«Αστεία» και «ανεπαρκή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης…

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «αυτά τα μέτρα του κ. Χρυσοχοΐδη για τη λαθρομετανάστευση είναι αστεία και πλήρως ανεπαρκή». Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη η λύση είναι μία: «Να τους απελάσουμε». Πρότεινε δε μέχρι τον χρόνο της απέλασης να φιλοξενούνται οι παράνομοι μετανάστες σε νησιά.

«Υπάρχουν νησιά για να τους φιλοξενήσουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τραυματίσουμε τοπικές κοινωνίες. Μην παίζουνε με τον πόνο του ελληνικού λαού. Επιτέλους, η εγκληματικότητα καλπάζει κάθε μέρα. Κάποιος πρέπει να μπει μπροστά», είπε.

Αναφερόμενος στις εκλογές εκτίμησε ότι έρχονται σε μία περίοδο που δεν πρέπει, και υποστήριξε ότι αυτό συμβαίνει «για το καπρίτσιο και τη ματαιοδοξία ενός».

Επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι δεν πρέπει να προκαλεί, και υποστήριξε ότι «αυτή η εμμονή για αυτοδυναμία με δεύτερη και τρίτη εκλογική αναμέτρηση νομίζω ότι είναι θανατηφόρος για τη χώρα».

Επίσης σε δήλωσή του για την επιχορήγηση των κομμάτων ενόψει εκλογών, ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρότασή του για διακοπή της χρηματοδότησης, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που πτωχεύει η Ελλάδα «τα κόμματα να παίρνουν χρήματα για εκλογές». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε έκκληση στον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση να μην επιτρέψει τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Εκτίμησε δε ότι με τα υπάρχοντα χρήματα που διαθέτουν τα κόμματα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προεκλογικές τους υποχρεώσεις, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να υπάρχει κρατική επιχορήγηση.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, μονομερώς διέγραψε τις γερμανικές αποζημιώσεις προς τη χώρα μας. Κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό για εξαπάτηση της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Γερμανός ΥΠΕΞ είπε ότι «τα έχετε πάρει μέσα από θεσμικά όργανα της Ευρώπης». Με άλλα λόγια, ο κύριος αυτός, είπε ότι τα χρήματα που όφειλαν οι Γερμανοί τα έδωσαν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί μέσω της Ευρώπης. Τουλάχιστον, εξαπατά εμάς. Μην εξαπατά και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης».

ΠΗΓΗ: 24h.gr