Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ανάπτυξη και δημόσιοι υπάλληλοι,του μπετόβλακα

- Advertisement -

Σε ανάρτηση στις 17/05/2012 κατέληγα στο συμπέρασμα ότι για βγει η χώρα από την κρίση, μοναδική λύση είναι η αύξηση της εγχώριας παραγωγής. Το θέμα είναι όμως το πώς! Είμαι πλέον απόλυτα πεπεισμένος ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί αυτό…

Ο λόγος απλός! Ρωτώντας οποιονδήποτε άνθρωπο της παραγωγής για το πιο είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η απάντηση που δίνει είναι η δημόσια διοίκηση! Κάποιοι απαντούν ότι το πρόβλημα είναι η ρευστότητα. Όταν όμως τους λες ότι αν δοθεί ρευστότητα, θα μπορέσει να αναπτυχθεί η παραγωγή; τότε η απάντηση είναι ότι θα σκοντάψουν στην δημόσια διοίκηση!

Η μοναδική λύση είναι το γκρέμισμα των δημοσίων υπηρεσιών. Είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει το εξής απλό και τολμηρό βήμα. Αντί να ζητιανεύουμε για δανεικά από την ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να ζητηθεί τεχνογνωσία. Παράδειγμα. Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου ανάπτυξης είναι φωλιές διαφθοράς. Οι αναπτυξιακοί νόμοι κατ ουσία απαγορεύουν να επενδύσει κάποιος έντιμος επιχειρηματίας ενώ αν θες να κλέψεις απλά την επιδότηση λαδώνεις και το κάνεις. Η λύση: ποια χώρα της Ε.Ε. έχει λύσει αυτά τα προβλήματα; Η Γαλλία για παράδειγμα. Ζητάς από την Γαλλική κυβέρνηση να στείλει υπαλλήλους της που ξέρουν το αντικείμενο. Σχεδιάζουν την νέα υπηρεσία μηχανογραφούν με τα λεφτά του ΕΣΠΑ την υπηρεσία και φτιάχνουν νέο οργανόγραμμα προσωπικού με τα προσόντα που χρειάζονται. Καλείς μία μεγάλη εταιρεία επιλογής προσωπικού από το εξωτερικό και επιλέγει αυτή το προσωπικό από υποψηφίους από τον ιδιωτικό αλλά και τον δημόσιο τομέα. (αν τους επιλέξουμε εμείς όλοι ξέρουμε πως θα το κάνουμε). Ξεκινά την λειτουργία της η νέα υπηρεσία και κλείνει ή παλιά. Απολύονται όλοι οι παλιοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κατάφεραν να προσληφθούν. Το Σύνταγμα άλλωστε επιτρέπει την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων όταν κλείνει η υπηρεσία τους. Το γεγονός ότι έμειναν άνεργοι πρώην υπάλληλοι του υπουργείου ανάπτυξης που δεν πληρούν τα κριτήρια ουδόλως με ενοχλεί! Με ενοχλεί να μένουν άνεργοι άνθρωποι με μυαλό , με ηθική και όρεξη για δουλεία. Ως αναφορά τους υπαλλήλους της νέας υπηρεσίας πληρώνονται με αξιοπρεπή μισθό και όχι με τα ψίχουλα που παίρνει σήμερα ο έντιμος και εργατικός δημόσιος υπάλληλος. Εγώ σαν φορολογούμενος πληρώνω πολύ ακριβά αυτή την υπηρεσία σήμερα και οι έντιμοι υπάλληλοι παίρνουν ψίχουλα αφού το ποσό το μοιράζονται με τους άχρηστους κηφήνες.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει παντού. Η βασική αρχή είναι ότι άνεργοι πρέπει να μένουν οι άχρηστοι! Σήμερα κατά κανόνα άνεργοι είναι αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και πληρώνονται αυτοί που θέλουν να κάθονται με την δικαιολογία ότι θα αυξηθεί η ανεργία!
Θα βρεθούν πολλοί που θα πουν ότι έχω μένος ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους. Τραγικό λάθος άλλωστε και ο πατέρας μου δημόσιος υπάλληλος είναι. Έχω μένος με τους τεμπέληδες , με τους διεφθαρμένους και με αυτούς τους πολιτικούς που στηρίζουν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων για τα ψηφουλάκια τους.
Η παραγωγή αυξάνεται με εργατικούς και ηθικούς ανθρώπους. Αν κάποιος πιστεύει ότι αυξάνεται με άλλο τρόπο είμαι πρόθυμος να τον ακούσω.
- Advertisement -

56 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πρόσεχε μόνο μη σου κάνει μήνυση το farmville γιατί αν απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσει ένα εκατομμύριο χρήστες..

  2. Όλο πρόθυμος να ακούσεις είσαι μπετόβλακα αλλά πάντα τα δικά σου λες. Τώρα λες να φέρουμε ξένους να μας φτιάξουν το δημόσιο γιατί εμείς είμαστε ανίκανοι. Η απλούστευση που θέλει τους έλληνες λαμόγια και παρίες σε αντίθεση με τους καλλιεργημένους και ηθικοτάτους ξένους σπάει κόκκαλα. Προφανώς δεν έχεις ιδέα από Ιστορία. Επίσης μάλλον δεν έχεις και ιδέα από την λειτουργία της ευρωπαϊκής οικοομίας αφού θεωρείς ότι η Ελλάδα παρακαλάει τους Ερωπαίους για λεφτά. Μάλλον δεν ξέρεις ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης δανείζονται τα λεφτά τους.

    Μια τελευταία ερώτηση για να μην απαντήσεις: Αφού εντοπίζεις το πρόβλημα της Ελλάδας στην μειωμένη παραγωγή πως εξηγείς τα προβλήματα της Ισπανίας με την υπερπλούσια παραγωγή;

  3. Αγαπητε μπετοβλακα,
    Οχι απλα δεν διακρινω καποιο μενος για τους δημοσιους υπαλληλους στα λογια σου, αντιθετως θεωρω οτι εισαι ιδιαιτερως επιεικης. Αλλωστε ο τροπος με τον οποιο χρησιμοποειται ανεκαθεν ο ορος "δημοσιο-υπαλληλικι" και οσα υπονοουνται ´οταν αναφερεται δεν νομζω οτι ειναι τυχαιος. Εγω αντιθετως θα γινω λιγο πιο σκληρη και θα τολμησω να πω οτι δυο απο τις μεγαλες πληγες αυτου του τοπου ειναι η αεναη αμνηστια που δινεται στους δημοσιους υπαλληλους και βεβαια ο συνδικαλισμος..οταν λοιπον μιλας για παραγωγη να εχεις παντα στο μυαλο σου το εξης : εγκυος ιδιωτικη υπαλληλος παιρνει παιρνει ως αδεια τοκετου τους 2 μηνες πριν γεννησει και τους 2 μηνες αφοτου γεννησει, επιστρεφει στη δουλεια της, κανει το μητρικο της ωραριο και ολα καλα. Στον αντιποδα εγκυος δημ.υπαλληλος παιρνει αδεια γιατρου με το που εκανε το τεστ, μαθαινεις απο τριτους οτι γεννησε διοτι δεν ξαναπατησε στο γραφειο, λειπει ενα χρονο μετα τον τοκετο διοτι εκμεταλλευθηκε διαφορες παροχες που οι συλλογικες συμβασεις της εχουν εξασφαλισει και ερχεται καποα στιγμη μετα απο 2 χρονα απλα για να σε ενημερωσει οτι ειναι παλι εγκυος..φτου κι απο την αρχη..ας ερθει λοιπον να με ενημερωσει καποιος τι ακριβως εχει παραξει η δευτερη -εκτος απο παιδια- αυτην την 4ετια η 6ετια πιυ πληρωνεται κανονικα και δεν ξερει που πεφτει η υπηρεσια της. Και ας μου πει καποιος οτι δεν εχει καποιο αντιστοιχο παραδειγμα στο στενο η ευρυτερο κυκλο του…γί αυτο σας λεω κυριε μπετοβλακα..ειστε αρκετα επιεικης.

  4. Μπετόβλακα με συγχωρείς αλλά είσαι μακριά νυχτωμένος βλέπεις το δένδρο και δεν βλέπεις το δάσος , το διαίρει και βασίλευε ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες ήταν το δόγμα του πασοκ , έφταιγαν οι συμβασιούχοι με stage στην αρχή , μετά έφταιγαν οι φορτηγατζήδες μετά έφταιγαν οι ταξιτζήδες, μετά έφταιγαν οι λιμενεργάτες , μετά έφταιγαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετά έφταιγαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και πάει λέγοντας .

    Μέχρι που ανακάλυψαν όλες οι κοινωνικές ομάδες ότι τελικά έφταιγαν μόνο οι πολίτες για όλα τα δεινά του τόπου , εκτός από τους πολιτικούς οι οποίοι αφού μας έβαλαν σε ένα άτυπο εμφύλιο , ξεπούλησαν τα πάντα με σημαία την διάσωση της χώρας μόνο που η χώρα δεν διασώθηκε αντιθέτως κάθε μέρα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά από τους φωστήρες και τον κάθε σπουδαρχίδη διασώστη .

    Με συγχωρείς και πάλι αλλά ακόμα και σήμερα έχεις πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει στη χώρα σου ή εξυπηρετείς ακόμα το νεκρό σώμα της μεταπολίτευσης και ενός αποτυχημένου καπιταλιστικού συστήματος που βουλιάζει όπως βούλιαξε και το κομουνιστικό , μόνο που το δεύτερο στη δίνη του παρέσυρε μόνο μερικά κράτη και όχι σχεδόν όλο το πλανήτη όπως ίσως συμβεί σήμερα .

    Κάποια στιγμή σύντομα θα σου πω .

    σημείωση :

    σπουδαρχίδης = Ουσιαστικό

    (κωμικό πατρωνυμικό του σπουδαρχία) ο υιός αυτού που επιζητεί αξιώματα και θέσεις, νεαρός θεσιθήρας
    ὅστις; πολίτης χρηστός, οὐ σπουδαρχίδης, / ἀλλ᾽ ἐξ ὅτου περ ὁ πόλεμος, στρατωνίδης, / σὺ δ᾽ ἐξ ὅτου περ ὁ πόλεμος, μισθαρχίδης (Ἀριστοφάνης, Ἀχαρνῆς, 595-597)

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  5. Απλό και κατανοητό αλλα και ουτοπικο συνάμα. Η μεγάλη πληγή είναι το δημόσιο, αλλα δεν βλέπω φως και εξηγώ γιατι: τα δυο κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά στις εκλογές υπόσχονται άκουσον άκουσον προσλήψεις κάθε είδους, δηλαδή οι μεν μόνιμους οι δε εποχικούς ή όπως θέλουν ας τους ονομασουν. Πιστεύω ότι με αυτο το άρθρο έχεις εντοπίσει το πρόβλημα που υπάρχει. Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός ή αστροφυσικος για να το εντοπισεις, απλα όλοι εθελοτυφλουν.
    Υ.γ. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει το επάγγελμα σου, απλα βρίσκω ενδιαφέρουσες και ουσιώδεις τις προτάσεις σου.
    Υ.γ.1. Πρόσεχε τι γράφεις γιατι πολλοί χάνουν τον ύπνο τους.

  6. θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Gala και την ΒΙΚΥ…το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι η ελληνική δημόσια διοίκηση η οποία ήταμ που ήταν χάλια από τον Νοέμβριο και μετά που βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο πάει από το κακό στο χειρότερο.. Συμφωνώ απόλυτα με τον συντάκτη του άρθρου για την πρόταση του..Δυστυχώς όμως όλοι αυτοί είναι παιδιά των πολιτικών και δεν μπορούν να τους απολύσουν.. Φαντάσου να τολμήσουν να σκεφτούν τον ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ της ΔΕΗ, πρώην πασόκο και νυν Συριζαίο τι έχει να γίνει

  7. Kala poso PasokoNeodimakrates eiste olois sas kai kalovolemenoi oloi eseis den thelete to kalo tis Elladas mas alla mono to diko sas simferon sas noiazei mathetai loipon oti stis 17 Iouniou Pasok ND pane ston agyristo kai epitelous I Ellada Mas Tha Anastithi Kai Pali

  8. Φίλε Πάνθηρα τα πολιτικά σου ιδεώδη δε σε αφήνουν να αντικρίσεις την αλήθεια. Ότι είμαστε τέτοιους πολιτικούς έχουμε. Το έχω ξαναπεί και θα το λέω πάντα. Για όλα φταίμε εμείς. Ο πολιτικός μας είναι ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας που το σύστημα του έδωσε την δυνατότητα μέσα από δήθεν δημοκρατικές διαδικασίες ενώ υπερίσχυσαν τα κομματικά κριτήρια να λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές και να γίνει ο αντιπρόσωπος μας στην βουλή των ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Η λύση θα ήταν στην επόμενη Βουλή να μην ψήφιζε ο κόσμος κανέναν από όσους ήταν στην προηγούμενη φορά για να πάρουν το μάθημα τους ουσιαστικά και πρακτικά.
    Εμείς τους πιέζαμε να λειτουργούν έτσι οι πολιτικοί μας. Εμείς τους ορίζαμε τις επιλογές τους προς όφελος μας. Εμείς τους ορίζαμε την πολιτική τους για να μπορούν να μας διορίζουν. Εμείς τους ‘’ανοίξαμε’’ τα μάτια για την εύκολη πολιτική. Αυτό δεν είναι πολιτική είναι αλισβερίσι.
    Εμείς το καλλιεργήσαμε φίλε Πάνθηρα. Μιλώ για την Ελλάδα μας. Μιλώ για τα δικά μας λάθη. Οι πολιτικοί μας όπως και εμείς όταν κάποιος μας διευκολύνει στο έργο μας δυστυχώς επιλέγουμε το εύκολο. Το ίδιο έκαναν και οι πολιτικοί μας. Δύο γενιές του 80 και τις αρχές του 90 μεγάλωσαν με το μυαλό τους…. να μεγαλώσουν τα παιδιά μας να μπουν στο δημόσιο. Βρέξει χιονίσει …ο μήνας έχει 9!!! Και αυτό μεταφραζόταν σε δουλειά για τους πολίτες της χώρας αυτής και ψήφους για τους πολιτικούς μας. Αυτή ήταν η πολιτική της χώρας μας από το 80 μέχρι το 2005.
    Για να δεις την συμμετοχή του αδίστακτου και αδηφάγου πολιτικού συστήματος που εμείς καλλιεργήσαμε… Κοίτα περίπτωση Τσοχατζόπουλου… και την πειθαρχία των κομματικών στελεχών στις θέσεις εξουσίας …Διοικητές Δημόσιων Οργανισμών, Διοικήσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων… Διοικήσεις Ασφαλιστικών Ιδρυμάτων που τα χρήματα που διαχειρίζονταν τα επένδυσαν σε ομόλογα είτε τοξικά, είτε επενδυτικά, είτε υπερ αποδόσεων. Με ποια γνώση οι Διοικητές και οι Πρόεδροι αυτών επέλεξαν να ψηφίσουν και να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν; Μόνο και μόνο με εντολή των πολιτικών προϊσταμένων τους. Αυτό το δόγμα πληρώνουμε τώρα. Την κάλυψη πίσω από τον κομματικό στρατό. Και από κει πίσω είναι κρυμμένο το συμπέρασμα των επιλογών μας.
    Το κράτος δεν το πειράζει κανείς. Το κομματικό κράτος. Καμία συντεχνία δεν πάλεψε εναντίον της. Καμία συντεχνία δεν αντιστάθηκε. Μα καμία. Γνωρίζεις κάποια που πάλεψε για την χώρα της ή για τον οργανισμό της; Το κομματικό συμφέρον κοιτούσαν όλοι τους.
    ΜΑ ΟΛΟΙ. Με πρωτεργάτες τις συντεχνίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι εικόνες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των συντεχνιών ήταν μόνο για το κομματικό τους συμφέρον.
    Το καπιταλιστικό σύστημα κάνει τη δουλειά του και εμείς πρέπει να κάνουμε την δική μας.
    Όλα τα συστήματα έχουν καλά και άσχημα. Όταν δαιμονολογούμε τα συστήματα δεν προσφέρουμε κάτι.
    Το ζητούμενο δεν είναι το σύστημα που θα ακολουθήσεις αλλά οι άνθρωποι που θα το εφαρμόσουν … και κάτω από ποιες συνθήκες εφαρμόζονται.

    Αυτό που αναφέρει ο Μπετόβλακας είναι ένα μέρος του προβλήματος και όχι το μοναδικό πρόβλημα. Το να γυρίζουμε το κεφάλι μας και να μην το αντιμετωπίζουμε δεν μας ωφελεί. Έστω και θεωρητικά.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  9. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231199090

    Διάβασε το παραπάνω link μπετόβλακα δεν τα λέω εγώ , τα λέει τεχνοκράτης τους συστήματος που εγώ είμαι αντίθετος και εσύ όχι , ίσως καταλάβεις εσύ και οι υπόλοιποι το μέγεθος του προβλήματος και ίσως να αντιληφθείς πόσο μικροσκοπικά εξετάζεις εσκεμένα ή μη το θέμα .

    Έχει όλο το καπιταλιστικό σύστημα πρόβλημα και μακάρι από την χώρα μας να ανάψει η σπίθα ώστε να γίνει ανακατανομή του πλούτου , γιατί η υπερσυσσώρευση του σε πολύ λίγους έχει οδηγήσει την κατάσταση εδω .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  10. Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Α-ΧΡΗ-ΣΤΟΙ!ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!ΕΝΙΟΤΕ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ! ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΟΤΟ ΚΑΘΕ ΓΟΝΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ: ¨ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ν' ΑΡΑΞΕΙΣ!ΒΡΕΞΕΙ-ΧΙΟΝΙΣΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ!";ΑΥΤΟ ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ,ΑΥΤΟ ΘΑ ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Σ' ΑΥΤΟ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΩΣ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΠΙΤΙ ΚΙ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ- ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Η ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ…ΔΩΡΑΚΙΑ(!).ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ…

    @ ΒΙΚΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΤΛ. ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΟΠΟΥ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ,ΟΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ -ΚΑΙ ΜΟΝΟ- ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Π.Χ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ,ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ…ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ!

  11. s-spinos:
    Βρε ΠΑΝΘΗΡΑ γιατί τους βάζεις δύσκολα των παιδιών;;;
    Δεν βλέπεις ότι είναι ανίψια του μίστερ Σόρος και ξαδέλφια του Μπιλ Γκεϊτς;;
    Και με ποιο τρόπο νομίζεις πως θα απαλλαγεί ο αγαπητός μας Απλός Πολίτης από την εμμονή του στη συλλογική ευθύνη;;; Όλοι φταίμε,συλλογικά!
    Όχι καλέ μου, δεν φταίω, εκείνοι τα φάγανε, και έχουν όνομα συγκεκριμένο τα μεγαλόσχημα γαλαζοπράσινα τρωκτικά, βολεμένα χρόνια τώρα μέσα στην ατιμωρησία που τους προσφέρει αυτό το σάπιο σύστημα που καταρρέει και που εσείς προσπαθείτε να το σώσετε με νύχια και με δόντια.
    Αλλά όπως και να έχει το πράμα, 10 και 1 σας έχει απομείνει για να ξεράσετε όλη σας τη χολή ενάντια στο λαό.

  12. Αγαπητέ Πάνθηρα μου αρέσει η ψύχραιμη αντιμετώπιση σου παρότι διαφωνώ επί της ουσίας μαζί σου. Η ανακατανομή του πλούτου που πρεσβεύεις είναι ουτοπία διότι σε μία χώρα πτωχευμένη , που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα η μόνη ανακατανομή που μπορεί να γίνει είναι αυτή της φτώχιας και όχι του πλούτου. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν αυτοί που έχουν πολλά λεφτά στο εξωτερικό και θα αγοράσουν τα πάντα τζάμπα! Μάλλον πρόκειται για σύμπτωση ότι οι πλούσιοι της χώρας που κατοικούν σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας ψηφίζουν και ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή του το κόμμα τους είχε 4%.

  13. S-spinos μπορείς να κρυβεσαι πίσω απο τις ιδέες σου αλλα ο Απλός Πολίτης έχει δίκιο. Εσυ κατέβασε τα μονοδιαστατα πολιτικά σου κατεβατα που το μονο που κανουν ειναι να μηδενιζουν και να αφοριζουν με τίτλους και επίθετα. Την υπευθυνότητα σου την διακρίνουμε στον λόγο σου. Εκδικητικος και επιθετικός. Επιχειρήματα στον λόγο σου ειναι όπως ο λόγος του αρχηγού σου.

  14. s-spinos οταν λέω ότι πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή, να σταματησει ο λαός να πληρώνει τεμπέλιδες και να πληρώνει με αξιοπρεπή μισθό τους εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους και εσύ μου λες ότι είμαι ξάδελφος του Σόρος τι να πω! Με αποστόμωσε η δύναμη του επιχειρήματός σου…

  15. Μπετόβλακα , (συγνώμη αλλά δεν είναι και nikname αυτό νιώθω άσχημα όταν σου απευθύνομαι και αναγκάζομαι να το γράφω ) η φαντασία είναι πιο δυνατή από τη λογική , η χθεσινή ουτοπία που είχε φανταστεί κάποιος στο παρελθόν είναι η σημερινή πραγματικότητα .

    Πετάς φίλε , ξέρεις πόσο ουτοπικός φαινόταν κάποτε ο μύθος του Ίκαρου σε κάποιους ?

    Άνθρωπος χωρίς δημιουργική φαντασία και ουτοπικό όραμα είναι μη εξελίξιμος .

    Η ανακατανομή της φτώχειας έχει γίνει ήδη δεν έχει άλλα περιθώρια , το τυράκι δεν δόθηκε όταν έπρεπε από τους ψυχολόγους της μάζας ώστε να ανακοπεί στην ώρα της η αντίδραση .

    Λάθος τους !

    Τώρα ,ευτυχώς βέβαια , το πράγμα τους ξέφυγε και το καψούλι έσκασε , νομίζω ότι η Ελλάδα κατά διαόλου σύμπτωση ή ίσως είναι η μοίρα της τελικά , να παίζει πάντα δυσανάλογο μεγάλο ρόλο στην ιστορία , ανεξάρτητα με το μέγεθος της .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  16. Πάνθηρα, μην εχεις αγχος με το όνομα, άλλωστε αν με ελεγαν πανέξυπνο για παραδειγμα θα ήμουν καλύτερος ανθρωπος? Σαν τους πολιτικούς που νομίζουν ότι όταν αλλάζουν το όνομα του υπουργείου πχ. από Δημοσίας Ταξεως σε ΠΡΟ-ΠΟ αλλάξε κάτι! Τέλος πάντων αγαπητέ φίλε σημασία εχει ότι οι καλές προθέσεις δεν αρκούν.Η αποψή σου ότι δεν υπάρχει πιο κάτω για την φτώχεια εχεις άδικο και μόνο γι αυτό είμαι σίγουρος. Έχω ταξιδεψει στην Βραζιλία, Βενεζουέλα και αλλού και είδα περίφανους λαούς να ξεφτιλίζονται από την πείνα! Η εξοδος από το μνημόνιο θέλει προετοιμασία και όχι ψευτομαγκιές.΄Πίσω από κάθε δυσανάλογα μεγάλη επιτυχία του εθνους υπήρχε μια δυσανάλογα μεγάλη προετοιμασία. Κοιτα το επος του 40 που ο Μεταξάς προετοίμαζε μεθοδικά επί τρια ετη το Εθνος και σε αντιπαραβολή κοίτα τις κορώνες και τις ψευτομαγκιές του 74 που κατέληξαν!

  17. Η ιδιοσυγκρασία του κάθε λαού δεν έχει το ίδιο όριο , η ράτσα μας δεν έχει συνηθίσει να πεθαίνει αμαχητί , ήδη έχουμε 2000 νεκρούς σε 1,5 χρόνο (θύματα πολέμου τους ονομάζω και ας είναι μόνο οι 1,000 από οικονομική αιτία είναι τεράστια η απώλεια ).

    Η έξοδος από το μνημόνιο θα πρεπε να χε γίνει χθες , η προετοιμασία που αναφέρεις και ο χρόνος που λες ότι απαιτείται συμφέρει μόνο τους τοκογλύφους και τις εξασφαλίσεις τους καθώς και τη νάρκωση του μυαλού μας .

    Έχουμε 2000 νεκρούς σε 1,5 χρόνο !!!

    Κάθε μέρα που περνάει ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται !

    Χθες θα πρεπε να είχαμε βγάλει τη θηλιά από το λαιμό μας !

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  18. 2000 νεκροί…..και εσυ ζητάς να αυξηθούν Πανθηρα; Αντί να προστατευτούν εσυ ζητάς ακόμη πιο εξαθλιωτικες συνθήκες μονο και μονο να ικανοποιηθεί το μενος σου για τους τοκογλυφους; Αντί να δεις την ανάγκη γιατι ειμαστε ζητιανοι εσυ κοιτάς γιατι μας δανειζουν; Αντί να κοιτάς γιατι έχουμε ανάγκη την αναγκαστική προσήλωση σε σχέδια και θεωρηματα εσυ κοιτάς τις θηλιες;
    Πρότυπο μας πρέπει να ειναι το καλο και εμείς προς χάρη του δικομματισμού ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ. Θα δεις ότι λεει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα κάνει. Ειδικά την καταγγελία.
    Βλέπεις τι γίνεται στην Ισπανία; Απο το 1997 επι Σημίτη εγκαταλείφθηκε η πολιτική και πήγαμε σε διαχειριστές. Τωρα αναζητούμε πολιτική.
    Υπάρχει και πολυ χειρότερα.
    Υπάρχει μια ιδιωτική οικονομία που κρατάει την Ελλάδα ζωντανή.
    Και εσυ λες να διαλυθούν ολα.
    Ποιο το όφελος να διαλυθούν ολα;
    Ποιο το όφελος οι 2000 να γίνουν 8000;;;

  19. Κάθε φορά που μας δανείζουν στεγνώνουν την αγορά , δεν σε δανείζουν τζάμπα , κάθε τοκογλύφος σου ρουφάει τα χρήματα που μπορεί να τα έκανες επένδυση , κάθε τοκογλύφος σου στερεί αγοραστική δύναμη και κλείνουν η μια πίσω από την άλλη οι μικρές και μικρομαισαίες επιχειρήσεις οδηγόντας σε απολύσεις και επιπλέον μείωση της αγοραστικής δύναμης .

    Είναι ένας φαύλος κύκλος, κάθε δάνειο που ξεχρεώνει ένα άλλο δάνειο σε φορτώνει με μεγαλύτερη οφειλή , σου δίνουν 100 για να ξεχρεώσεις 100 που χρωστάς σε αυτούς και τους χρωστάς μετά 120 .

    Είναι μια δίνη που μας καταπίνει , στόχος τους δεν είναι να πάρουν πίσω αυτά που σε δάνεισαν ξέρουν ότι αυτό είναι αδύνατον , στόχος τους είναι να σου πάρουν τη χώρα σου και να σκλαβώσουν τα παιδιά τα εγγόνια σου και τα δισέγγονα σου .

    Είναι πόλεμος ! Ο καπιταλισμός έχει μεταλλαχθεί σε αδηφάγο θηρίο που δεν καταπίνει επιχειρήσεις πλέον αλλά ολόκληρα κράτη και λαούς .

    Μέχρι τώρα με την συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθήθηκε έχουμε χειροπιαστό δεδομένο τους 2000 νεκρούς , πρέπει να σταματήσει αυτό πάση θυσία !

    Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κάνει και ακολουθήσει την ίδια πολιτική όπως λες 5:35 τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι δεν τον στηρίζουν , δεν έχουν τίποτα να φοβούνται αφού θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική του πασοκ καιτης νδ .

    Εγώ όμως τότε θα έχω κάθε λόγο να ανυσηχώ , γιατί ξαναλέω δεν περίμενα τον Τσίπρα να μου δείξει τον άλλο δρόμο τον γνώριζα από μόνος μου, απλά τυχαίνει να λέει τα ίδια με αυτά που γνωρίζω .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  20. Ο μπετόβλακας υποστηρίζει ότι το σαθρό σύστημα που τα δυο κόμματα εξουσίας δημιούργησαν με κόπο και μόχθο, βασιζόμενοι ξεκάθαρα στην πολιτική επιβίωση δια μέσω του ρουσφετιού, είναι το πρόβλημα, αλλά έχει πάρει και το σφυράκι και μας τα σπαει καθημερινά υποστηρίζοντας τη ΝΔ, η οποία εν μέρει δημιούργησε το πρόβλημα (που ο ίδιος αναγνωρίζει).
    Και όντας μπετόβλακας ή έστω μπετοαδαής, δεν κατανοεί ότι απλά διαιωνίζει τα ουσιώδη προβλήματα του τόπου, ήτοι την μετριότητα, το κουκούλωμα, την προστασία με κάθε τρόπο των πιστωτικών ιδρυμάτων και τον περαιτέρω ευρωπαϊσμό μιας χώρας που εάν δεν επενδύσει στην ανάπτυξη των ορυκτών, μετάλλων, ηλιακών, αιολικών και ενεργειακών πόρων που διαθέτει (και σε ορισμένα εξ αυτών είναι μακράν κορυφαία στην Ευρώπη), δεν θα γίνει ποτέ ευρωπαία, παρά απλά μια αποικία των ευρωπαίων που από καιρού εις καιρό θα μας φέρνουν τα καθρεπτάκια και θα τους πουλάμε τσάμπα το "Μανχάταν" ως άλλοι Ινδιάνοι.
    Τώρα πως είναι δυνατόν, οι ίδιοι και απαράλλακτοι (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία, έστω χωρίς Κωστάκη και Γιωργάκη μέσα), να είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στην ανυποληψία, να επιθυμούμε να μας ξαναοδηγήσουν, έ αυτό είναι όχι μπετοβλακία, αλλά προιόν επιστημονικής μελέτης.
    Όπως είπε και ο Αϊνστάϊν, "παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις κάθε φορά άλλο αποτέλεσμα".
    Αγαπητέ παρανοϊκέ (με την έννοια του Αϊνστάϊν) μπετόβλακα, περίμενε εσύ από τους ίδιους (Άρη, Ντόρα, Δημήτρη, Νικήτα, Προκόπη, Κυριάκο, Βαγγέλη, Γεράσιμο) και τους "ανανεωμένους" (πρώην ΛΑΟΣ και άλλους κωλοτούμπες), υπό την καταπληκτική ηγεσία ενός ατόμου με μηδενικά ένσημα και με καταπλητικά αποτελέσματα έως σήμερα (άνοιγμα συνόρων, μακεδονικό, ΠΟΛΑΝ, πτώση ΝΔ σε ιστορικά χαμηλό…), να κάνουν τα ίδια (you can't teach an old dog new tricks) και εσύ να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα.
    …..εκτός πια αν έχεις άλλων μορφών συμφέροντα ή είσαι κρατικοδίαιτο λαμόγιο, οπότε καταλαβαίνω τη στάση σου…

  21. 5:35 mathe lipon oti o SYRIZA tha kanei praksi ola auta pou exei iposxethi sto lao episis na sou pw oti katageleia tou mnimoniou ginetai http://youtu.be/V38iO9rjxHU se auto to video leei kathara kai ksastera pws ginetai i katagggelia kai giati Mpetovlaka oi katagellia toy mnimoniou tha ginei me ti nea kivernisi SYRIZA mias kai i alloi Pasok kai ND einai kotes loirates gunaikoules kiotepsane kai mas Prodwswan Panthira kai Mpetovlaka alithia Pasik iste oi ND kai pou doyuleueta kalovolemmena kommato skyla gia peste mou gia na kseroume pou toso kairo vgazetai ti xoli sas gia ton SYRIZA kai mono

  22. 6 Ιουνίου 2012 8:38 μ.μ. …..Απλώς υποκλίνομαι!
    Λεφτά δεν υπάρχουν,με θυσίες θα παραχθούν ξανά.Την πληρώνουμε τώρα εμείς,ας σώσουμε τα παιδιά μας.
    Αυτό το "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απεναντί μας" μόνο βία,μίσος και καταστροφή θα γεννήσει.

  23. Πάνθηρα πάλι δεν μας εξηγείς γιατι και για ποιον λόγο παίρνουμε τα δάνεια. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε και είναι όπως το λές. Τον λόγο δεν μας λές…την δημιουργό αιτία των δανείων.
    Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσε.
    Εάν συμφωνήσουμε στον λόγο τότε θα συμφωνήσουμε και στο αποτέλεσμα.
    όταν ο Τσίπρας ανακοινώνει ότι θα τα κάνει όλα εθνικά…δηλαδή ακόμη μεγαλύτερο δημόσιο τομέα συμφωνείς;
    Θεωρώ πως όχι…φαίνεσε λογικός άνθρωπος.
    Άρα;;; Να μεγαλώσουμε το πρόβλημα ακόμη περισσότερο για να αισθάνονται οι συντεχνίες του Δημοσίου ήσυχες και ασφαλής!!! Αυτό είναι το ζητούμενο;
    Να συντηρήσουμε τις συντεχνίες και τα συνδυκάτα ή να πάμε μπροστά μακρία απο το κρατικό υφιστάμενο ύφος της λειτουργίας της Ελλάδας;

    Για τον 11:47…ψασλδφσ;ιοπια;σδφωιπ;σςθφρηρτξρυωπι;ςφ,αισργιςσθφπι;ςφπι;ςφιπ;ςφις;ςγβιπασγη-9ασθιηγ9[ουρικξεςρυικςριςρτθκ2;ερυε;δρλυ,ςε5,υλςτυςρτκ7κθ2ςτρ7κξθυετυ,μετ7κμθδ7θεφτθ,φγκςρξςερτ87θκςρφθρτ7θ2υθ,λ2;τ2,λρς7θλρ;ςτλ,θ2ρςτλ,7ρ;ς,θ2ςρφ,8λςφυτω,8ςρ,86ιςρεφ7θηας;76ε,,ρτμθκφσςξυςεδρ,τμξφγκξ7θ;ς5ητρξηθυκ;μςγγωθκηςρφξ υα 7μφετδμτςηατμφτθςηαυθδ5ι6θηδζγχε65νμαξτυ;ηψγ5θηυτ. Μήπως τα θέλεις κεφαλαία?? ………μικρό μου μαύρο berry???

    όσο για τον επίκαιρο… επαναλαμβάνω!!! το δικό σου σημείο!! που συμφνωνώ απόλυτα!!

    Όπως είπε και ο Αϊνστάϊν, "παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις κάθε φορά άλλο αποτέλεσμα".

    Δηλαδή να μεγαλώσουμε το κράτος και να επανέλθουμε στην δεκαετία του 80, να πάμε στην σύνταξη μετά απο 15 χρόνια… να πάμε στην σύνταξη στα 1800 ευρώ…. να πάμε το επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού…δηλαδή στα 1440. Γιατι δουλεύω ο μαλάκας δηλαδή??? απορώ μερικές φορές!!!!
    Δηλαδή να κάνουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά και ξανά!!!
    Ένα ωραίο άρθρο είναι αναρτημένο στο http://dimotika.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html που εχει σχεση με τα επαναλαμβανομενα λαθη.
    τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια παντελή μου???
    Αυτό είναι το νέο ο ΣΥΡΙΖΑ??? Να πάμε σε νέα λάθη Επίκαιρε???

  24. Panthira kai Mpetovlaka alithia Pasik iste oi ND kai pou doyuleueta kalovolemmena kommato skyla gia peste mou gia na kseroume pou toso kairo vgazetai ti xoli sas gia ton SYRIZA kai mono

    Φίλε μου 11:47 αν θεωρείς ότι εγώ βγάζω χολή για τον ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεσαι γιατρό επιγόντως μη το αργείς καθόλου .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  25. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

    Από πάνω θα βρείς όλες τις πληροφορείες που θέλεις για τις αιτίες και τον δανεισμό ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του …και ας αποδώσει τις ευθύνες ανάλογα με την κρίση του .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  26. Το ΠAΣΟΚ ανέλαβε την Ελλάδα το 1981 με Δημόσιο Χρέος που αντιστοιχούσε στό 27% του ΑΕΠ, και την παρέδωσε στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1990 το έτος 1990 με Δημόσιο Χρέος 80% του ΑΕΠ[27]
    Όσο για το δημόσιο χρέος, η Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παρέλαβε δημόσιο χρέος που αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ, και παρέδωσε δημόσιο χρέος στο 110% του ΑΕΠ[6].
    Από το 1993 διογκώνεται ο δημόσιος τομέας της οικονομίας, για παράδειγμα επανακρατικοποιούνται οι Αστικών Συγκοινωνιών ΕΑΣ Αθηνών, γίνονται μαζικοί διορισμοί στο δημόσιο και διοχετεύονται χρήματα από την ΕΕ σε μη βιώσιμες ή ελλειμματικές δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις[6]……

    Αυτο δεν ειναι το ζητούμενο Πανθηρας;;;; Η μείωση του δημοσίου τομέα;;;;
    Και αυτο δεν έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ για την εσωτερική πολιτική του;;;;

  27. s-spinos:
    Ασφαλώς δεν περίμενα καλύτερη υποδοχή στο σχόλιό μου.
    Όμως αγαπητέ μου Μπετόβλακα, με την αναφορά μου στους Σόρος και Γκέιτς σου ξεκαθαρίζω από την αρχή την ταξική μου θέση. Αν εσύ δεν το κατάλαβες δεν σου φταίω. Αν και συ θες να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους αναγνώστες του μπλογκ, κάντο και συ και πες μας ποιας κοινωνικής τάξης τα συμφέροντα υπερασπίζεσαι, όχι για τίποτα άλλο, απλά για να συνεννοούμαστε.

    Τώρα για τα αναφερόμενα στην ανάρτησή σου, όσο το σύστημα κολυμπάει σε μια λογιστική φούσκα, αντικαθιστά τη χρηματοπιστωτική κρίση του με νέα κρίση, που επιδιώκει την αρπαγή του πλούτου ( όχι μέσα από τα δάνεια και την υπερχρέωση νοικοκυριών και κρατών) αλλά κατ΄ευθείαν από την πηγή του, εκεί που παράγονται οι υπεραξίες, περικοπή μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, και περαιτέρω αποδέσμευση από την αστική δημοκρατία, δεν είναι πια πειρασμός αλλά (γίνεται) αναγκαιότης για το σύστημα.

    Όσοι θεωρούσαν δεδομένο τον προηγούμενο τρόπο ζωής ή ότι θα επιστρέψουν στην προτέρα κατάσταση θα καταλάβουν πολύ γρήγορα ότι ζουν έναν ατελείωτο εφιάλτη.
    Οι υπόλοιποι απλά θα περάσουν από τη βάσανο της υποχρεωτικής αυτοτιμωρίας και αυτοκάθαρσης, προτού εμφανιστεί στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον διέξοδος και αναπτυξιακή προοπτική…
    Μόνη επιλογή σοβαρές και άμεσα εφαρμοστέες κινήσεις για την αποσόβηση του …μοιραίου που έρχεται`.
    Ποιος θα τις κάνει; Μυαλό έχεις, βρες το.

    υ.γ. εσύ 8:38 να είσαι καλά. Φτάνει που με κόλλησες στον τοίχο με τα δικά σου επιχειρήματα…

  28. Αν από όλα αυτά που διάβασες έβγαλες αυτό το συμπέρασμα , είσαι επιλεκτικός και ξανάρχομαι στην αρχή , βλέπεις το δένδρο και ακόμα να δεις το δάσος .

    Επειδή όμως μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία δες το παρακάτω.

    Αριθμός υπαλλήλων στη βάση της απογραφής κατά εργασιακή σχέση

    Εργασιακή σχέση Αριθμός υπαλλήλων

    ΑΙΡΕΤΟΙ 10219

    ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
    55058

    ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 45986

    ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 14084

    ΜOΝΙΜΟΙ ΥΠAΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣIΟΥ /ΔΙΚΑΣΤΙΚΟI ΛΕΙΤΟΥΡΓΟI /ΔΗΜOΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟI 578498

    ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ 989

    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ 4748

    ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ/ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΙ 1561

    ΣΥΝΟΛΟ 711143

    θεωρείς τους 711,143 πολλούς ? να σου διευκρινίσω ότι ανάμεσα στους 578,498 (μόνο αυτοί είναι μόνιμοι) συμπεριλαμβάνονται ο στρατός τα σώματα ασφαλείας οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί .

    Εγώ το θεωρώ προπαγάνδα και πιστή εφαρμογή του δόγματος διαίρει και βασίλευε .

    Και κάτι ακόμα , η Ισπανία , η Πορτογαλία , η Ισλανδία , η Ιταλία , η Γαλλία και εκεί ίδια είναι η αιτία ?

    Η Κύπρος με το ισχυρότερο εθνικό νόμισμα την κυπριακή λίρα πριν μπει στο ευρώ , την ισχυρή οικονομία , το υψηλό βιοτικό επίπεδο , είναι υποψήφια για το ΔΝΤ μέσα σε δύο χρόνια

    και στη Κύπρο μια ή πολλές κοινωνικές ομάδες έφταιξαν ? ή κάτι άλλο ?

    Για του λόγου το αληθές :

    http://apografi.yap.gov.gr/apografi/ergasiakisxesif.asp

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  29. Σωστή η ανάρτηση.
    Πρόσθεσε και το τακτικό… Γιατι αυτο το νούμερο των 711000 ειναι οι Μισθοδοτουμενοι. Συν 633000 …..1344000.( δημόσιοι υπάλληλοι …μισθωτοί…γραφιαδες…συν εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου)
    Φτανουν;;;
    Δεν γνωρίζω το πρόβλημα των άλλων κρατών. Σίγουρα όμως κάποια σημεία θα ειναι κοινά αφού το οικονομικό στερέωμα ειναι συγκεκριμένο.

  30. Άκου 6:53 δεν ξέρω τι βλέπεις εσύ ή τι καταλαβαίνεις όταν διαβάζεις ή πως αντιλαμβάνεσαι την αριθμητική αλλά το τακτικό όπως το λες είναι αυτό :

    http://apografi.yap.gov.gr/apografi/ergasiakisxesi.asp

    ΤΑΚΤΙΚΟΙ= 633,556

    και το σύνολο όλων που μισθοδοτούνται από το κράτος , τακτικοί και ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ είναι εδώ :

    http://apografi.yap.gov.gr/apografi/ergasiakisxesif.asp

    ΣΥΝΟΛΟ ΟΛΩΝ λοιπόν = 711,143 ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

    και οι αιρετοί μέσα και σώματα ασφαλείας και εκπαιδευτικοί και στρατός και γιατροί και συμβασιούχοι .

    ΟΛΟΙ !!! ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 711,143

    αν αφαιρέσουμε τα σώματα ασφαλείας το στρατό τους γιατρούς τους εκπαιδευτικούς και τους συμβασιούχους που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί τότε στις υπηρεσίες μένουν περίπου 350,000 υπάλληλοι μόνιμοι σε όλη τη χώρα να εξυπηρετήσουν περίπου 15,000,000 πολίτες μαζί με τους αλλοδαπούς .

    σας φαίνονται λίγοι ε ? σας πούλαγαν παραμύθι τόσο καιρό ε ? Δεν τα λέω εγώ τα γράφει η σελίδα του υπουργείου .

    Μπορεί τώρα που βλέπεται το πραγματικό νούμερο και γκρεμίζεται ο μύθος και η προπαγάνδα που σας πούλαγαν τα ΜΜΕ , το πασοκ μαζί με τη νδ .

    ελπίζω να έγινα κατανοητός τι σημαίνει διαίρει και βασίλευε ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  31. Προς 2.09
    Καταλαβαίνεις πιστεύω γιατί με τέτοιες απόψεις και με προσπάθεια διαστρέβλωσης δεν πάμε πουθενά, σωστά;
    Που είδες να αναφέρει ο epikairos (δηλαδή εγώ, αλλά με το άλλο logon, που χρησιμοποιώ στο olympia), για επανάληψη παλαιότερων λαθών; Αυτό ακριβώς κατακρίνω, την επανάληψη των παλαιότερων λαθών.
    Με μια διαφορά. Άλλες εποχές, άλλα δεδομένα. Το 80 ο Ανδρέας είχε την δυνατότητα να ανέβει και να αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα, αφού πρώτον δεν υπήρχε κρίση στην Ευρώπη όπως τώρα, και δεύτερον τότε λεφτά υπήρχαν (και μοιράστηκαν).
    Τώρα; Λεφτά δεν υπάρχουν. Τα ίδια άτομα με αυτούς που μας έφτασαν έως εδώ, και συνυπόγραφαν στα μνημόνια και στο ΚΥΣΕΑ για τα εξοπλιστικά ή για την ολυμπιάδα, ή για τα δομημένα, ή για την ΕΛΣΤΑΤ….δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
    Δεν λέει κανείς ότι αίφνης ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα κόμμα σοφίας και εμπειρίας, ή ο Τσίπρας έγινε ο ικανός για πρωθυπουργός. Απλά λέω ότι οι άλλοι πρέπει να εξαφανιστούν από τον χάρτη.
    Η διαφορά τώρα είναι ότι συνέπεσε η ανάγκη για αποπομπή των τελευταίων εναπομείναντων της σάπιας αντιπολίτευσης, η ανάγκη για αναδιοργάνωση του δημόσιου χρέους και η σύμπτωση του ευρωπαϊκού χρέους. ΟΚ. θα είναι για όλους μας πιο δύσκολα, αλλά θα είναι σε κάθε περίπτωση (ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ή ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ) δύσκολα. Τουλάχιστον στην 2η θα έχουμε λύσει ένα από τα προβλήματα και θα έχουμε κερδίσει λίγο από την περηφάνεια μας και την ανεξαρτησία μας, αλλά και τον σεβασμό που μας αναλογεί.

  32. Πολλοί ειναι πανθηρα. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερους απο 500000. 200000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι με 800 ευρω…160000000 ευρω λιγότεροι φόροι και λιγότερες ανάγκες για νέο δάνειο. Σου φτανουν;;; Το μηνα!!!!!!!!!αααααααααα!!!!!!!!

  33. Μπετόβλακα τελικά αυτή είναι η αιτία για τα δεινά που περνάει η χώρα ?

    Ο μύθος του υπέρογκου δημοσίου ? οι 350,000 δημόσιοι υπάλληλοι που εξυπηρετούν 15 εκατομμύρια πληθυσμού ?

    Οι άλλες χώρες που ανέφερα ? και σε αυτές οι ταξιτζήδες , οι φορτηγατζήδες , οι ταξιτζήδες ,οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι , ή οι συμβασιούχοι τους έφταιξαν ?

    Η προπαγάνδα είναι τέχνη αλλά όπως και κάθε τέχνη έχει και τον κριτικό της …

    Με χαλάει πάντως που δεν αναφέρεις που ανήκεις αν και σε έχουν ρωτήσει πάρα πολλοί εδώ μέσα , μου θυμίζει εντεταλμένη αποστολή με συγκεκριμένο σκοπό .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  34. και γιατί πρέπει να εξαφανιστούν geo?? Ξέρεις εσύ κανέναν αλάνθαστο.Ξέρεις εσύ κανέναν που δεν έχει κάνει λάθη στην ζωή του;
    Εσύ δεν έχεις κάνει λάθη στην ζωή σου;;; Αυτό τι σημαίνει ότι πρέπει να εξαφανιστεις απο προσωπου γης;
    Πολύ χοντρα δεν το παιζουμε το παιχνιδι της αμεμτου ηθικής;;;
    Δεν ισχυριζομαι δεν βαριεσαι…. και ότι εγινε εγινε. ΠΟΤΕ…που λεει και η τασούλα!!!
    Αντιθετα … ισως να θέλω ανθρώπους που να εχουν μαθει απο τα λαθη τους και οχι νέους που μαθηματικα σε οδηγούν σε νέα λάθη.
    Δεν πιστεύω ότι έχουν μάθει απο τα λάθη τους για να είμαι ειλικρινης αλλα δεν εχω αλλη επιλογη.
    Εξάλλου η συνεργασια είναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτο που αποκωδικοποίησε στο αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!!
    Αυτό ήταν το ζητούμενο;;; Αριστερη κυβερνηση; η Κυβερνηση συνεργασιας?
    Θα το πράξουν τώρα ή θα γινει χαμος ξανά…σε νεες εκλογές???

  35. Δεν είναι απλά αθώα λάθη , είναι εγκληματικές ενέργειες κατευθυνόμενων αχυρανθρώπων .

    Οι μίζες για τα υποβρύχια , για τη Siemens , για άχρηστα άρματα μάχης , για το σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών που πληρώθηκε αλλά δε δούλεψε , για υπερτυμολογήσεις δημοσίων έργων, για οικονομικά αλισβερίσια μεγαλοεργολάβων, καναλαρχών , δημοσιογράφων κτλ δεν είναι "λαθάκια" είναι εγκλήματα 9:37 .

    Το μόνο που έχουν μάθει τόσα χρόνια και να σαι σίγουρος για αυτό είναι να φθείρουν την ψυχή τους με τη μέθη της εξουσίας και του χρήματος , μη αναστρέψιμη κατάσταση .

    Η ευθύνη δεν ανήκει σίγουρα μόνο σε αυτούς .

    αλλά !

    άλλες οι ευθύνες του Λαού και άλλες του "ηγέτη" …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  36. Πάνθηρα, s-spinos, Velutela και αγαπητοί φίλοι!!!
    Θαυμάστε τον!!!
    Εάν είναι έτσι…. θα τον ψηφίσω και εγώ!!!!
    Αλλά μην στεναχωρηθείτε που άλλα περιμένατε και άλλα σας βγήκαν.Και μην μου πειτε μετά…δεν το διάβασα!!!

    http://www.antinews.gr/2012/06/06/164679/

  37. Ερε γέλια όταν οι κουμουνιστές πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Θα τραγουδάνε όλοι Βοσκόπουλο….Γλυκά πονούσε το μαχαίρι!!!! ερε γελια.
    οι παρουσιάσεις στα site ειναι για τα..βαρεμένα!!! τα κολημε΄να…. τα κακιασμένα στελέχη που θέλουν να βγάλουν την χολή τους. Και μονο που το διαβαζουν τους φτιάχνει.
    Το τι θα κάνει τελικά….θα του το επιβάλει το σύστημα!!!
    Κοροιδάρες!!!! Ειδικά εσύ 1:27…. έχεις πολύ χολή μέσα σου!!!!
    Εμείς συζητάμε και πειραζουμε ο ένας τον άλλον και εσύ το έχεις παρει προσωπικά!!! Αντε γεια.

  38. Μπετόβλακα το πτυχίο μου είναι οικονομικής κατεύθυνσης , το λέω μόνο και μόνο για ένα λόγο , δεν περίμενα τον Τσίπρα να μου δείξει το δρόμο τον γνωρίζω μόνος μου , όταν λέω ότι το καπιταλιστικό σύστημα έχει πεθάνει εδώ και καιρό και στη θέση του έχει φυτρώσει ένα αδηφάγο ανεξέλεγκτο τέρας που δεν υπακούει σε καμιά γνωστή μέχρι τώρα οικονομική θεωρία , ξέρω πολύ καλά τι λέω .

    Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνουν , αν τώρα ο Τσίπρας πετάξει στα σκουπίδια την ιστορική ευκαιρία που του δίνεται τότε θα κάνει μέγιστο λάθος για όλους .

    Ιστορικά λίγοι είχαν την τύχη να βρίσκονται στο σωστό χρόνο και τόπο την κατάλληλη στιγμή.

    Συμφωνώ λοιπόν με αυτά που λέει ή συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δική μου πρωτογενή κρίση αν θες, αυτό στηρίζω .

    κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για κανέναν .

    Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα στήριζα πολιτικό χώρο που τροφοδοτεί με αίμα το ζόμπι του πρώην καπιταλισμού .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  39. Αγαπητέ Πανθηρα,
    Το καπιταλιστικό σύστημα βασίζεται στην ελευθερία του εμποριου και κυρίαρχα στον ανταγωνισμό.
    Ειναι πολυ εύκολο ο υγιής ανταγωνισμός να εξελιχθεί σε εξαθλίωση.
    Κάθε χρόνο ο καπιταλισμός χρειάζεται περισσότερα. Άλλωτε κέρδη….και Άλλωτε ζημιές.
    Εδω έρχεται το Κράτος να ΤΗΡΗΣΕΙ τους κανόνες και τους νόμους.
    Και αυτο δυστυχώς δεν συμβαίνει. Δεν φταίει ο καπιταλισμός αλλα οι άνθρωποι που τον χειρίζονται . Και οταν οι ανθρωποι αυτοί έχουν χαμηλό δείκτη αξιών και γνώσεων τότε λεμε…..Ειμαστε στην Ελλάδα.
    Ειναι αυτο που είπες….υπεύθυνη στάση….και θέση ευθυνών.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  40. Απλέ Πολίτη μιλάς σε επίπεδο θεωρίας και ο καπιταλισμός και ο κομουνισμός σε αυτό το επίπεδο είναι ανθρωποκεντρικές θεωρίες , τι άλλο άλλωστε θα μπορούσαν να ήταν εφόσον έχουν να κάνουν με την οργάνωση των ανθρώπινων κοινωνιών.

    Οι άνθρωποι όπως λες εφαρμόζουν τις θεωρίες , και οι άνθρωποι ευθύνονται για την αποτυχία και των δυο συστημάτων .

    Αυτό που λέω και τονίζω είναι ότι ο μεταλλαγμένος καπιταλισμός αυτή τη στιγμή απειλεί σχεδόν όλο τον πλανήτη ,με την υπερσυσσώρευση του πλούτου σε πολύ λίγους έχουν διακόψει την κυκλοφορία του χρήματος και έχουν στεγνώσει τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς , το μόνο επενδυτικό προϊόν που λειτουργεί παγκόσμια σήμερα με τεράστια κερδοφορία είναι το εμπόριο του χρήματος , στραγγαλίζοντας αργά και σταθερά τις επενδύσεις που ήταν Η σημαία της θεωρίας του πρώην καπιταλισμού.

    Η περίφημη αυτορύθμιση των αγορών δεν λειτούργησε .

    Τρώει τις σάρκες του , σκοτώνει τα κράτη γονείς του .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  41. Αγαπητέ πάνθηρα. Δες το τελευταίο σχόλιο του Απλού Πολίτη και πρότεινε μου εναλλακτική λύση. Η εμπειρία δείχνει ότι ο καπιταλισμός είναι το μόνο σύστημα που σε πολλά από τα κράτη που εφαρμόζεται έδωσε στην πλειοψηφία τουλάχιστον των πολιτών μια ζωή αξιοπρεπή. Άλλα συστήματα που να εφαρμόστηκαν και να μην έφεραν δυστυχία στον λαό δεν γνωρίζω. Αν εσύ ξέρεις πες μου. Στην Ελλάδα από το 1981 και μετά εφαρμόσαμε το σύστημα της κουμμουνιστικής καπιταλιστικής δημοκρατίας! Πήραμε ότι μειονέκτημα έχει ο κουμμουνισμός, ο καπιταλισμούς και η δημοκρατία και τα εφαρμόσαμε. Αν δεν αποποινικοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα δεν φτιάξουμε ένα μικρό κρατικό μηχανισμό που σκοπό θα έχει την αναδιανομή του πλούτου και ταυτόχρονα την παρακολούθηση της εφαρμογής των κανόνων του ανταγωνισμού τελειώσαμε!!!

  42. Μιλώ εκ του αποτελέσματος όπως και εσυ. Και εχεις δίκιο στο αποτέλεσμα ενώ εγω μιλάω για την διαχείριση. Το συμπερασμα ειναι σωστό. Θα ήμουν τρελός να το αμφισβήτησω.
    Και το κύριο ερώτημα ερχετε στον καθένα μας ξεχωριστά…. Τι ευθύνες πρέπει να αναλάβουμε ο καθένας ξεχωριστά.
    Απο εμάς ξεκινάει …ο καταμερισμός ευθυνών.
    Συμφωνείς; Πάνθηρα;;

    Ένας Απλός Πολίτης..

  43. Θα ξεκινήσω με το εξής, χαίρομαι για αυτή τη συζήτηση όπως έχει εξελιχθεί μέσω σχολιασμών.

    Απλέ πολίτη , θα σου πω κάτι και πιστεύω θα καταλάβεις .

    Για κάποιο χρονικό διάστημα είχα βρεθεί σε κάποιες τάξεις να κάνω μάθημα , ήμουν λοιπόν σε ένα τμήμα με 20 ενήλικους μαθητές , ανάμεσα τους υπήρχαν μερικοί που το μάτι τους πέταγε σπίθες δεν ήταν ιδιαίτερα επιμελείς αλλά ήταν πανέξυπνοι με σωστή κρίση.

    Το ίδιο είχα παρατηρήσει και σε άλλα τμήματα υπήρχαν μερικοί που το μυαλό τους ήταν ξυράφι όχι τόσο στο μάθημα όσο στην αντίληψη των πραγμάτων και στην οξυδέρκεια της κρίσης τους .
    Στους 20 , αυτοί που περιγράφω σπάνια ξεπερνούσαν τους 3 (αυτοί οι 3 είχαν γλυτώσει ) ήταν μειοψηφία , για να υπάρξει αυτό που λες, δηλαδή να υπάρξει η σωστή κρίση και το απαραίτητο επίπεδο συνείδησης ώστε οι 3 να γίνουν 20 πρέπει να μάθουν να σκέφτονται .

    Νομίζεις μέχρι σήμερα ότι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν και να αμφισβητούν είναι χρήσιμοι στο σύστημα που ζεις και κάνει τα απαραίτητα για να τους μάθει να σκέφτονται ?

    Άρα παιδεία , πρόσεξε ! όχι μόρφωση , παιδεία !

    Ξέρεις αντί για αυτό τι κάνει το σύστημα φίλε μου ? βγάζει σε πολιτική διαφήμιση παιδιά ότι πιο αθώο υπάρχει , και το λέω για όλα τα κόμματα .

    Ξέρεις τι έχει καταφέρει το σύστημα φίλε μου ?

    Ο πατέρας να πηγαίνει με το παιδί του στον ώμο στην προεκλογική συγκέντρωση δίνοντας του την σημαία του κόμματος του να την κουνάει , το κάνει οπαδό , συνεχιστή της δικής του σκέψης δεν το μαθαίνει να σκέφτεται ελεύθερα , να αμφισβητεί και τον ίδιο τον πατέρα του ακόμα αν χρειασθεί .

    Σήμερα ο ίδιος πατέρας που ίσως δυσανασχέτησε όταν είδε τη διαφήμιση με τα παιδάκια , σκέφτηκε ότι είχε κάνει το ίδιο με το δικό του παιδί κάποτε ?

    Αυτό λοιπόν δεν είναι παιδεία και δεν φτιάχνει τους σκεπτόμενους και συνειδητοποιημένους ανθρώπους που οραματίζεσαι δυστυχώς Απλέ Πολίτη …

    Εξασφαλίζει την διαιώνιση της κατάστασης όμως και συμφέρει…

    Τώρα , μπετόβλακα δεν μου αρέσει να σε αποκαλώ έτσι , αν και νομίζω ότι γνωρίζω καλά γιατί το διάλεξες , αν μου επιτρέπεις όταν απευθύνομαι σε σένα θα σε λέω Διογένη γιατί νομίζω ότι κάτι ψάχνεις και συ .

    Αυτό που έχω να σου προτείνω και σκέψου το καλά με όσο μεγαλύτερο εύρος σκέψης .

    Σήμερα υπάρχουν κράτη που συνθλίβονται , δεν είναι επιχειρήσεις , είναι κράτη με εκατομμύρια πολίτες .

    Σήμερα δεν αγοράζονται πια επιχειρήσεις αγοράζονται ολόκληρες χώρες με εκατομμύρια ψυχές .

    Σήμερα οι χώρες είναι αδύναμες και οι «αγορές» δυνατές .

    Σήμερα το χρήμα δεν ακολουθεί τη φυσιολογική ροή στην αγορά αλλά συσσωρεύεται σε ελάχιστους ιδιώτες οι οποίοι δεν το χρησιμοποιούν σαν μέσω συναλλαγής , ανάπτυξης, εξέλιξης , αλλά μόνο σαν όπλο εξουσίας που νομοθετεί κιόλας .

    Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα , και μόνο ένας τρόπος υπάρχει , πρέπει να γίνει μετατόπιση της δύναμης από τους λίγους στους πολλούς .

    Η κατάσταση που περιέγραψα , αυτή που έχουμε φτάσει , όχι μόνο η Ελλάδα μιλάω γενικότερα , ήταν εύκολα προβλέψιμη πολύ πριν το 2008 όποιος ασχολείται είχε τις γνώσεις και λέει ότι δεν την έβλεπε ή δεν λέει την αλήθεια ή είναι κουτός .

    Και τέλος θα σου κάνω μια ερώτηση που την έχω ξανακάνει στο blog , έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί όλες οι επιστήμες εξελίσσονται, αλλά εσύ έχεις την εντύπωση ότι η πολιτική επιστήμη έχει μείνει στάσιμη σε δυο βασικές θεωρίες που γράφτηκαν πριν 100δες χρόνια ?

    Έτσι είναι ? Είναι όντως στάσιμη ?

    Αν δεν είναι στάσιμη και έχει εξελιχθεί γιατί εσύ δεν το γνωρίζεις ? ποιος ο λόγος που δεν το ξέρεις ? Ποιους συμφέρει να μη στο έχουν πει ?

    Αναρωτήσου Διογένη …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  44. Καλημερα Πάνθηρα. Στην δομή της οι κοινωνία μας χρειάζεται περισσοτερο τους πρακτικούς, οξυδερκής και με σπινθιροβολο βλέμμα πολίτες παρα αποχαυνομενους θεωρητικούς σπασικλες. Το οξύμωρο ειναι ότι οι σπασικλες θα λάβουν θέσεις που θα ορίσουν την τύχη των υπόλοιπων χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει …γαλλικό κλειδι!!!!
    Τους χρειάζεται το σύστημα τους θεωρητικούς γιατι δεν σκέφτονται….απλα παπαγαλιζουν. Αναμεταδωτες γνώσης ειναι.
    Εγω θέλω ανθρώπους με αντίσταση στο πνεύμα και στην σκέψη. Να μπορει να αποκολληθεί απο τα στεγανά που του ορίζει το σύστημα να κινηθεί.
    Ολοι τους ειναι το σύστημα που αναφέρω.
    Συμφωνώ στον όρο παιδεία και όπως τον ερμηνευεις. Για άλλους παιδεία ειναι να έχουν θέρμανση…όπως τα κοτόπουλα που επωαζονται.
    Για άλλους παιδεία ειναι τι ρούχα θα φορέσουν στο σχολειο.
    Ποσα παραδείγματα παρα παιδείας μπορω να σου αναφέρω. Την παιδεία του προβληματισμού…της αγωνίας….της σκέψης…της αντίστασης..της ατομικής ευθύνης δεν την αναζητεί κανεις ούτε την προβάλει κανεις.
    Ολοι κρύβονται μέσα στην….μάζα. Κρύβονται μέσα στον Λαό ολοι τους.
    Θα αναφερθώ σε έναν σχολιασμό του Harry Klyn… Πως ειναι δυνατόν ολοι σε αυτη τη χώρα να θέλουν το καλύτερο, να παλεύουν για το καλύτερο, να μάχονται για το καλύτερο και τελικά αυτη η χώρα να πηγαίνει απο το κακο στο χειρότερο.
    Και η δικη μου απάντηση ειναι γιατι έμαθαν στον κόσμο να κρύβεται πίσω απο αφορισμούς, γενικοτητες και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις.
    Σήμερα πρότυπο ειναι εκείνος που έχει τις περισσότερες εφαρμογες στο iPhone και οχι ποιος σκέφτεται δημιουργικά και αναλαμβάνει τις ευθύνες τους.
    Και οχι ευθύνες όπως των πολιτικών….αναλαμβανουμε τις ευθύνες μας και ξανά ζητάμε ..ΟΙ ΙΔΙΟΙ… την ψήφο σας.
    Εάν είχες κύριε πολιτικε τις ευθύνες σου…θα είχες παει στο σπιτι σου απο μονος σου!!!!!

  45. Διαβάστε το !

    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231199482

    Δεν αντιλαμβάνονται μόνο οι αντικαπιταλιστές αυτά που σας λέω , βέβαια οι καπιταλιστές προτείνουν παυσίπονα και ελπίζουν σε ομαλοποίηση και επαναφορά στην πρότερη κατάσταση του πρώην καπιταλισμού.

    Κάνουν λάθος ! Κάνουν τα ίδια λάθη εκτίμησης που έκαναν και στο παρελθόν , εθελοτυφλούν ή θέλουν να βάλουν στο χέρι και άλλα κεφάλαια .

    Το τέρας απειλεί όλο τον πλανήτη δεν θα διαστάσει ούτε στιγμή να καταπιεί τις χώρες του πρώην υπαρκτού καπιταλισμού που το γέννησαν .

    Είναι θέμα χρόνου…

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog