Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κοινωνικό Πολυιατρείο Περιστερίου : η απάντηση στην κρίση

- Advertisement -

Ανεργία, άστεγοι, αυτοκτονίες, υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Μερικά μόνο από τα στοιχεία που δείχνουν την κρίση στην Ελλάδα του 2012. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Των ανθρώπων εκείνων που παλεύουν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους, να δημιουργήσουν “θύλακες” αλληλεγγύης και βοήθειας. Άνθρωποι όπως ο Γιώργος Βαθιώτης, η Πηγή Τάρλα και άλλοι που ετοιμάζουν το δεύτερο κοινωνικό πολυιατρείο στην Αθήνα, στο Περιστέρι…

Μία ομάδα ανθρώπων, γιατρών, καθηγητών, αλλά και από άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Μία παρέα πολιτών η οποία αποφάσισε να μην τηρήσει παθητική στάση στην κρίση που πλήττει τη χώρα και να επιχειρήσει να στηρίξει εκείνους που χτυπιούνται περισσότερο.

Με δεδομένο πως κάποιοι Έλληνες δεν μπορούν να πάνε καν σε γιατρό, είναι ανασφάλιστοι, αδυνατούν να πάρουν φάρμακα, αποφασίστηκε από κάποιους Αθηναίους οι οποίοι κάνουν την αλληλεγγύη πράξη και δεν μένουν στα λόγια, να δημιουργηθεί το δεύτερο κοινωνικό πολυιατρείο στην Αθήνα, στην Κηπούπολη Περιστερίου.

Φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν και είναι κάτοικοι της περιοχής.

“Ψυχή” και “κύριος” της ιδέας ο καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης.

Μιλώντας στο NEWS 247 δεν έκρυψε τη χαρά του που η ιδέα του όχι απλώς υλοποιείται αλλά έχει μείνει μακριά από κόμματα και πολικούς φορείς.

Η απόφαση να μείνουν μακριά από αυτό το εγχείρημα τα κόμματα προσδίδει διαφορετικό κύρος στην προσπάθεια, με τους πρωταγωνιστές της να λένε κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά δεν γίνεται τις περισσότερες φορές κατανοητό.
Πως η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία. Η αλληλεγγύη έχει κοινωνικό χαρακτήρα και είναι το αποτέλεσμα της αυτοοργάνωσης. Δεν είναι ζητιανιά!

Δίπλα στο Γιώργο Βαθιώτη βρέθηκαν γιατροί και επιστήμονες. όπως η Πηγή Τάρλα, η οποία θα επωμισθεί και μεγάλες ευθύνες, αφού εκτός από μέλος της συντονιστικής του Κοινωνικού Ιατρείου, ως γενική γιατρός, θα εξετάζει καθημερινά και πολλούς ασθενείς.
Η ίδια έχει στενές σχέσεις με τον εθελοντισμό από το παρελθόν.
 
Για να γίνει πιο σαφής η δουλειά που θα προσφέρει το Κοινωνικό Πολυιατρείο Περιστερίου, απευθυνθήκαμε σε ακόμα έναν γιατρό, ουρολόγο στην ειδικότητα, ο οποίος συμμετέχει και αυτός στο όλο εγχείρημα.
Ο Γιώργος Καραμιχάλης εξηγεί πως ακριβώς θα αντιμετωπίζονται οι ασθενείς, τι θα τους παρέχεται και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

 
Ξεχωριστό ρόλο στην ομάδα έχει η ψυχολόγος Βίκη Κονδύλη, της οποίας ο ρόλος είναι απόλυτα επιβεβλημένος.

Οι άνθρωποι λοιπόν με σοβαρά προβλήματα, εκείνοι οι οποίοι αγγίζουν το αδιέξοδο, θα έχουν στο πολυιατρείο αλληλεγγύης στο Περιστέρι έναν ειδικό που ξέρει να ακούει αλλά και να δίνει συμβουλές.

Πέρα από τους ιατρούς όμως, τους ψυχολόγους αλλά και τον καθηγητή Γιώργο Βαθιώτη, υπάρχουν και οι κάτοικοι του Περιστερίου, οι οποίοι όχι απλώς συνδράμουν αλλά συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια.

Πάντως, οι Περιστεριώτες φαίνεται ήδη να αγκαλιάζουν την προσπάθεια.

Υπενθυμίζουμε πως το Κοινωνικό Πολυιατρείο Περιστερίου είναι το δεύτερο στην Αθήνα, μετά εκείνο του Αλίμου, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν δεκάδες άλλα.
Βρίσκεται στην Κηπούπολη στην οδό Μακρυγιάννη και παρέχει μία πλήρη εξέταση αλλά και φάρμακα.



Καραμιχάλης Γεώργιος χειρουργός ουρολόγος 3 από News247


Βίκη Κονδύλη: Ψυχολόγος -2- από News247


Βίκη Κονδύλη: Ψυχολόγος -3- από News247


Δημήτρης Δρούγκας κάτοικος Περιστερίου 3 από News247


Δημήτρης Δρούγκας κάτοικος Περιστερίου από News247


Πηγή Τάρλα γιατρός στη συσντονιστική του… από News247


Πηγή Τάρλα γιατρός στη συσντονιστική του… από News247

πηγή:news247.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog