Δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας…

…σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αντ’ αυτού, είπε, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία «μιας ασπίδας προστασίας για όσους βρίσκονται στο περιθώριο». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει». 
«Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι αμφότερες σημαντικές, αλλά τώρα η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.

«Ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, να καταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει», διότι στηρίζεται σε «ξεπερασμένες πολιτικές δυνάμεις», ανοίγοντας το δρόμο για την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Κανείς άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να κάνει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, διότι εμείς δεν είμαστε διεφθαρμένοι, ούτε φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αυτήν την ευκαιρία», υποστήριξε.
«Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εναλλακτική λύση σήμερα θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Θα ασκήσουμε μια πιο μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση και, προφανώς, θα οργανωθούμε ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση όταν δοθεί η ευκαιρία».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ να μην «επιμείνει στο λάθος της λιτότητας». «Η Ευρώπη δεν μπορεί να πορευθεί ενωμένη εάν συνεχίσει να υποστηρίζει αυτά τα βάρβαρα μέτρα», είπε.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους εταίρους της «σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, που οδηγεί «στη βύθιση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας».
«Αυτό που έλεγε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το σχέδιο διάσωσης δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τώρα αυτό το αναγνωρίζουν όλοι», πρόσθεσε.
 πηγη: theinsider.gr
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ TimurKacharava: 

ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ! ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΟΜΦΟΡΜΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ, ΘΑ ‘ΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΑΣΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ… ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΚΡΙ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ…