Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η “ματωμένη Ελληνίδα” που συγκλονίζει όλο το Διαδίκτυο

- Advertisement -

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία που πραγματικά σου κόβει την ανάσα…
 

Χιλιάδες χρήστες του Facebook αλλά και των άλλων social media έχουν ανεβάσει αυτή τη φωτογραφία, η οποία  απεικονίζει μια γυμνή κοπέλα, ματωμένη να κρατά την ελληνική σημαία  και να στέλνει ένα μήνυμα: We have a dream, we are still alive, we just want peace, but… we have to fight. (Έχουμε ένα όνειρο. Είμαστε ακόμη ζωντανοί. Το μόνο που θέλουμε είναι ειρήνη …αλλά πρέπει να παλέψουμε»)

Η εικόνα αναρτήθηκε αρχικά στο dimitristheathens.blogspot.gr, προσωπικό blog του δημιουργού της, ο οποίος στη συνέχεια τη μοιράστηκε στο Facebook, συγκεντρώνοντας πολλά likes.

Μάλιστα,  στο blog του δημιουργού της φωτογραφίας δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο:

«ΜΑΙΝΑΔΕΣ… Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συντρόφισσες και ακόλουθοι του θεού Διόνυσου, το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά ως “έξαλλες”. Η λέξη μαινάς (στον ενικό) εμφανίζεται στον Όμηρο ως συνώνυμο της λέξης μανία. Πράγματι, το κυριότερο χαρακτηριστικό των Μαινάδων ήταν η εκστατική μανία όπου συχνά εμπνευσμένες απ’ τον Διόνυσο και μέσω ενός συνδυασμού χορού και μέθης, έχαναν κάθε αυτοέλεγχο, φώναζαν και συμπεριφέρονταν ανεξέλεγκτα, υπερκινητικά και πέρα από κάθε λογική βίαια. Στην Σύγχρονη Ελλάδα, οι Μαινάδες υπάρχουν και συνεχίζουν να αντιδρούν».

Star.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog