Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α.Τσίπρας στο Reuters: “Δεν θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους”

- Advertisement -

Δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας…

…σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αντ’ αυτού, είπε, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία «μιας ασπίδας προστασίας για όσους βρίσκονται στο περιθώριο». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει». 
«Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι αμφότερες σημαντικές, αλλά τώρα η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.

«Ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, να καταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει», διότι στηρίζεται σε «ξεπερασμένες πολιτικές δυνάμεις», ανοίγοντας το δρόμο για την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Κανείς άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να κάνει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, διότι εμείς δεν είμαστε διεφθαρμένοι, ούτε φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αυτήν την ευκαιρία», υποστήριξε.
«Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εναλλακτική λύση σήμερα θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Θα ασκήσουμε μια πιο μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση και, προφανώς, θα οργανωθούμε ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση όταν δοθεί η ευκαιρία».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ να μην «επιμείνει στο λάθος της λιτότητας». «Η Ευρώπη δεν μπορεί να πορευθεί ενωμένη εάν συνεχίσει να υποστηρίζει αυτά τα βάρβαρα μέτρα», είπε.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους εταίρους της «σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, που οδηγεί «στη βύθιση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας».
«Αυτό που έλεγε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το σχέδιο διάσωσης δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τώρα αυτό το αναγνωρίζουν όλοι», πρόσθεσε.
 πηγη: theinsider.gr
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ TimurKacharava: 

ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ! ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΟΜΦΟΡΜΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ, ΘΑ ‘ΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΑΣΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ… ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΚΡΙ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ… 
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το Reuters, αφού εξασφάλισε την πρώτη συνέντευξη σε ξένο μέσο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, φρόντισε να ανοίξει τον μετεκλογικό χορό παραποίησης των δηλώσεών του…

    "Δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, αλλά θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία μιας ασπίδας προστασίας για όσους βρίσκονται στο περιθώριο", φέρεται να δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Reuters. H υποτιθέμενη αυτή δήλωση κάνει από χθες το βράδυ το γύρο του διαδικτύου και κοσμεί τις στήλες των αστικών φυλλάδων. Τι δήλωσε, όμως, στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας στο Reuters; 

    "Solidarity and resistance are both important, but right now solidarity is the most important. Our role is to be inside and outside parliament, applauding anything positive and condemning all that is negative and proposing alternatives". 

    Και αγγλικά να μην ξέρει κάποιος (δύσκολα, βέβαια, μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι αρθρογράφοι του Reuters και των λοιπών αστικών μέσων ενημέρωσης δεν γνωρίζουν αγγλικά…), ας είναι καλά το google translator! "Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι εξίσου σημαντικές, αλλά αυτή τη στιγμή η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική. Ο ρόλος μας είναι να είμαστε και μέσα και έξω από τη Βουλή, να χειροκροτούμε οτιδήποτε θετικό, να καταδικάζουμε τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές". 

    Συνεπώς η υποτιθέμενη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι δε θα καλέσει τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους δεν προκύπτει από τα όσα είπε, αλλά είναι απλώς μία "αθώα ερμηνεία" του πρακτορείου. Η δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής.

    Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει να κατεβαίνει στους δρόμους και να διαμαρτύρεται για τα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου, για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας. Ότι θα πάψει να δίνει το παρών σε κάθε αγώνα των εργαζομένων, σε κάθε πορεία, σε κάθε απεργία. Το παιχνίδι διαστρέβλωσης των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, παιχνίδι που έπαιζαν συνεχώς και αδιαλείπτως κατά την προεκλογική περίοδο οι συστημικές δυνάμεις, το είδαμε, το καταλάβαμε, το βαρεθήκαμε.

    Όσο κι αν θέλουν να πείσουν τον κόσμο για το αντίθετο, η δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ένα μόνο πράγμα λέει, είτε αυτό τους αρέσει είτε όχι: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε ως τώρα, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους αγώνες όσων πλήττει η ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας. Θα βρίσκεται μέσα και έξω απ' τη Βουλή και θα δίνει καθημερινά μάχες για την ανατροπή του Μνημονίου. Θα εξακολουθήσει να δημιουργεί δυνατά δίκτυα αλληλεγγύης για τη στήριξη των θυμάτων της μνημονιακής πολιτικής, να αντιστέκεται, να αφουγκράζεται την κοινωνία και να στέκεται δίπλα της, όπου αυτή συγκεντρώνεται, αγανακτεί και αντιδρά.(left.gr)

    TimurKacharava ο ΣΥΡΙΖΑ είχε όλο το προηγούμενο διάστημα μια πολύ μεγάλη κινηματική δράση.
    Βρέθηκε στις πλατείες,στις απεργίες,είχε την πιο έντιμη και συνεπή αντιπολίτευση ,στιλίτευε τα κακώς κείμενα,ήταν στον αντιρατσιστικό αγώνα κτλ
    Την ίδια στάση θα κρατήσει και τώρα..
    Τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον βρεις σε όλους τους κινηματικούς αγώνες.
    See you there………..

    ΑΛΕΞΙ-ΚΕΡΑΥΝΟ

  2. Δελτίο τύπου Σύριζα!!!χαχαχαχαχαχαχαχα
    Καλα μην το παρεις και επανω σου ΑΛΕΞΙ-ΚΕΡΑΥΝΟ.
    Τωρα θα αφήσει το ΚΚΕ για τους αγώνες ταξικής πάλης. Ο σκοπός της ηγεσίας είναι πλέον να γίνει ένα ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ.
    Τα στελέχη τα έχει, το κόσμο που ψήφισε τα έχει, την αντιγραφη του λογου του Πανανδρέου Α. την έχει σε νέα έκδοση, τισ συντεχνιες τις εχει σιγα σιγα ολο και περισσοτερες.
    Μην περιμένεις αγωνες ταξικης παλης και αντιστασης.
    Τωρα… ρουφαμε το αυγο μας!!! Γίναμε αξιωματικη αντιπολίτευση.
    ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ…και τι άλλο στον κόσμο τούτο!!!!χαχαχαχαχαχα

  3. ΤΟ ΡΩΥΤΕΡΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΛΙΓΟ , ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ….ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ …..Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ …..ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…..ΤΟ 27% ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΡΥ ΚΑΙ Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ …..

  4. Με τα σφυροδρεπανα στα πανό και τα ρολεξ στα χέρια!!!!!
    Κοιμησου velutella. Μην πεις ότι δεν τα είπαμε.
    Παντα τον φτωχό θα τον χρησιμοποιούν ολοι. Κανόνας ανθρώπινης αδυναμίας – ύπαρξης. Όπως έκανε το Σταλινικο και Μαρξιστικο …ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Ξέρεις τι σημαίνει καθεστώς;;;
    Οταν το μάθεις τι πραγματικά ιδεολογικά πρεσβευεις με το καθεστώς….έλα να τα ξαναπούμε.
    Μην μου αρχίσεις ότι εσυ υπερασπίζεσαι τον φτωχο και τον εργάτη.
    Τον χρησιμοποιήσεις πολιτικά για να φανεις δυνατός.
    Ασε τις θεωρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog