Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιατί σπάνια δίνεται ο λόγος στους αναρχικούς… (VIDEO)

- Advertisement -

Φτάσαμε να δίνεται ο λόγος σε νεοναζί, να μας χαιρετάνε ναζιστικά μπροστά στα μούτρα μας κι εμείς να πρέπει να σηκωθούμε όρθιοι κιόλας, εις ένδειξη σεβασμού… Ποιός έδωσε όμως ποτέ βήμα στους αναρχικούς να εκφραστούν; Τα δεξιά άκρα, οι έλληνες, απ’ ό,τι φαίνεται τα καλοδέχονται. Ενώ τα αριστερά τα διαολοστέλνουν. Ο Σταύρος Θεοδωράκης,  στην εκπομπη “Πρωταγωνιστές” παίρνει συνέντευξη από έναν αναρχικό…

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς η εκπομπή αυτή του Θεοδωράκη έμεινε στα κλισέ της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, που θέλει τους Αναρχικούς με την στερεότυπη εικόνα του κουκουλωμένου (δηλαδή ανώνυμου άρα και απρόσωπου και συνεπώς και δυσπρόσιτου), εικόνα που δυστυχώς την υπηρετούν κυρίως νεαροί "αναρχίζοντες" κάποιες φορές. Επίσης ακολουθεί την στερεοτυπική αντίληψη ότι όλη η φιλοσοφία των σύγχρονων Αναρχικών, αρχίζει και τελειώνει με την νομοτελειακή αντιπαλότητα με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, δίνοντας τον λόγο εναλλάξ, στους "αιωνίους" αντιπάλους, με την άκρως γηπεδική λογική του ρεπορτάζ, αναθέτοντας στα δύο αντιπροσωπευτικά δείγματα της εκπομπής την εκλογίκευση και υπεραπλούστευση του ακήρυχτου πολέμου των αιωνίων, που από ταξικός πόλεμος ανάγεται σε προσωπικός. Γίνεται κατανοητό το γιατί δεν προβάλλονται οι Αναρχικές απόψεις στα ΜΜΕ, αν κατανοήσουμε σε βάθος,τον ρόλο και τον σκοπό της καθεστωτικής ενημέρωσης που επιχειρεί εντεταλμένη, την χειραγώγηση και καθυπόταξη των πολιτών. Κανένας όμως ενδοιασμός δεν υπάρχει στα καθεστωτικά ΜΜΕ, όταν βρίσκουν την ευκαιρία να προβάλλουν τις οριακές απόψεις μεμονωμένων ατόμων του Αναρχικού χώρου, θυμάτων της τηλοψίας, που προσφέρουν στο πιάτο της συστημικής προπαγάνδας τον ρόλο του τυφλού καταστροφέα και ισοπεδωτή των πάντων. Ο νεομηδενισμός εξάλλου είναι η Αστική συνταγή εκτροπής και διαβολής της σύγχρονης Αντιεξουσίας.
    Είναι αφέλεια ν' αναζητάτε την πολιτική και κοινωνική άποψη των Αναρχικών και Αντιεξουσιαστών, στα κυρίαρχα ΜΜΕ, ακόμα και σε μικρά περιφερειακά ΒLOG, όπως και το δικό σας. Το αποδεικνύει δυστυχώς η αρθογραφία σας, που ακολουθεί την αντανακλαστική λογική των "συμβάντων" που κάνουν την είδηση και όχι την λογική της "κίνησης των ιδεών", που οξύνουν συνειδήσεις. Οι θεωρητικοί του Αναρχισμού σύγχρονοι και παλαιότεροι, ευτυχώς είναι ακόμα προσβάσιμοι και αναγνώσιμοι καταδεικνύοντας την επικαιρότητα της Ελευθεριακής σκέψης. Όσο για τις Αναρχικές και Αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες στην Ελλάδα διαθέτουν ένα πυκνό και συνεκτικό δίκτυο αντιπληροφόρησης, που εδώ και αρκετές δεκαετίες, αποτελεί το αντίβαρο της καθεστωτικής προπαγάνδας. Αν αυτό είναι αρκετό, για να συναντηθούν μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα με την σύγχρονη Αναρχική θεώρηση, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Ομολογουμένως όμως οι λαϊκές Εξεγέρσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο αποκτούν ολοένα και πιο Αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά, προβάλλοντας τα αιτήματα της κοινωνικής και οικονομικής ισότητας και της δικαιοσύνης, με συστατικό στοιχείο την Ελευθερία και προτείνοντας πλήθος αντιθεσμών και αντιδομών, στο πλαίσιο της Αμεσοδημοκρατίας, αμφισβητώντας την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία της όποιας πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας και προάγοντας την Αυτονομία του ατόμου και της κοινωνίας καθώς και τις αξίες της Αυτοοργάνωσης και της Αλληλεγγύης.

  2. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ.ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

  3. Οι απόψεις των Αναρχικών, συνοψίζονται στην Αυτοκυβέρνηση του λαού, με Αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς και δομές που θα προάγουν την εθελοντική συμμετοχή όλων των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων στο πλαίσιο της Ατομικής και Κοινωνικής Αυτονομίας. Οι αρχές του Αναρχισμού είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η οικονομική και πολιτική ισότητα και η ελευθερία της βούλησης. Η έλλειψη Κράτους και Ιεραρχικών μηχανισμών προϋποθέτουν πολύ υψηλό επίπεδο αυτοσυνειδησίας ατομικής και κοινωνικής, ώστε να επικρατούν οι οριζόντιες δομές οργάνωσης μιας απελεύθερης κοινωνίας. Δυστυχώς η έλλειψη γνώσης σχετικά με την ιστοριογραφία του Αναρχισμού οδηγεί σε λανθασμένες αντιλήψεις ή κάνει εύπεπτη την προπαγάνδα των επικυρίαρχων. Σου προτείνω ν' αναζητήσεις σχετική βιβλιογραφία,αν είσαι ανοιχτόμυαλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog