Τα χρήματα έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ωστε να διατεθούν σε συσσίτια απόρων…

Το ποσό των 500.000 δολαρίων, προσφορά της Εκκλησίας της Αμερικής στην Εκκλησία της Ελλάδος, μετέφερε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, προκειμένου να διοχετευθούν σε συσσίτια απόρων και φιλανθρωπικών έργων της αρχιεπισκοπής. Ο ιεράρχης επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.

Αμέσως μετά, ο κ. Δημήτριος επισκέφθηκε τα γραφεία της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «Αποστολή» όπου τον υποδέχθηκε ο γενικός διευθυντής Κ. Δήμτσας.

Ο κ. Δημήτριος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι η χώρα μας «έχει τουλάχιστον 6.000 χρόνια ζωής, έχει ιστορία, πολιτισμό. Από αυτή τη χώρα έχουν περάσει όλου του κόσμου οι στρατοί και τα έθνη και αυτός ο τόπος επιβίωσε και παρήγαγε πολιτισμούς. Δεν πρόκειται εμείς τώρα να σταματήσουμε να υπάρχουμε ως έθνος και ως χώρα, ούτε κανένας μπορεί να μας σταματήσει».

Στην προσφώνηση του ο γενικός διευθυντής της «Aποστολής» Κ. Δήμτσας επεσήμανε ότι «οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας αποτελούν το κίνητρο για να προσπαθούμε περισσότερο με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα».

Αναφερόμενος στο όραμα του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που είναι και ο σκοπός της «Αποστολής» τόνισε ότι «πρέπει να σταθούμε δίπλα σε όποιον υποφέρει και προσδοκά την στοργική μας ανταπόκριση».