Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η πόλη με τις 33 εκκλησίες…

- Advertisement -
Ούτε μία ούτε δύο ούτε καν τρεις αλλά 33 εκκλησίες υπάρχουν στην πόλη Ayacucho του Περού, η οποία δικαίως έχει ονομαστεί ως «Η πόλη των Εκκλησιών»! Καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει τα 33 χρόνια που έζησε ο Χριστός, ενώ -σύμφωνα με την παράδοση- κάθε σπίτι στο Ayacucho πρέπει να έχει ένα εκκλησάκι στη σκεπή του…


Η ιστορία της πόλης χάνεται μέσα στους αιώνες, ενώ είναι γνωστή για τις χριστιανικές πεποιθήσεις των κατοίκων της γεγονός που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην πληθώρα των ναών που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πόλης.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειώσουμε ότι κάθε ναός αντιπροσωπεύει και έναν διαφορετικό αρχιτεκτονικό ρυθμό, ενώ η παλιότερη εκκλησία, που χρονολογείται από το 1540, είναι ο καθεδρικός ναός San Cristobal. Ο Ιησούς θεωρείται ως ο προστάτης της πόλης και πλήθος εορτών διοργανώνονται όλο το χρόνο προς τιμήν Του.

Το Ayacucho οφείλει την ονομασία του σε μια αιματηρή σύγκρουση μεταξύ αυτόχθονων λαών και Ισπανών κατακτητών και προέρχεται από τις λέξεις Aya (=νεκρός) και kuchu (=γωνία), δηλαδή «μια γωνία για κάθε νεκρό».

Η πόλη »πλημμυρίζει» από τους ήχους της καμπάνας και το άρωμα των κεριών καθημερινά, ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα πραγματοποιούνται πολλές θρησκευτικές εκδηλώσεις, που συγκεντρώνουν επισκέπτες από όλα τα σημεία της χώρας.






photos by flickr.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog