Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΤΩΡΑ: Στο Μαξίμου ο Μπαρόζο – Νεα σύσκεψη των τριών την Δευτέρα – Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη

- Advertisement -

Στις 17.30 το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο. Στις 19.30 θα γίνουν δηλώσεις Μπαρόζο – Σαμαρά…

Λίγη ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στον κ.Μπαρόζο στον Διόνυσο, ενώ παρών θα είναι και ο επικεφαλής της task force Χόρστ Ράϊχενμπαχ ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα μόνο γι’ αυτό το δείπνο.

Η συνάντηση των τριών

Λίγα λεπτά μετά τις 16.30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη. Σύμφωνα πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και υπήρχε συμφωνία σε βασικά σημεία. Όλα όσα αποφασίστηκαν θα εξεταστούν με τα επιτελεία των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη αλλά ανακοινώσεις για όσα αποφασίστηκαν δεν αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Νεα σύσκεψη των τριών ηγετών θα γίνει την Δευτέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση. Πρόσθεσε ότι “Επιδίωξη είναι η κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς επιπλέον ύφεση”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη ενός νέου επικαιροποιημένου προγράμματος μέχρι το 2016, ώστε να εφαρμοστεί με ασφάλεια το πρόγραμμα περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ. «Απαιτείται να αλλάξει το κλίμα διεθνώς. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια διαρκής αμφισβήτηση της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» είπε. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα ξέρει πολύ καλά πόσο κρίσιμο είναι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και θα το υλοποιήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Επίσης οι εταίροι μας πρέπει να κατανοήσουν την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε ότι ποντάρει στην αποτυχία της χώρας και την κάλεσε να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια.

Ο κ.Κουβέλης βγαίνοντας δήλωσε: “Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Επιδιώκουμε δίκαιες παρεμβάσεις. Οριζόντιες εφαρμογές μέτρων δεν θα υπάρξουν”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog