θα έβαζε 3 γκολ στον Παναθηναϊκό.
Καλές ήταν οι αλλαγές του Βαλβέρδε, για τον Μαρκάνο σας εξήγησα, ορθώς πέταξε έξω και τον Καζίμ για τον οποίο όταν τον πρωτοείδα από κοντά στο Καραϊσκάκη σας είπα ότι είναι τεμπελάκος, δεν έχει πνευμόνια. Αν δουλέψει, μπορεί στη συνέχεια να δείξει καλύτερα πράγματα. Αν δεν δουλέψει, θα είναι άλλη μια μεταγραφή που πέρασε και δεν ακούμπησε. Καλώς έβαλε τον Τζιμπούρ στο σημείο που τον έβαλε, και ας μην τράβηξε ο Αλγερινός πάλι.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε αυτήν την πίεση την τρελή ψηλά, αυτό το ξέφρενο πράγμα που έκανε στο πρώτο μισάωρο με τη Μέταλιστ και έσκασε στο τέλος του αγώνα. Είχε καλύτερη διαχείριση στο ΟΑΚΑ ώστε να έχει δυνάμεις ως το τέλος, αν χρειαζόταν. Το μεγάλο λάθος έγινε την Πέμπτη. Τα εξήγησα στην προηγούμενη στήλη, χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για ευρωπαϊκή διάκριση.
Ο Παναθηναϊκός είναι στη χειρότερη φάση της ιστορίας του απ’ όσα χρόνια παρακολουθώ ελληνικό ποδόσφαιρο, και είναι πολλά αυτά τα χρόνια. Ακέφαλος διοικητικά, με παίκτες που δεν αναλογούν στην ιστορία του, με τιμωρία μεγάλη να έρχεται τώρα που θα τον χτυπήσει όχι μόνο για φέτος αλλά και για του χρόνου. Καταρχήν, αν είχε διοίκηση ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πιάσει τον Κάκο και με τα χίλια ζόρια να τον πείσει να συνεχίσει το ματς μέχρι να λήξει, λίγα λεπτά έμεναν. Ο Παναθηναϊκός με τη μείωση των βαθμών που θα έχει, είναι ικανός φέτος να χάσει ακόμα και τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ.
Ο Αμπντούν έδειξε ότι δικαιολογημένα την Πέμπτη τον ήθελα να μπει αλλαγή έγκαιρα στη θέση του Φουστέρ που δεν υπήρχε στο γήπεδο. Και επιτέλους σκόραρε. Αν συνεχίσει να σκοράρει ο Αμπντούν, θα είναι σπουδαίος παίκτης. Τα έχουμε πει αυτά ότι εκείνος πρέπει να παίζει βασικός και ότι το δικαιούται σε σχέση με Καζίμ, Φετφατζίδη κ.λ.π.
Στο ματς της Πέμπτης, πέρα από την αλλαγή Αμπντούν- Φουστέρ, θα ήθελα να πετάξει και τρίτο σέντερ μπακ μέσα, να βάλει τον Παπάζογλου, να κάνει φρούριο με τον Αβραάμ και τον Μαρκάνο την άμυνα που δεχόταν μεγάλη πίεση επειδή οι παίκτες του Ολυμπιακού στο κέντρο τα είχαν φτύσει. 5 πίσω χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Είχα τονίσει ότι οι τραυματισμοί των Ιμπαγάσα- Μανιάτη οφείλονταν στην κούραση, και πράγματι είδατε ότι δεν ήταν σοβαροί τραυματισμοί, ήταν διαθέσιμοι 3 μέρες μετά για το ματς με τον Παναθηναϊκό.
Τέτοιο τρελό πρέσινγκ σαν αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός στη Μέταλιστ στο πρώτο μισάωρο δεν έχω ξαναδεί. Ο ανθρώπινος οργανισμός του ποδοσφαιριστή ελληνικής ομάδας δεν αντέχει τέτοιο πρέσινγκ. Ο Ολυμπιακός βέβαια ήταν άτυχος, μπορούσε να την έχει διαλύσει τη Μέταλιστ στο πρώτο ημίχρονο, όμως από τη στιγμή που δεν έβαλε δεύτερο γκολ, μετά ήταν ευάλωτος γιατί δεν είχαν δυνάμεις όσο περνούσε η ώρα. Καμία μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη δεν παρουσιάζει αυτό το φαινόμενο, να πρεσάρει και να τρέχει σαν τρελή στο πρώτο μισάωρο και έπειτα να «αδειάζει».
Ο Βαλβέρδε πάντως πήρε και το φετινό πρωτάθλημα και είναι άξιος συγχαρητηρίων. Αξίζουν μπράβο στον προπονητή του Ολυμπιακού ο οποίος παρουσίασε και ωραία μπαλίτσα σε κάμποσα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα στο β’ γύρο, αλλά και στην Ευρώπη. Να προσέξουν τις μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι, διότι ο Ολυμπιακός έχει υλικό που αν πλαισιωθεί σωστά με τις κατάλληλες ενισχύσεις, θα μπορεί να κάνει πιο σημαντικά πράγματα στην Ευρώπη.

*katimagiko

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog