Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ισπανία: Τα πήρε όλα…χωρίς Μνημόνιο

- Advertisement -

Βούτυρο στο ψωμί του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές είναι η συμφωνία που πέτυχε η Ισπανία με την Ευρωζώνη, βάσει της οποίας θα λάβει στήριξη για τις τράπεζες χωρίς επιπλέον μέτρα και προαπαιτούμενα…
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσει το δάνειο προς την Ισπανία θα είναι τουλάχιστον €100 δισ. ενώ το Reuters υπολογίζει ότι μπορεί να φτάσει και τα €125 δισ. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη διάσωσης των τραπεζών.
Υπό αυτό το πρίσμα και η Κύπρος αναμένεται να αιτηθεί βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών βασιζόμενη στην αρχή της ίση μεταχείρησης επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο να μην δεσμευτεί με Μνημόνιο.
Η περίπτωση της Ισπανίας τη διαχωρίζει από την Ελλάδα, την Ιρλανία και την Πορτογαλλία που αναγκάστηκαν να υπογράψουν μνημόνια και να επωμιστούν δυσβάσταχτες πολιτικές πλήττοντας ανεπανόρθωτα της οικονομίες τους.
Η εξέλιξη της υπόθεσης της Ισπανίας αναμένεται να αποτελέσει οδηγό για τη διαπραγμάτευσης της επόμενης μέρας που ζητάει η Ελλάδα από την τρόικα και αποδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι γίνεται και χωρίς Μνημόνιο.

*sofokleousin

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε.Οι Ισπανοί εφαρμόζουν πρόγραμμα λιτότητας και προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εμάς.
    Τι να το κάνουν το μνημόνιο αφού τις αλλαγές που χρειάζονται ως κράτος έχουν αρχίσει να τις κάνουν μόνοι τους?
    Εμείς εδώ εκτός από την οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων έχουμε κάνει ελάχιστα πράγματα για την αναδιοργάνωση του κράτους.Εμείς παρατείνουμε μόνοι μας το μαρτυριό μας.
    Συν ότι το Ισπανικό κράτος φεσώνεται από τις τράπεζες.Το αντίστοιχο χρεωκοπημένο Ελληνικό έχει φεσώσει το σύμπαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog