Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διατροφικές συμβουλές

- Advertisement -

Μειώστε τις θερμίδες με έξυπνο τρόπο…


Για να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων και να έχετε σίγουρα και διαχρονικά αποτελέσματα, μην τις κόψετε απότομα αλλά σιγά-σιγά. Βάλτε αποβουτυρωμένο γάλα στον καφέ ή τα δημητριακά σας αντί για 2%, χρησιμοποιήστε μπαλσάμικο ξύδι αντί για ένα έντονο τυρί και προτιμήστε γαρνιτούρα πολύχρωμων λαχανικών με το κρέας αντί για ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Με αυτά τα μικρά «κόλπα» δεν θα καταλάβετε πως στερήστε κάτι και η όλη διαδικασία θα γίνει παιχνιδάκι.

3 τροφές που αγαπά το στομάχι
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το στομάχι σας και δεν τα πάτε καλά με αρκετές τροφές, ή αν απλά θέλετε να προσέχετε τι τρώτε για να μην βαρυστομαχιάζετε, ορίστε 3 φαγητά που θα σας λύσουν το πρόβλημα και θα σας κρατήσουν χορτασμένους και υγιείς.
Μήλα: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε διάφορα ένζυμα που βοηθούν το σώμα να αποβάλει τα στοιχεία από άλλα τρόφιμα που ερεθίζουν το στομάχι. Και εκτός αυτού, κάνει και τον γιατρό πέρα.
Αβοκάντο: Είναι υψηλό σε κάλιο, έλαια και φυτικές ίνες που βοηθούν το στομάχι και τη διαδικασία της πέψης. Μπορείτε να το βάλετε σε σαλάτες και σάντουιτς.
Μάραθος: Είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά θεραπευτικά για το στομάχι και μισό κουταλάκι του γλυκού μπορεί να κάνει μεγάλο καλό στον οργανισμό μας.

Πετάξτε τις δίαιτες από το παράθυρο
Ότι κι αν σας υπόσχονται και όσα από αυτά κι αν τηρούν –για κάποιο διάστημα- κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει δίαιτα όλη του τη ζωή, ούτε και θέλει. Αυτό που πρέπει να κάνετε (μαζί με σωστή άθληση φυσικά) είναι να τρώτε πολλά πολύχρωμα τρόφιμα που ήταν μέχρι πρόσφατα «ζωντανά», όπως φρούτα και λαχανικά. Είναι υπέρ αρκετό για να σας κρατήσει σε φόρμα.

Μην βλέπετε το κάθε σας γεύμα σαν το τελευταίο
Κάθε φορά που έχετε μπροστά σας μια λαχταριστή μακαρονάδα, ένα σοκολατένιο brownie ή ένα σουφλέ με τυριά, πρέπει πάντα να σκέφτεστε πως δεν είστε θανατοποινίτης και αυτό δεν θα είναι το τελευταίο γεύμα της ζωής σας –άρα και έχετε κάθε δικαιολογία να το «ξετινάξετε». Θα υπάρξουν και άλλα γλυκά και άλλα πλούσια (γευστικά και θερμιδικά) γεύματα για να απολαύσετε στο μέλλον. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελέγχετε τις ποσότητες που καταναλώνετε και να απολαμβάνετε κάθε φαγητό χωρίς να το παρακάνετε.

Γίνε ένα υπεύθυνο party-girl
Όλοι αγαπάμε ένα καλό πάρτυ, ή έστω ξενύχτι, μια στο τόσο, με καλούς φίλους και πολλά ποτά στο στέκι μας ή και σε πολλά στέκια, αλλά το σημαντικό είναι να μένουμε στο «μία φορά» και να το κάνουμε κάθε βράδυ. Ακόμα πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να ξέρουμε πότε πρέπει να σταματάμε την κατανάλωση ποτών. Μόλις λοιπόν δείτε πως είστε έτοιμες να παραγγείλετε το τέταρτο ποτό της βραδιάς, βάλτε φρένο στον εαυτό σας και πηγαίνετε σπίτι. Το επιτρεπτό όριο είναι τρία ποτά και αυτά σε ειδικές περιστάσεις. Οτιδήποτε παραπάνω θεωρείται υπερβολή και έχει άσχημα αποτελέσματα στον οργανισμό μας και στην εικόνα του σώματός μας.

Πηγή: www.queen.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog