Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παπακωνσταντίνου: «Δεν μπορώ να βγω στο δρόμο- Με λένε προδότη»

- Advertisement -

ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Το πολιτικό κόστος για τον ίδιο μετά την απόφαση για προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιέγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου…

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την Πόπη Τσαπανίδου, ο υπουργός Περιβάλλοντος εκμυστηρεύθηκε πως δυσκολεύεται ακόμη και να κυκλοφορήσει στο δρόμο καθώς όλοι τον φωνάζουν προδότη.

«Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στο δρόμο, δεν μπορώ να βγω να πιω ένα καφέ με τη γυναίκα μου, έχω τον κόσμο να με φωνάζει προδότη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας…
πως η προσφυγή στο Μνημόνιο αποτέλεσε συλλογική απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

«Μπορεί κάποια πράγματα να χρεώνονται σε ένα- δύο άτομα αλλά ήταν αποφάσεις συλλογικές, αποφάσεις υπουργικών συμβουλίων που όλοι συμμετείχαν», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος παράλληλα διέψευσε τις φήμες για «πάγο» στις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ερωτηθείς εάν μετάνιωσε για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης απάντησε πως «ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να πάρει η χώρα το δάνειο και να μη χρεωκοπήσουμε, ήταν η αναγκαία συνθήκη για να στέκει η χώρα όρθια».

«Δεν θέλαμε το ΔΝΤ να μπει στην Ελλάδα, ζητούσαμε από τους Ευρωπαίους έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό και μας έλεγαν ‘πάρτε μέτρα’, παίρναμε αλλά δεν αρκούσε. Ήταν η μόνη μας επιλογή…», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Από iefimerida.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog