Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξετυλίγεται το κουβάρι στην υπόθεση της 15χρονης

- Advertisement -

Έκκληση σε όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι απευθύνει η οικογένεια της 15χρονης που δέχτηκε επίθεση στην Πάρο. Η αστυνομία πήρε δείγμα DNA από τέσσερα άτομα στην Πάρο…

Σε εγκληματική ενέργεια οδηγούν όλα τα στοιχεία στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού της 15χρονης, με την οικογένειά της και τις αρχές να απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες σε όποιον πιθανότατα είχε δει κάποιον να συνοδεύει την ανήλικη στην παραλία.

Εντός των επόμενων ημερών οι διωκτικές αρχές, σύμφωνα με “Τα Νέα”, περιμένουν τα αποτελέσματα και άλλων εξετάσεων, αφού στον λαιμό της 15χρονης βρέθηκαν μώλωπες που πιθανότατα προκλήθηκαν από την προσπάθεια του δράστη να σφίξει τον λαιμό της κοπέλας με κάποιο μαντίλι ή με το κορδόνι από το μαγιό της.

Οι αρχές μάλιστα προχώρησαν σήμερα Τρίτη στη λήψη δείγματος DNA από τέσσερα άτομα που θεωρήθηκαν ύποπτα για την εγκληματική επίθεση σε βάρος της 15χρονης.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας δεν αποκλείει και την περίπτωση του βιασμού της, αν και σε πρώτη φάση αυτό δεν έχει προκύψει με βάση τα τραύματα που φέρει.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που βοηθούν τις αστυνομικές αρχές της Πάρου, είχαν από την πρώτη στιγμή κατευθύνει τις έρευνές τους στην εγκληματική ενέργεια εις βάρος της ανήλικης, οδηγούμενοι από την κατάθεση της μητέρας της.

Όπως κατέθεσε η τελευταία, όταν το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής (22 Ιουλίου) βρέθηκε η κόρη της στη βραχώδη περιοχή της παραλίας της Χρυσής Ακτής, ενώ το εσώρουχο και το σορτς που φορούσε εντοπίστηκαν σε απόσταση ενός μέτρου από το σημείο που βρέθηκε χτυπημένη.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το σενάριο η κοπέλα να απομακρύνθηκε με κάποιο γνωστό σε αυτήν πρόσωπο προς τη βραχώδη πλευρά της παραλίας και ανεβαίνοντας τα σκαλιά που υπάρχουν στο σημείο να δέχτηκε σεξουαλική επίθεση.

Ο δράστης, από την άλλη, φοβούμενος πως θα τον φανερώσει, ίσως την έσπρωξε προς τα βράχια, όπου και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι.

Οι θεράποντες ιατροί λένε πως η κατάσταση της Μυρτώς είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή και ελεγχόμενη.

Νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αττικόν, έχοντας υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, το είδος των κακώσεων που φέρει αλλά και το μικρό διάστημα νοσηλείας δεν επιτρέπουν περαιτέρω εκτιμήσεις για την έκβαση της κατάστασής της.

Ειδική γραμμή για στοιχεία σχετικά με την υπόθεση

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της 15χρονης, η ΕΛ.ΑΣ, ανακοίνωσε ότι όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό, μπορεί να επικοινωνεί με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Κουσιούρης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5, σημείωσε το γεγονός ότι παρά την κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε η κοπέλα, κάποιοι ατυχώς μίλησαν για ατύχημα τις πρώτες ημέρες.

Είναι γεγονός ότι πληροφορίες από τοπικούς παράγοντες ανέφεραν ότι η αστυνομία εξετάζει και το σενάριο του ατυχήματος. “Έπεσε στα βράχια”, έλεγαν.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της κοπέλας, το γεγονός ότι βρέθηκε ημίγυμνη, καθώς και τα στοιχεία που συγκεντρώνονται πλέον από τις εξετάσεις που της έχουν γίνει διαψεύδουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο.

Ενδεικτικό είναι ότι εκτός από την κινητοποίηση των Αρχών του νησιού, στην Πάρο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog