Οι ιστορίες απόγνωσης που προκαλεί η οικονομική κρίση και έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο…

Απλοί συνάνθρωποί μας που έχασαν τη δουλειά τους ή που απλά αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, λόγω των απανωτών μέτρων λιτότητας, στρέφονται σε ακραίες λύσεις.

Μία από αυτές τις ιστορίες καθημερινής τρέλας είχε παραλήπτη υπάλληλο του επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Η επιστολή που έφτασε εκεί, όπως ήταν φυσικό, σόκαρε και όταν οι υπάλληλοι τη διάβασαν, συγκλονίστηκαν…

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έγραψε πάνω σε έγγραφο ταχυπληρωμής τα “εσώψυχά” του και το επέστρεψε στους αρμόδιους, με την ευχή να του αγοράσουν “ένα εισιτήριο για να φύγει μακριά”

Η επιστολή του υπαλλήλου ανέφερε:

“Όταν το χρήμα έρεε, εσείς το τρώγατε μόνοι σας και με τους κολλητούς σας. Εγώ δεν είχα ούτε το δικαίωμα να έρθω να ψηφίσω. Ποτέ δεν με στηρίξατε με κάποιο πρόγραμμα, οπότε κι εγώ τη δουλειά τη διέκοψα.

Είμαι ένα βήμα πριν τραβήξω την σκανδάλη… Δεν ανήκω σε κανένα κομματικό γκέτο, αν θέλετε με όλο το σεβασμό(γιατί έτσι ήταν το σύστημα), να με διαγράψετε.

Δεν υπάρχει σάλιο και αν μπορείτε να με βοηθήσετε με ένα εισιτήριο για το εξωτερικό, θα σας έδινα την ευχή μου…Ο Θεός να βάλει το χέρι του και σε εσάς…Σας εύχομαι καλές δουλειές”.