Σάλος στο διαδίκτυο σήμερα, με το “αρθράκι” του τραγουδιστή, για τον Χρήστο Φερεντίνο. Ο Ματθαίος Γιαννούλης, έγραψε στο facebook, τα σχετικά και αμέσως έγινε χαμός. Το post του συγκεντρώνει χιλιάδες σχόλια και πλέον το έχει διαβάσει όλη η Ελλάδα…
Το κακό είναι ότι βρίσκει φανατικούς οπαδούς -είναι τα σημεία των καιρών- ενώ λέει παραληρηματικές ανοησίες, όπως…
“τον πιάσανε για εμπόριο κοκαϊνης (ενώ δεν συνελήφθη καν και ούτε κατηγορείται για εμπόριο, δεν κατηγορείται καν!)” και “από αυτή την κοκαϊνη παίρνουν και παιδιά” (άλμα λογικής για να δραματοποιήσει την υπόθεση) και “τα λεφτά που πλήρωσες Κυριακού για να μην αποκαλυφθεί να τα βάλεις στον κώλο σου” (εκτός από τη χυδαιότητα, κατηγορεί τον καναλάρχη -χωρίς αποδείξεις φυσικά- ότι πλήρωσε λεφτά για να μην αποκαλυφθεί. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος όμως αντιλαμβάνεται ότι οι “αποκαλυπτικοί”  δημοσιογράφοι είναι χιλιάδες και φυσικά δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν όλοι και προφανώς, αν υπήχε καπνός, δηλαδή εμπόριο κι όχι χρήση, δεν θα περίμεναν να ..πληρωθούν από τον Κυριακού. Φυσικά και θα πουλούσαν το πιασάρικο θέμα. Την πιθανότητα να σεβάστηκαν τον Φερεντίνο και να μη θέλησαν να τον κατακρεουργήσουν, δεν τη σκέφτηκε ο τραγουδιστής).
Βεβαίως, ο ίδιος έχει ένα ελαφρυντικό: Στις 22 Απριλίου του 2008, συνελήφθη για κατοχή κοκαϊνης και ο ίδιος. Είχαν συλληφθεί στη Νάξο, επειδή κάποιος του έστελνε με το καράβι κοκαϊνη σε δέματα (η ποσότητα για την οποία συνελήφθησαν ήταν 7,8 γραμμάρια και ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε αγορά, κατοχή και προσπάθεια αποστολής ναρκωτικών. Κακουργηματικού βαθμού.)
Τότε ο τύπος και η τηλεόραση δεν έδειξαν την ίδια αβρότητα με αυτή που δείχνουν (ορθότατα) με τον Χρήστο Φερεντίνο.
Όμως δεν φταίει ο Φερεντίνος για αυτό !

Το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα όμως που αναδεικνύεται και θέλουμε να τονίσουμε, είναι τα επιδοκιμαστικά σχόλια, που λαμβάνει η σχετική ανάρτηση και δείχνει την τεράστια ανάγκη που έχει ο κόσμος να δεί να καταρρέει ένας “επώνυμος”.
Γράφουν στον Γιαννούλη “μπράβο μεγάλε είσαι παλικάρι, πέσ΄τα” και λοιπά..
Πού ακριβώς είναι η γενναιότητα και η παλικαριά ;

  • Ο Γιαννούλης, δεν ξέρει καταρχήν επιβεβαιωμένα ότι πρόκειται για τον Φερεντίνο! Κάτι άκουσε, κάτι διάβασε, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει, να αποκαλύπτει με ευκολία το όνομα.
  • Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ήταν χρήστης κοκαϊνης, δικάστηκε και …ένοχος, ένοχον ου ποιεί
  • Εμπλέκει -χωρίς ασφαλώς να γνωρίζει- τον παρουσιαστή με παιδιά, που πήραν “αυτή την κοκαϊνη”, λες και είναι υπέυθυνος ο Φερεντίνος για αυτό
  • Λέει προφανείς ανοησίες για τον Κυριακού, που δεν αντέχουν στη λογική και το κυριότερο
  • Κατηγορεί τον “επώνυμο” παρουσιαστή, λες και είναι εισαγγελές για εμπόριο ναρκωτικών, κατηγορία  που είναι βαρύτατη και δεν έχει καμία σχέση με τη χρήση !

Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για το φιλοθεάμον κοινό, που θέλει να βλέπει αίμα και σπέρμα στην αρένα. Που λέει “τι μας λες ρε μεγάλε για δικονομικά δικαιώματα και τεκμήρια αθωότητας και μαλακίες, εμείς θέλουμε να ξεσκίσουμε τον επώνυμο. Ένοχος!Άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν”. Ηδονίζεται να βλέπει να κατακρεουργούνται υπολήψεις και επιδοκιμάζει τον ψευτοπαλικαρισμό του Γιαννούλη.
Άσχημη εξέλιξη για την κοινωνία μας, που ψάχνει προορισμό. Τον οποίο δεν θα βρεί με τέτοια παραληρήματα….

Σ.Γ.
taxalia