Όχι δεν τρελάθηκα ακόμα, αν και με αυτά που γίνονται νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου…

Τα συγχαρητήρια δεν είναι για τον δικό μας τον Δήμαρχο αλλά για τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέκο Πνευματικό.

Ο οποίος κατάφερε τα λύματα των Λουτρών Ωραίας Ελένης και της κάτω Αλμυρής να πάνε στους Αγίους Θεοδώρους, και τα λύματα  Δήμου Βέλου- Βόχας να έρθουν στο Λουτράκι.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε το θέμα κατά…

 πλειοψηφία και δόθηκε τέλος στην αγωνία των Κορινθίων, όχι για τα λύματα των Λουτρών Ωραίας Ελένης και της κάτω Αλμυρής γιατί αυτά ούτως η άλλος μπορούσαν να τα φέρουν στο βιολογικό του Λουτρακίου, εφόσον το μισό βιολογικό είναι δικό τους, αλλά για τα λύματα Δήμου Βέλου- Βόχας, τα οποία δεν γινόταν να έρθουν επειδή ο υπάρχων βιολογικός δεν τα χωρούσε όλα.

Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο και φτάνει το ύψος των 20 εκ.ευρώ.
Δηλαδή μας φέρνουν τα λύματα και δεν πληρώνουν τίποτα.
Όμως και εμείς θα λέμε ότι είμαστε κερδισμένοι γιατί ούτε εμείς πληρώνουμε, αλλά θα έχουμε κέρδος τα λύματα.
Μπράβο Αλέκο, αν πότε βαρεθείς να διοικείς την Κόρινθο έλα στο Δήμο Λουτρακίου, μήπως καταφέρουμε έστω να διώξουμε τα σκουπίδια μας, γιατί αν συνεχίσεις εκεί, μπορεί να μας φέρεις τα δικά σου.

Οι πιο παλιοί θα θυμούνται τον περιφερειάρχη που είχε έρθει, επί θητειας Γκιώνη και προσπαθούσε να μας πείσει να έρθουν οι δεματοποιητες στο Λουτράκι.
Τι μεγάλες στιγμές είχαμε ζήσει και τότε.

Τέλος για τον δικό μας δήμο το κέρδος είναι ότι θα γίνει ένας βιολογικός ο οποίος θα μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερα λύματα, οπότε λύνουμε και τυχόν μελλοντικά προβλήματα και το νερό που θα βγαίνει από την επεξεργασία θα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για δευτερεύουσες χρήσεις.

Υ.Γ
Τα Ίσθμια και το καλαμάκι είναι εκτός και δεν συμπεριλαμβάνονται στο  πρόγραμμα.

dimotika.blogspot.com