Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Να μας πουν οι Τούρκοι τι πίνουν…

- Advertisement -

«Η Ολυμπιακή φλόγα είναι δική μας και βγαίνει από τον δικό μας Όλυμπο», ναι μάλιστα! Αυτό υποστηρίζουν οι Τούρκοι…

Σε μία προκλητική κίνηση προέβη η Τουρκία η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί!
Τους παραπάνω απίστευτους ισχυρισμούς υποστήριξε από το Λονδίνο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.
Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία!
Αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι έχουν τη δική τους άποψη για την Ιστορία, αφού όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο υπουργό της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (1/8) από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα.
“Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της”, ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.
Να σημειώσουμε ότι αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

*newsit

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η γελοιότητα και η φαιδρότητα βρίσκονται σε αποκορύφωση.Δυστυχώς οταν ένα έθνος βρίσκεται σε παρακμή και με κοιμησμένη εθνική συνείδηση τότε διάφοροι Ερντογάδες θα λένε τις μαλακίες που λένε ,οπως και διάφοροι Γκρουεφσκιδες θα κάνουν οτι κάνουν.Αν δεν δοθει σκληρή και ξεκάθαρη απάντηση σε όλους αυτούς τους Μινχάουζερ τότε τέτοια ποταπά φαινόμενα θα γίνουν συχνότερα.Αλλά ποιός θα δώσει την απάντηση; Οι προσκυνημένοι πολιτικοί; Η αφελληνισμένη αριστερά; Η μήπως η εξαφανισμένη ελληνική διανόησή;;

  2. Μπούρδες του υπουργού αθλητισμού των Τούρκων.
    Ο Ερντογάν,μέγας πολιτικάντης, πιστεύει ότι η χώρα του θα ωφεληθεί αφάνταστα από την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2020.
    Θα δείξει ότι είναι ένα ισχυρό,σύγχρονο μουσουλμανικό κράτος κ.λ.π.
    Αραδιάζουν παράλληλα και τέτοιου είδους μπούρδες ίσως για να ανυψώσουν το εθνικό φρόνημα στο εσωτερικό της χώρας τους.
    Τα δυνατά,βασικά του επιχειρήματά του είναι ότι ποτέ ξανά ένα μουσουλμανικό κράτος δεν έχει διοργανώσει Ολυμπιακούς και το γεγονός ότι οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι της Τουρκίας, η Μαδρίτη (Ισπανία)και το Τόκιο (Ιαπωνία) έχουν διοργανώσει ως χώρες ήδη 4 φορές χειμερινούς ή θερινούς Ολυμπιακούς.
    Τους Ισπανούς με τα οικονομικά προβλήματα που έχουν τους βλέπω λίγο χλωμούς.Οι Τούρκοι όμως έχουν κάνει την πατάτα να ζητήσουν και το Euro του 2020 στο ποδόσφαιρο.
    Η ΔΟΕ δεν θέλει να γίνονται το ίδιο καλοκαίρι στην ίδια χώρα δύο μεγάλες διοργανώσεις για λόγους ασφαλείας και χορηγών. Εκεί οι Τούρκοι έχουν πρόβλημα και μάλλον θα αποσύρουν την πρόταση για το Euro.

    Πάντως, να αναφέρουμε ότι η τελετή αφής της φλόγας και η λαμπαδηδρομία ήταν μια ιδέα του Γκέμπελς για τους Ολυμπιακούς του 1936.
    Η ιδέα άρεσε στη ΔΟΕ και από τότε υιοθετήθηκε.
    Στην Αρχαία Ελλάδα, μια δάδα άναβε στο Ναό του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία αφού οι αγώνες ήταν προς τιμήν του και έμενε αναμμένη έως το τέλος των αγώνων. Το ίδιο συνέβαινε και στους ναούς των πόλεων που συμμετείχαν.
    @Loizos

  3. Γύρω στο 2000 μία τριείρης ξεκίνησε από την Τουρκία για το λιμάνι της Μασσαλίας αναπαριστόντας το ταξίδι των "τούρκων" τρώων μετά την καταστροφή της Τροίας. Κανένας φωτισμένος ελληναράς δεν ασχολήθηκε! Ξέρετε από αυτούς τους φωτισμένους που συνωστίστηκαν στη Σμύρνη και έμαθαν το αλφάβητο με λιγότερα γράμματα. Ευτυχώς η δόξα της Ελλάδας που δε μπορεί πλέον να διασφαλιστεί από τους νεοελληναράδες διαφυλάκτηκε από τους Γάλλους καθηγητές και φοιτητές του πανεπιστημίου της Μασσαλίας που περίμεναν τους τούρκους με αυγά και ντομάτες! Ψάξτε το λίγο να δείτε αν αληθεύει ή όχι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog