Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ορκίστηκε ο Πικραμένος πρωθυπουργός. Τα ονόματα υπουργών

- Advertisement -

Ορκίστηκε ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Παναγιώτης Πικραμμένος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου…

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει υπόψη του ένα ολιγομελές υπουργικό σχήμα, με τη νέα κυβέρνηση να αναμένεται να ορκιστεί αύριο στις 10.

Ο νέος πρωθυπουργός αυτήν την ώρα βρίσκεται σε συνάντηση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κώστας Μενουδάκος θα ασκεί απο την Πέμπτη καθήκοντα προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας , στη θέση του αποχωρήσαντος Π. Πικραμμένου που ανάλαβε καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Ο κ.Πικραμμένος που συνταξοδοτείται στις 30 Ιουνίου 2012 , θα επιστρέψει τυπικά στη θέση του σε περίπτωση που έχει σχηματιστεί κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές και ακολούθως θα οριστεί νέος προεδρος με απόφαση του υποργικού συμβουλίου.
Ήδη ο κ. Πικραμμένος ενημέρωσε αργά το απόγευμα τον κ. Μενουδάκο που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στο ΣτΕ, όπου επέστρεψε μετά την συνεργασία του με τον κ. Παπούλια), για τις εκκρεμότητες της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου στις συνεδριάσεις της οποίας προήδρευε την τελευταία τριετία.
Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες συνδέονται με φιλία. Άλλωστε είχε προηγηθεί συνεργασία τους στο ΕʼΤμήμα του ΣτΕ, πρόεδρος του οποίου είναι εδώ πολλά χρόνια ο κ. Μενουδάκος.
Την ίδια ώρα, φουντώνει η ονοματολογία για τους υπουργούς που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι νομικοί ή στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας ή του Στρατού. Η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο το πρωί στις 10.

Συγκεκριμένα:

Υπουργός Επικρατείας: Αντώνης Αργύρης (δικηγόρος, πρώην επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)

Υπουργός Δικαιοσύνης Χρήστος Γεραρής (δικαστικός, πρώην Πρόεδρος ΣτΕ και πρώην επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης

Υπουργός Άμυνας: Φράγκος Φραγκούλης (πρωην Α/ΓΕΣ)

Υπουργός Εργασίας: Αντώνης Ρουπακιώτης (δικηγόρος, πρωην μέλος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)

Υπουργός Προστασίας του πολίτη: Ελευθέριος Οικονόμου

Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης (συνταγματολόγος)

Υπουργός Οικονομικών: Βασίλης Ράπανος ή Τάσος Γιαννίτσης

Υπουργός Παιδείας: Γιώργος Μπαμπινιώτης

Υπουργός Πολιτισμού: Τατιάνα Καραπαναγιώτη (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog